Aşırı su tüketirseniz su zehirlenmesi dediğimiz durumu yaşayabilirsiniz.
Tek sorun bu değil gibi duruyor.
Yutkunma problemi için psikiyatriye görünmenizi öneririm.
İdrar rengine bakarak çok su içip içmediğinizi anlayabilirsiniz. Ama alttaki notta belirtildiği gibi kesin değil. En kesin sonucu kan tahlili verir büyük ihtimal.
Hocam, her şeyin fazlası zarar derler ve bu da öyle bir şey. Günlük ne kadar su içmen gerekiyorsa o kadarını içsen senin için daha iyi olur. Minimum 3 litre yeterli oluyor.
Normalden cok cok daha fazla icmek su zehirlenmesi dedigimiz olaya sebep olur cunku vucuda asiri sivi girdiginde bu beyin hucrelerinin asiri nemlenmesine sebebiyet verdiginden sinir sisteminin islevini etkisiz hale getirir, bunun olume kadar ciddi komplikasyonlari var fakat benim bildigim resmi kayitlarda henuz buna bagli olum yok.
Normalden cok cok daha fazla icmek su zehirlenmesi dedigimiz olaya sebep olur cunku vucuda asiri sivi girdiginde bu beyin hucrelerinin asiri nemlenmesine sebebiyet verdiginden sinir sisteminin islevini etkisiz hale getirir, bunun olume kadar ciddi komplikasyonlari var fakat benim bildigim resmi kayitlarda henuz buna bagli olum yok.
Günde 2,5 ila 3 litre arası su tüketimi uygun görülüyor. Bu miktar, kilonuza göre değişiklik gösterebilir. Örneğin: 70 kilogram ağırlığındaki bir kişinin günlük su ihtiyacı yaklaşık 2,3 litredir.
Günlük 4 ila 8 litre arası su içmek, böbreklerde birtakım sıkıntılara sebep olabileceği gibi; başka sorunlara da yol açabilir. Bu nedenle, günlük su tüketiminizi 3 litreye kadar sınırlamanız, sağlığınız için faydalı olacaktır.
Bende de bu proplem olmuştu, 6 yıl önce bir anda neden olduğunu anlayamadığım bir sorundu. Rastgele zamanda ağız aklıma gelince tükürük bezlerim 5 kat daha hızlı ve fazla tükürük üretmeye başlıyordu ve birkaç dakika içinde ağızım tamamen doluyordu, o kadar çok tükürük oluşuyordu ki ağızımı boşaltacak fırsatım olmazsa eğer yanaklarım bile şişiyordu durmuyordu tükürük bezleri yani, ağızıma sanki su almış gibi oluyordum. Doktora gitmen iyi olacaktır. Ben doktora gitmemiştim, uzun bir süre sonra azaldı ama yine de etkisi devam ediyor normalden %15 gibi bir oranla fazla oluşuyor diyebilirim.