Bunu ben de biliyorum. Konuda tartışılan olay şu, neden son kullanıcı aldığı telefonun kendi uygulamalarında reklam görmemek için bu ayarı yapmalı?
Bu fiyat karşılığında ödenmesi gereken bedel işte şahsen iPhone'un kısıtlaması yerine Xiaomi alıp custom ROM kurmayı tercih ederim.

Appcloud, Recommended Apps, ConfigAPK... bunları araştırırsanız demek istediğimi anlarsınız. Veri tasarrufu moduna alıyorum yine bana şu şu uygulamayı, anlamsız okey oyunlarını vs. indirin diye bildirim veya zorunlu ekran çıkartıyor. Samsung Free gibi anlamsız uygulamanın devre dışı bırakılamaması bile mantık dışı ve kabul edilemez. Kaldırma konusuna gelirsek belirtmem gerek, ADB yöntemi uygulamayı kökten kaldırmıyor ve güncel sürümlerde bazılarına devre dışına bile izin vermiyor artık. Ek olarak biri bana açıklayabilir mi neden Link to Windows Service devre dışı bırakılmıyor? Ayrıca McAfee içerdiğini de belirtmem gerek.
İlk önce Galaxy A57 kullanıyorum ve bende Samsung Free yok. Direkt telefonda kurulu gelmedi bana.
Screenshot_20260831_021117_Settings.webp

Oyunları indir ekranı bende de hiç gelmedi. Hatta telefonumda Microsoft servisleri bile yoktu. Telefondaki tek Microsoft uygulaması Outlook, onu da ben kendim indirdim.
Screenshot_20260831_021822_Settings.webp

Link to Windows öğesi de kolayca devre dışı bırakılabilir.
Screenshot_20260831_021338_Settings.webp

Yani asıl sorun Samsung'un sadece giriş segmente koyup orra-üst segmente koymadığı öğeler Xiaomi'de amiral gemisi segmentte bile oluyor. Bak bendeki Galaxy A57'de sistem tertemiz hiçbir şey yok. Üst-orta segment bir A serisi cihazda bu tür şeyler olmaz. A25, A16 gibi daha ucuz, daha giriş segment cihazlarda bu durum oluyor. Ama Xiaomi'te üst segment cihazda bile reklam çıkıyor.

Ayrıca McAfee içerdiğini de belirtmem gerek.
McAfee içeriğini bilmiyorum bende yok maalesef. Sadece Samsung Antivirüs veritabanını McAfee veritabanından güncelliyor.

Son düzenleme:
Samsung Z Flip 8 ile katlanabilir incecik bir telefonun arkasında ekran konulduğu zaman kimsenin umrunda olmuyor. Ama Xiaomi takoz gibi kocaman, ağır ve kalın bir gövdeye arka ekran koyunca aylarca konuşuldu.

İnternette bu Xiaomi 17 Pro'yu öven tayfanın yarısı parayı bulunca Apple Samsung alacak.

Yazılımına reklam gömdüğünü bile bile Redmi ve Xiaomi alanlar yüzünden teknoloji gelişmiyor. Sizin yüzünüzden adamlar teknolojiyi tüketici yararına geliştirmek yerine reklam pazarlama aracına dönüştürüp üzerinizden veri alıp para kasmayi hedefliyorlar.

Mesela dosya yöneticisinde de bu tanışma sitelerinin reklamları çok geliyordu.

Hatta Samsung aldığım için Xiaomi telefonumu kardeşime verdim ve kardeşim bana bugün aynen bunları dedi;
"Abi bu GetApps denen şeyi siler misin Binance diye uygulamayı ben sildikçe geri yüklüyor telefonun hafızası saçma sapan uygulamalarla dolup duruyor ben silsem de otomatik geri yükleniyor".

Siz güçlü donanımı görünce "ooo ne güzelmiş" diyorsunuz ancak o güçlü donanımın içinde reklamlar veren, olmadık zamanda borsa uygulamalarını cihaza indirmeye başlayan, animasyonlarda takılan dandik, tüm verinizi toplayan bir yazılım var.

Tasarım desen çalıntı. Yazılım desen optimize değil. Donanım desen güvenilir de değil. Redmi Note 12'nin pil koruma modu 68 derecede devreye giriyor ki piller için kritik sıcaklık 45 derecede başlıyor. Güvenlik düzeyi rezalet.

Xiaomi, HONOR, Huawei, Tecno, Infinix gibi tasarımını, özelliklerini ve fikirlerini diğer büyük markalardan çalan markaları kullanmayın kullandırtmayın.

Valla öylesine yazasım geldi. İyi geceler.
Selam! Bu dediklerin doğru ama Xiaomi'nin iş modeli bu şekilde. Kendileri cihazları zararına satıyorlar, reklamlar üzerinden gelir elde etmeye çalışıyorlar tıpkı oyun konsollarındaki gibi. Doğal olarak son kullanıcı çok iyi bir deneyim elde etmiyor. Ama eğer profesyonel bir kullanıcı/Android geliştiricisi iseniz, komutlar ile cihazı optimize/debloat etmeniz gerekiyor.

Aşağıya kendi cihazımın fotoğrafını bırakıyorum. Stock ROM üzerinde optimizasyon işlemlerinden sonra örneğin RAM tüketimi sonuç bu şekilde:
1788355610541.webp

1788355729540.webp

Genellikle ~10GB boş oluyor. (Sanal RAM, Samsung da ki adıyla: RAM Plus özelliği kapalı)

Bu cihazları optimize etmeden kullanmak tam bir kabus maalesef. Tabii ki benim yaptığım işlemler cihazı tuğlaya çevirme riski taşıyor, o yüzden çoğu kişi bu riski almaz. (Ben de dahil kimseye garanti veremem/vermem. Sadece kendi satın almış olduğum cihazlarda denerim/uygularım.) Benim konuya yazma nedenim istisnaların var olduğunu göstermekti.