Yer
ALANYA
her gün 10 kaşık Jacobs Monarch Gold granül kahve içiyorum. Genelde 3-4 kupaya bölerek içiyorum ama toplamda gün içinde 10 kaşığı buluyor. Artık bir alışkanlık haline geldi, bazen sırf bir şey içmek için bile kahve yapıyorum. Açıkçası kendimi kötü hissetmiyorum ama arada elim titriyor gibi oluyor ya da kalbim hızlı atıyor. Belki psikolojik, belki değil bilemiyorum. Uyku düzenim zaten pek düzenli değil, ama kahve içmeden uyanmak da zor geliyor. İnternette biraz araştırdım, granül kahvede çay kaşığı başına 60-80 mg arası kafein olduğu söyleniyor. Yani günlük 600-800 mg gibi bir kafein alıyorum sanırım. Normalin biraz üstü gibi görünüyor ama alışınca insan çok da fark etmiyor galiba. Bu kadar kahve tüketen başka var mı? Uzun vadede zararı olur mu sizce? Sınırı aşmış mıyım, yoksa vücut zamanla alışıyor mu?

Kafein bağımlılık yapıcı bir maddedir. Bu sebepten dolayı kolaların bile üzerinde “Kafein içerir” uyarısı bulunur. Fazlası zarar tabii ki de. Kahve uyarıcı bir içecek ve nabzı ve tansiyonu yükseltici etkisi vardır. Bir şeyin zehir olup olmamasını o şeyin dozu belirler tamamen.

Her gün 10 kaşık jacobs monarch Gold granül kahve içiyorum. Genelde 3-4 kupaya bölerek içiyorum ama toplamda gün içinde 10 kaşığı buluyor. Artık bir alışkanlık haline geldi, bazen sırf bir şey içmek için bile kahve yapıyorum. Açıkçası kendimi kötü hissetmiyorum ama arada elim titriyor gibi oluyor ya da kalbim hızlı atıyor. Belki psikolojik, belki değil bilemiyorum. Uyku düzenim zaten pek düzenli değil ama kahve içmeden uyanmak da zor geliyor. İnternette biraz araştırdım, granül kahvede çay kaşığı başına 60-80 mg arası kafein olduğu söyleniyor. Yani günlük 600-800 mg gibi bir kafein alıyorum sanırım. Normalin biraz üstü gibi görünüyor ama alışınca insan çok da fark etmiyor galiba. Bu kadar kahve tüketen başka var mı? Uzun vadede zararı olur mu sizce? Sınırı aşmış mıyım, yoksa vücut zamanla alışıyor mu?

Belirli bir yerden sonra kafein toleransın artık 10 kaşığı da tolare etmeye başlayacak. Öyle olduğunda Monster ile 4 5 kaşığı karıştır 4 gün uyumazsın.

Her gün 10 kaşık Jacobs Monarch Gold granül kahve içiyorum. Genelde 3-4 kupaya bölerek içiyorum ama toplamda gün içinde 10 kaşığı buluyor. Artık bir alışkanlık haline geldi, bazen sırf bir şey içmek için bile kahve yapıyorum. Açıkçası kendimi kötü hissetmiyorum ama arada elim titriyor gibi oluyor ya da kalbim hızlı atıyor. Belki psikolojik, belki değil bilemiyorum. Uyku düzenim zaten pek düzenli değil ama kahve içmeden uyanmak da zor geliyor. İnternette biraz araştırdım, granül kahvede çay kaşığı başına 60-80 mg arası kafein olduğu söyleniyor. Yani günlük 600-800 mg gibi bir kafein alıyorum sanırım. Normalin biraz üstü gibi görünüyor ama alışınca insan çok da fark etmiyor galiba. Bu kadar kahve tüketen başka var mı? Uzun vadede zararı olur mu sizce? Sınırı aşmış mıyım, yoksa vücut zamanla alışıyor mu?

Ritim bozukluğu yapar. Kalbin göğsünden çıkacak gibi olur. Yarıya düşür.

Bizim dershanede manyak fizikçi vardı elinde sabahtan akşama kadar Nescafe bardağıyla geziyordu. Sağlığı falan hala yerinde bir şey olacağını sanmıyorum. :D
Sağlığı kafeini sürekli olarak aldığı ve eşiği arttıkça dozunu artırdığı sürece iyi gibi gözükür. Kafeinsiz kaldığında gör bakalım sağlığı yerinde mi değil mi?