ornitorenk

Uzman
Bakın bazı istisna diziler vardır mesela Lost dizisi uzun olmasının hakkını verir ama ortalama diziler için bu geçerli değil. Abi sen bir sezonu neden 20 bölüm yapıyorsun ya? 10 bölümden sonra artık her bölümün gereksiz uzadığını anlıyorsun. Battlestar Galactica izliyorum iyi hoş ilk sezon 12 bölümdü mesela tadındaydı ama 2-3-4. sezonların her biri 20 bölüm ve ciddi anlamda sıkılmaya başladım. 10 bölüm yap bitti gitti sırf 1 bölümde mesela 10 dakikada anlatılacak olayı 40 dakikada anlatmışlar.

Her neyse genel olarak böyle bir sürü dizi var ve hepsini yarıda bırakıyorum. Ortalama bir dizi isen 4 sezon 50 bölümü geçmeyeceksin bana göre.

Bakın bazı istisna diziler vardır mesela Lost dizisi uzun olmasının hakkını verir ama ortalama diziler için bu geçerli değil. Abi sen bir sezonu neden 20 bölüm yapıyorsun ya? 10 bölümden sonra artık her bölümün gereksiz uzadığını anlıyorsun. Battlestar galactica izliyorum iyi hoş ilk sezon 12 bölümdü mesela tadındaydı ama 2-3-4. sezonların her biri 20 bölüm ve ciddi anlamda sıkılmaya başladım. 10 bölüm yap bitti gitti sırf 1 bölümde mesela 10 dakikada anlatılacak olayı 40 dakikada anlatmışlar.

Her neyse genel olarak böyle bir sürü dizi var ve hepsini yarıda bırakıyorum. Ortalama bir dizi isen 4 sezon 50 bölümü geçmeyeceksin bana göre.

Evet ara sahnelerde sıkılıp ilerletiyorum ben.

Çok dizi izlemiyorum ve dizi sevdiğim söylenemez. Genel olarak bilim-kurgu ve süper kahraman dizilerini seviyorum. Bence daha uzun olmalıdır.

Ben Dr. House izledim mesela 8x21'den yetmedi daha fazla izlemek isterdim.

Bu biraz dizinin genel kalitesi ve insanların ilgi gösterip göstermemesi ön planda olabilen bir şey.

Aynı şekilde zamanın nasıl akıp geçtiğini anlamadığım Diriliş Ertuğrul dizisi. 5 x 40 bölümden ve bölüm başı 2.30 saatten, sürükleyici ve akıcı yapmışlar. Öyle bakışmalar falan var mı hatırlamıyorum ama güzel diziydi.

Çok dizi izlemiyorum ve dizi sevdiğim söylenemez. Genel olarak bilim-kurgu ve süper kahraman dizilerini seviyorum. Bence daha uzun olmalıdır.

Ben Dr. House izledim mesela 8x21'den yetmedi daha fazla izlemek isterdim.

Bu biraz dizinin genel kalitesi ve insanların ilgi gösterip göstermemesi ön planda olabilen bir şey.

Dr. House her bölüm farklı bir olay üzerinde şekilleniyor diye hatırlıyorum yani her bölüm ayrı bir film gibi. Bu tarz diziler zaten pek sıkmaz çünkü olay örgüsü kuvvetli değil ama her bölüm arasında kuvvetli olay bağı olan diziler belirli bir noktadan sonra niyeyse gereksiz uzuyormuş hissi uyandırıyor.

Dr. House her bölüm farklı bir olay üzerinde şekilleniyor diye hatırlıyorum yani her bölüm ayrı bir film gibi. Bu tarz diziler zaten pek sıkmaz çünkü olay örgüsü kuvvetli değil ama her bölüm arasında kuvvetli olay bağı olan diziler belirli bir noktadan sonra niyeyse gereksiz uzuyormuş hissi uyandırıyor.
Hocam biraz da üst üste çok dizi izlerken ya da içerik tüketirken insanın artık dopamin reseptörleri ölüyor olabilir. Benim düşüncem bu yönde. Mesela günde 3-4 bölüm izlemek (bir film gibi) daha uygun olabilir.

Katılıyorum, HBO'nun efsanesi Game Of Thrones dünyayı etkilemeyi sezon başı on adet bölümle başardıysa herhangi no name bir dizinin bu kadar zamanımızı yemesi özellikle artık dikkatimizin çok kolay dağıldığı son yıllarda gayet haklı bir isyan.

Katılıyorum, HBO'nun efsanesi Game of Thrones dünyayı etkilemeyi sezon başı on adet bölümle başardıysa herhangi no name bir dizinin bu kadar zamanımızı yemesi özellikle artık dikkatimizin çok kolay dağıldığı son yıllarda gayet haklı bir isyan.

The Sopranos sezon başı 13 bölüm ve diğer bir HBO efsanesi Oz da sezon başı 8 bölüm ( 4. Sezon hariç). Hayatımda izlediğim en kaliteli yapımlardandır bunlar.