WesajReiss

Çalışkan
Elime bir Seiko 5 saat geçti, bu saat orijinal mi, nasıl anlarız? Eğer orijinalse fiyatı ortalama nedir, satacağımdan değil merak ettiğim için soruyorum. Bir de zayıf olduğumdan dolayı koluma büyük geldi, herhangi bir saatçi kordonda eksiltme, çıkarma tarzı bir şey yapıp koluma olacak kadar küçültebilir mi?

IMG_5817.webp

IMG_5818.webp

IMG_5819.webp

Son düzenleme:
7s2xx mekanizma, saat orijinal ama değeri çok yok. Kordondan bakla çıkartılabilir sorun olmaz.

Saatin dış kasasına satinaj ya da duruma göre polisaj uygulanıp cam temizlenebilir ve sıfır gibi olur.

Mekanizma bakımsız ise güç rezervi az olur ya da zamanda sapma olur.

Japon mekanizmalı saatlerde japan movt yazar ama senin saatin komple japon üretimi, diğer seiko 5 modellerinde çok sık görülmüyor, en azından yenilerde.

7s2xx mekanizma, saat orijinal ama değeri çok yok. Kordondan bakla çıkartılabilir sorun olmaz.

Saatin dış kasasına satinaj ya da duruma göre polisaj uygulanıp cam temizlenebilir ve sıfır gibi olur.

Mekanizma bakımsız ise güç rezervi az olur ya da zamanda sapma olur.
Daha koluma takma fırsatım olmadı ama normalde saat kolumda kaldığında sürekli olarak çalışıyor olması gerek değil mi?

Daha koluma takma fırsatım olmadı ama normalde saat kolumda kaldığında sürekli olarak çalışıyor olması gerek değil mi?
İçindeki yarım ay gibi olan şey rotor ve bu yerçekimi ile hareket edince zemberek kısmını gerer. Gerilen zemberek balansa kinetik enerji uygular ve zaman başlar.

Yeterli harekette basit bir seiko 5 28 ya da 33 saat gibi güç rezervi elde eder, yani kolunda olmadan bu kadar süre çalışabilir ama bakımsız ise bunlar olmayabilir.

İçindeki yarım ay gibi olan şey rotor ve bu yerçekimi ile hareket edince zemberek kısmını gerer. Gerilen zemberek balansa kinetik enerji uygular ve zaman başlar.

Yeterli harekette basit bir seiko 5 28 ya da 33 saat gibi güç rezervi elde eder, yani kolunda olmadan bu kadar süre çalışabilir ama bakımsız ise bunlar olmayabilir.
Saatin kaç yıllık olduğunu anlayabilir miyiz? Tahminimce saat üretildiğinden beri nasılsa öyle yani hiç bakım görmemiş.

Saatin kaç yıllık olduğunu anlayabilir miyiz? Tahminimce saat üretildiğinden beri nasılsa öyle yani hiç bakım görmemiş.
7s26c kalibreye çok yakın olduğu için mekanizma üretim başlangıcı 2000 li yıllar denebilir ama saatin üretimi çok daha ilerisi olabilir çünkü bu mekanizmayı kullanan birçok seiko 5 modeli var.

Benim saatimde rotor dönmüyor diyebilirim. Bunu saatçiye götürdüğümde yapar değil mi? birde ortalama tamir maliyeti hakkında bir fikriniz var mı?

Benim saatimde rotor dönmüyor diyebilirim. Bunu saatçiye götürdüğümde yapar değil mi? Bir de ortalama tamir maliyeti hakkında bir fikriniz var mı?

Her saatciye saat emanet edilmez, hele İstanbul dışında isen. Şu an güncel fiyatları bilmiyorum ama senin mekanizmanın komple bakıma ve kasanın revizyona ihtiyacı var.

Sonrasında her üç yılda bir bakıma devam etmen gerekir, doğru zamanı görmek ve sapmayı azaltmak için.

İstanbul'da isen iyi bir yer tavsiye edebilirim.

Her saatciye saat emanet edilmez, hele İstanbul dışında isen. Şu an güncel fiyatları bilmiyorum ama senin mekanizmanın komple bakıma ve kasanın revizyona ihtiyacı var.

Sonrasında her üç yılda bir bakıma devam etmen gerekir, doğru zamanı görmek ve sapmayı azaltmak için.

İstanbul'da isen iyi bir yer tavsiye edebilirim.
Kocaeli’deyim babam çarşıdaki pasajda iyi bir saatçisi olduğunu oraya gitmemi söylüyor ama ustaların durumunu bilmiyorum.