Hiç uğraşmayın, direkt iade edin. Yeni alınan saatin parça değişimini yapacaklarsa alıp turşusunu kursunlar. 4R mekanizma kötü değildir, 8L serisinde Grand Seiko için kullandıkları mekanizmalar ile arasında birkaç farklılık dışında uçurum yok. Lütfen değişim isteyin, çok can sıkıcı bir durum.
Bugün yatana kadar kolumdan çıkarmayacağım saati, akşama vaziyet belli olur zaten. Gerçekten sorun varsa yarın iade isteyip farklı bir mağazadan aynısını tekrar satın alırım muhtemelen. Bu saat istediğim bir modeldi her türlü bende olmasını istiyorum. Böyle saçma sapan durumlar yaşatmayacak güvenli bir mağaza öneriniz var mı?

Bugün yatana kadar kolumdan çıkarmayacağım saati, akşama vaziyet belli olur zaten. Gerçekten sorun varsa yarın iade isteyip farklı bir mağazadan aynısını tekrar satın alırım muhtemelen. Bu saat istediğim bir modeldi her türlü bende olmasını istiyorum. Böyle saçma sapan durumlar yaşatmayacak güvenli bir mağaza öneriniz var mı?
Sizi çok iyi anlıyorum ve sizin kadar rahatsız olduğumu söyleyebilirim. Aklıma gelen öncelikli mağazalar aşağıda olduğu gibi. Hepsi güvenilir ve sağlam esnaflar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Son durum şöyle: dün bütün gün saati taktım, tam 12 saat sonra 30 saniyeye yakın geride kalma vardı saatte. Bugün sabah baktığımda da 32 saniye gerideydi saat, yani ilk başta çok sapmış sonra sapma azalmış, şu an 33-34 saniye civarında geride. Yani bu ilk otomatik saatim olduğu için anlamadım sebebini ama şu an sapma çok yavaşladı. Sizce ne yapayım, kullanmaya devam edeyim mi yoksa iade ya da değişim mi istiyim?

Teşekkür ederim. Son durum şöyle: dün bütün gün saati taktım, tam 12 saat sonra 30 saniyeye yakın geride kalma vardı saatte. Bugün sabah baktığımda da 32 saniye gerideydi saat, yani ilk başta çok sapmış sonra sapma azalmış, şu an 33-34 saniye civarında geride. Yani bu ilk otomatik saatim olduğu için anlamadım sebebini ama şu an sapma çok yavaşladı. Sizce ne yapayım, kullanmaya devam edeyim mi yoksa iade ya da değişim mi isteyeyim?
Durumu bildirdiniz sonuçta ve gerekirse geç olmadan tekrar dönüş yaparsınız. Manyetik alanlardan uzak tutmaya çalışın ve zembereği ne az, ne çok fazla kurmayın. Kolunuzda mümkün olduğu kadar kalsın ve bir hafta kadar izleyin derim.

Durumu bildirdiniz sonuçta ve gerekirse geç olmadan tekrar dönüş yaparsınız. Manyetik alanlardan uzak tutmaya çalışın ve zembereği ne az, ne çok fazla kurmayın. Kolunuzda mümkün olduğu kadar kalsın ve bir hafta kadar izleyin derim.
Teşekkür ederim hocam, haftaya yine artarsa iade ederim. Sağolun çok yardımcı oldunuz.