Tecavuz, taciz gibi seyler hep dinen baskilanmis kisilerde ortaya cikar.
Bunu neden dine bağladığınızı anlamıyorum, din baskılamaz, geleneksel evliliği savunur ve bunu sağlamak için uyulması gereken kaideleri belirler, yani devlet siyasetine değil, kendi dini siyasetine tabi olan kurallar silsilesine göre bir yaşam standardı belirler.

Kaidelere uymayan, dini deist olarak yaşayan kişiler ancak senin söylediklerini söyler, İslam dininde, insanların değil Allahın kuralları geçer. İslam İktisadı, İslam hukuku, İslam siyaseti ve yönetimi gibi temel kavramlar paket halinde gelmektedir.

Dolayısıyla, geleneksel evliliklerin olduğu İslam gibi bir dine ''Din baskısı yüzünden tecavüz ortaya çıkıyor'' demek çok sığ bir bakış açısı.
Şayet, ABD ve kuzey avrupa ülkelerinde, suç ve tecavüz oranı çok daha yüksek.
Anti Semitizm normalde tüm semitik halklar için kullanılması gereken bir tabir olmasına rağmen, batı bunun propagandasını çok başarılı bir şekilde yaptı ve şu an anti semitik dendiği zaman, akla sadece yahudiler geliyor.

Ancak, yapılan istatistiki manipülasyonlara karşı, islam coğrafyasını ve Araplara karşı olan düşmanlığı herhangi bir şekilde isimlendirmiyorlar. Böyle bir coğrafyanın, sosyolojik propagandalarına inanman çok üzücü...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu neden dine bağladığınızı anlamıyorum, din baskılamaz, geleneksel evliliği savunur ve bunu sağlamak için uyulması gereken kaideleri belirler, yani devlet siyasetine değil, kendi dini siyasetine tabi olan kurallar silsilesine göre bir yaşam standardı belirler.
Kaidelere uymayan, dini deist olarak yaşayan kişiler ancak senin söylediklerini söyler, İslam dininde, insanların değil Allahın kuralları geçer. İslam İktisadı, İslam hukuku, İslam siyaseti ve yönetimi gibi temel kavramlar paket halinde gelmektedir.
Dolayısıyla, geleneksel evliliklerin olduğu İslam gibi bir dine ''Din baskısı yüzünden tecavüz ortaya çıkıyor'' demek çok sığ bir bakış açısı.
Şayet, ABD ve kuzey avrupa ülkelerinde, suç ve tecavüz oranı çok daha yüksek.
Anti Semitizm normalde tüm semitik halklar için kullanılması gereken bir tabir olmasına rağmen, batı bunun propagandasını çok başarılı bir şekilde yaptı ve şu an anti semitik dendiği zaman, akla sadece yahudiler geliyor. Ancak, yapılan istatistiki manipülasyonlara karşı, islam coğrafyasını ve Araplara karşı olan düşmanlığı herhangi bir şekilde isimlendirmiyorlar.
Böyle bir coğrafyanın, sosyolojik propagandalarına inanman çok üzücü...

Kuzey Avrupa'daki tecavuz oranindaki yukselisin umarim Arap multeciler yuzunden oldugunu biliyorsundur. :rofl:

Son düzenleyen: Moderatör:
bunu neden dine bağladığınızı anlamıyorum, din baskılamaz, geleneksel evliliği savunur ve bunu sağlamak için uyulması gereken kaideleri belirler, yani devlet siyasetine değil, kendi dini siyasetine tabii olan kurallar silsilesine göre bir yaşam standardı belirler.
Kaidelere uymayan, dini deist olarak yaşayan kişiler ancak senin söylediklerini söyler, İslam dininde, insanların değil Allah'ın kuralları geçer. İslam iktisadı, İslam hukuku, İslam siyaseti ve yönetimi gibi temel kavramlar paket halinde gelmektedir.
Dolayısıyla, geleneksel evliliklerin olduğu İslam gibi bir dine "din baskısı yüzünden tecavüz ortaya çıkıyor" demek çok sığ bir bakış açısı.
Şayet, ABD ve kuzey Avrupa ülkelerinde, suç ve tecavüz oranı çok daha yüksek.
Anti semitizm normalde tüm semitik halklar için kullanılması gereken bir tabir olmasına rağmen, batı bunun propagandasını çok başarılı bir şekilde yaptı ve şu an anti semitik dendiği zaman, akla sadece yahudiler geliyor. Ancak, yapılan istatistiki manipülasyonlara karşı, İslam coğrafyasını ve araplara karşı olan düşmanlığı herhangi bir şekilde isimlendirmiyorlar.
Böyle bir coğrafyanın, sosyolojik propagandalarına inanman çok üzücü...

Aynen kanka dinde baskılama yok o yüzden Türkiye'de küçük çocuklar veya gençler zorla baş örtü takılıp veya kuran kursu vs gönderiliyor değil mi (rızası dışında)

Türekiyede bu bakış açısı olduğu sürece dinde baskı var ben şahsen inanmayan biriyim ve insanlar garip garip bakmasın veya laf dalaşına girmesin diye inanıyorum deyip geçiyorum.

Bırak Hintlerden nefret etmeyi, orada üretilmiş herhangi ürünü dahi kullanmam.

Sırf bu yüzden S23 FE almadım.

Suç işlenmiş, cezası verilmiş. Biz dediklerimiz ise sırf teröristler ölmesin diye idamı kaldırmış!

Hindistan dediğin ülke iki yüzü olan bir ülke. Gelir adaletsizliği çok. Eşitlik yok. Dolayısıyla eğitim de yetersiz.

Haberdeki tiplere bakılınca yaşam standartları anlaşılıyor. Bunu ve buna benzer olayları dine bağlamak safsatadır. İsterseniz tüm suçları dinlere bağlayabilirsiniz çünkü suç işlemek nefsin zayıflığındandır. Nefsi kuvvetlendirmek dine sıkı sıkıya bağlanmakla mümkündür. Çünkü değiştirilmiş dinler dahi insanları terbiyeye yönlendirir. Uygulamadaki nefsi ve kötü niyetler dini/dinleri kötülemeye sebep değildir. Dine sıkı sıkıya bağlanabilmek de hem kişinin hemde yaşadığı ülkenin eğitim imkanlarına bağlıdır. Hindistan'da eğitimi her kesime yaymak ise pek mümkün değil.

Bence ölüm cezası az olmuş yavaş yavaş ama zihinsel ve bedensel aşırı acı verici bir ölüm vaat edilmeli taaki ölmek için yalvarana kadar hadi yapıyorsun diri diri yakmak nedir insan dışı bir şey bu.

En azından Hindistan'da ağır bir ceza var fakat bizde sadece ödül olarak ya serbest kalır ya da ufak tefek birkaç ay yatıp çıkar.

Aynen kanka dinde baskılama yok o yüzden Türkiye'de küçük çocuklar veya gençler zorla baş örtü takılıp veya kuran kursu vs gönderiliyor değil mi (rızası dışında)

Türekiyede bu bakış açısı olduğu sürece dinde baskı var ben şahsen inanmayan biriyim ve insanlar garip garip bakmasın veya laf dalaşına girmesin diye inanıyorum deyip geçiyorum.
Sen de söylüyorsun, bahsettiğin şeylerde din değil insan baskısı var.