YXEL 67

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Ankara
Seiko 5 Field koleksiyonda olsun istiyordum ancak Tsuyosa ciddi kafamı karıştırdı. Saat severler burada mı?

Seiko genç işi duruyor, hoşuma giden bir model.
Tsuyosa yerine Tissot Gentleman Powermatic modelini koleksiyonuma eklemeye niyetliyim.
Artık pek genç sayılmam, yaş 36 oldu. Citizen daha cazip geliyor. Powermatic nefis bir saat, hatta kıyaslarken Tsoyosa ile denk olabilir ancak bu bütçe aralığında quartz almak istemiyorum. Önümüzdeki yaz yurt dışına çıkma şansım olursa Powermatic 80 almayı düşünüyorum.

Artık pek genç sayılmam, yaş 36 oldu. Citizen daha cazip geliyor. Powermatic nefis bir saat, hatta kıyaslarken Tsoyosa ile denk olabilir ancak bu bütçe aralığında PRX quartz almak istemiyorum. Önümüzdeki yaz yurt dışına çıkma şansım olursa Powermatic 80 almayı düşünüyorum.
Tsuyosa yerine Citizen Zenshin de değerlendirebilirsiniz isterseniz, ben iki model de kendimce eksik buldum. Modelleri genel olarak beğeniyorum ama kadrandaki gün göstergesini bir türlü beğenemiyorum.

Christopher Ward saatleri de fena durmuyor, Tissot PRX yerine de değetlendirebilirsiniz. 😀

Saat dünyasının ucu bucağı yok, Grand Seiko olsun, Omega olsun, Patek Philippe olsun çok güzel saatler var ama hoşumuza giden modellere ulaşamamak acı verici oluyor. :)

Son düzenleme:
Citizen daha resmi giyimlerle uyumlu, Seiko'yu hem günlük hem resmi kıyafetle kullanmaya daha uygun. Seiko'nun tasarımı bence çok sportif değil, 10-15 yıl sonra da yaşla uyumsuzluğu olmaz.

SRPD serisi tip olarak hosuna gidiyorsa 12K fiyatiyla en F/P konumdaki model o su an.
SRPD saatim yok ancak Pagani GMT ve benzer iki Seiko var. Pagani GMT o seriye daha çok benziyor. Saat zevki geliştikçe safir kristalin, mekanizma ve bilezik kalitesinin, kilit vidanın su geçirmezlik özellikleri gibi detayları daha iyi anlaşılıyor. Bunlarda baktığınızda bizi ileride pişmanlıklardan kurtaran nüanslar. 500 dolarlık saatleri bile memlekette kırk kere düşünerek alıyor hale geldik. Teşekkür ederim ilginize.

Battı balık yan gider, Tissot Powermatic80 satın aldım. Yeni vergilerin geleceği söyleniyor ya da ÖTV henüz yansımadı bilemiyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
SRPD saatim yok ancak Pagani GMT ve benzer iki Seiko var. Pagani GMT o seriye daha çok benziyor. Saat zevki geliştikçe safir kristalin, mekanizma ve bilezik kalitesinin, kilit vidanın su geçirmezlik özellikleri gibi detayları daha iyi anlaşılıyor. Bunlarda baktığınızda bizi ileride pişmanlıklardan kurtaran nüanslar. 500 dolarlık saatleri bile memlekette kırk kere düşünerek alıyor hale geldik. Teşekkür ederim ilginize.

Battı balık yan gider, Tissot Powermatic80 satın aldım. Yeni vergilerin geleceği söyleniyor ya da ÖTV henüz yansımadı bilemiyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
Hayırlı olsun hocam. Hayalimdeki serilerden biri gerçekten. 🤩