Coil whine genellikle ekran kartı veya güç kaynağından gelir ama bazen anakartın VRM fazları da bu sesi yapabilir sesin kaynağını netleştirmek için parçaları tek tek yük altına sokup test ettiniz mi?

Videodaki olayı anlamadım abi. Aynısıyla değişim yapacağım yaparsam abi veyahut TUF serisi alabilirim.

@X99 Yapsın sana, anakart önerisi. :) Videodaki olayı nasıl anlamadın? Serinin devamını izle. CW sandığın şey CW olmayabilir. Geçen zaten anlatmıştım, boşta ve yükte bakacaksın. Boştayken fanları %100 çekip bak örneğin, fan olayını dışla.

@X99 Yapsın sana, anakart önerisi. :) Videodaki olayı nasıl anlamadın? Serinin devamını izle. CW sandığın şey CW olmayabilir. Geçen zaten anlatmıştım, boşta ve yükte bakacaksın. Boştayken fanları %100 çekip bak örneğin, fan olayını dışla.
Şimdi Furmark yaptım ama uzun süreli yapmayı sevmiyorum 2-3 dakika yaptım CW gelmedi. Spider-Man oynarken gelmesi garip.

Şimdi Furmark yaptım ama uzun süreli yapmayı sevmiyorum 2-3 dakika yaptım CW gelmedi. Spider-Man oynarken gelmesi garip.

Furmark Preset kısmını görsel iletir misin? Oradan Furmark KNOT OpenGL ve 4K seç çözünürlüğü. MSAA X4 yap ayarlardan. Ama mesela benim kartta VT3 testinde anakart VRM'lerden CW sesi geliyor belirgin şekilde. Yine Furmark verdiğim Preset'te CW geliyor, bazı oyunlarda yine yükte yapıyor bunu. Durum değişken. Fan olayı ile karıştırma, önce fanları %100 alıp bak sırayla. Sonra dediğim gibi Furmark bakarsın. Nereden kaynaklandığı soru işareti burada.

OCCT Power testinde CW mevcut mu mesela? Diğer testlere de bak. Oyun spesifik ise GPU kaynaklıdır.