denizius

Uzman
Cold Brew kahve nasıl demlenir? Püf noktaları nelerdir? Gereken malzemeler hangileri? Hangi kahve ile yapmayı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
French Press'li tarif:

Normal tarif:

Son düzenleyen: Moderatör:
French press gerekli mi illa?
Ya da kahve boyutu falan önemli diyorlar.
Ya hocam diyorlar da, o kadar elit olamadık.

Kahveyi suzecek herhangi bir unsur (tulbent bile olur) (kahve zaten dibine çöküyor, ben büyük termosumda yaptığımda dibini icmeyerek çözüyorum :D) kâfidir. Ölçüler zaten internette mevcut.

Sanırım medium isteniyordu. En fazla kahveniz az daha acı olur inceyse diye düşündüm.

Zaten tamamen simya yapıyorsunuz. Bir yerden sonra keyfinize göre her şey. Dert değil bana kalırsa bu elitlikler.

Ya hocam diyorlar da, o kadar elit olamadık.

Kahveyi suzecek herhangi bir unsur (tulbent bile olur) (kahve zaten dibine çöküyor, ben büyük termosumda yaptığımda dibini icmeyerek çözüyorum :D) kâfidir. Ölçüler zaten internette mevcut.

Sanırım medium isteniyordu. En fazla kahveniz az daha acı olur inceyse diye düşündüm.

Zaten tamamen simya yapıyorsunuz. Bir yerden sonra keyfinize göre her şey. Dert değil bana kalırsa bu elitlikler.

Hocam kahve tavsiye etseniz hangisini tavsiye edersiniz.

Hocam kahve tavsiye etseniz hangisini tavsiye edersiniz.
Mehmet Efendi Colombian isini gorur bence. Bütün markette en sevdiğim kahve ucuzuyla pahalısıyla. Medium çekimdi ve orta kavrulma bir kahve bir kahve.

Sana lazım olan da Medium çekim, orta ya da sert bir kavrulma.