Mezunum, şu an ders çalışıyorum fakat çok fazla işlem ve dikkat hatası yapıyorum. Çıkartma yaparken, bilinmeyenleri sağdan sola atarken vb. her seferinde soruyu iki kere baştan çözmek zorunda kalıyorum. Geçen sene böyle bir problemim yoktu, ne önerirsiniz bana?
Kısacası konuyu biliyorsun ama temelin zayıflamış. Ya da hızlıca çözmeye çalışıyorsun. Mert Hoca ile konular baştan izleyin bence. En basitten, çıkma olasılığı yüksek olan en yüksek zorluğa kadar soru çözüyor zaten. Videoyu izleyip test çözün, işlem hataları azalacaktır.
Öncelikle bu tarz hataları en çok yaptığın işlemli soruları sabahları kahvaltıdan hemen sonraki çalışmalarında çözmeye çalış. Yani kafanın daha az yorgun olduğu zaman dilimlerini seç. İkinci olarak hata yapsan da bol bol çözmeye ve üzerine gitmeye devam et. Ben bir eğitimci olsaydım 'Hata yaparak ögrenme' üzerine çalışır hatta bunun üzerine bir kuram geliştirirdim. Hata yapmak güzeldir.
Öncelikle bu tarz hataları en çok yaptığın işlemli soruları sabahları kahvaltıdan hemen sonraki çalışmalarında çözmeye çalış. Yani kafanın daha az yorgun olduğu zaman dilimlerini seç. İkinci olarak hata yapsan da bol bol çözmeye ve üzerine gitmeye devam et. Ben bir eğitimci olsaydım 'Hata yaparak ögrenme' üzerine çalışır hatta bunun üzerine bir kuram geliştirirdim. Hata yapmak güzeldir.