Jennifer

Üstün
Yer
Battalgazi
Merhaba arkadaşlar, birkaç hafta önce işlemci değiştirdikten sonra bilgisayarımın BOOT etmesiyle alakalı uzun zamandır sorun yaşıyordum hatta bu yüzden daha önce de birkaç konu açtım. Dün Asus müşteri hizmetlerine ulaştığımda BIOS güncellemeyi deneyin eğer sorun devam ederse CMOS güncelleyin tarzında bir yazı aldım. BIOS güncelledim fakat sonuç alamadım. CMOS güncellemesinin BIOS güncellemeden farkı nedir, nasıl yapılır? Bu konuda yardıma ihtiyacım var.
Söyledikleri şey CMOS reset. Pili söküp taktığında geçici olarak duran BIOS ayarların ve Bluetooth + Wi-Fi kimlik bilgilerin sıfırlanıyor.

Acikcasi bana RAM'lerle ilgili bir sorun gibi geldi. Karisik RAM gibi bir sey soz konusu mu yoksa kit halinde mi aldiniz RAM'leri ornegin? Sanki sistem RAM'leri tekrar tekrar ayarlamaya calisiyormus ve yapamiyormus, birkac tekrardan sonra yapabilir hale geliyormus gibi bir durum var sanirsam.

Bir de anakart ve CPU'yu ogrenebilirsek hos olur.
Kusura bakmayın anneler günü yüzünden çok çalışıyorum telefona çok bakamıyorum. Bu dediğinizde bana mantıklı geldi. Ramleri kit şeklinde aldım 2+2 olarak. Ramlerdenmidir sorun bilmiyorum ama hepsi aynı Ram. Bu arada sistem özelliklerini aşağı bırakıyorum
Sistem Özellikleri:
Anakart: Asus ROG B550
GPU: Asus ROG 6950XT (Sıvı soğutmalı)
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
Ram: Corsair 8*4 32gb
Kasa: Hyte Y70
PSU: FSP Hydro 1200M Platinum
Liquid: Asus ROG Ryujin 3 360mm

CMOS anakarttaki ayarlar demek basitçe.
BIOS güncelleme ve resetleme yaptım. Buna rağmen çözülmedi. CMOS bunlara derman olabilir mi veya bunu nasıl yapabilirim

ROG B550 derken B550-F Gaming'i soylediginizi varsayiyorum. CMOS reset pini 2 pinliymis sanirsam. 1-2 saniye kisa devre yaptirmaniz yeterlidir. Kit halinde alindiysa CMOS reset problemi cozebilir evet.

Direkt sistemin gucunu kesip pilini de cikarabilirsiniz anakartin, kisa devre ile ugrasmak pek istemiyorsaniz.