Evet, O IP'ler DC IP'si idi. Spoof'a düşen IP'leri, son kullanıcı tarafına kakalıyorlardıMillet yine bulmuş "Netinternet" ve "Gigaspeed" adında. Gerçekten insanlarımız akıllanmıyor.
Abi aklıma şu meseleyi getirdin: Bundan 1.5 yıl önce IP sorunları vardı. Kullandıkları IP adresleri mesken kullanıma uygun değildi. Hepsi Datacenter IP'si idi. Doğal olarak online video akış platformları ve IPTV'ler kullanılamıyordu. O sorunu çok sonradan düzelttiler. Kullanıcılar Disney+ gibi platformları kullamamamaktan şikayetçilerdi. Düzelse de nafile. Kepenk kapattılar.![]()
Detaylar
Kim cevapladı?Millet yine bulmuş "netinternet" ve "gigaspeed" adında. Gerçekten insanlarımız akıllanmıyor.
Abi aklıma şu meseleyi getirdin: Bundan 1.5 yıl önce IP sorunları vardı. Kullandıkları IP adresleri mesken kullanıma uygun değildi. Hepsi datacenter IP'si idi. Doğal olarak online video akış platformları ve IPTV'ler kullanılamıyordu. O sorunu çok sonradan düzelttiler. Kullanıcılar Disney+ gibi platformları kullamamamaktan şikayetçilerdi. Düzelse de nafile. Kepenk kapattılar.
Hatta bir ara 6-7 ay önce Gold üyelik tarzı bir şey yapıp milletten ekstra para alacaklardı. Yok işte öncelikli bağlantı, standartlara 150+ peering ise Gold'lara 1000+ peering gibi saçma sapan vaatler sunuyorlardı. Hatta eleştirmiştim: "bir firma müşterilerini birbirinden böyle ayırıyorsa gerçekten de kalitesiz ve iş bilmez firmadır. Niye kullanıcıları ayırıyorsunuz birbirinden" diye.
Ben o Gold'dan almayı dusunuyordum
Talent
Uzman
Bende uzun zamandır Kayseri de olan bir internet sağlayıcısı olan NETPlus kullanıcısıydım ta ki geçen haftaya kadar. Verdiği internet hızı parasına göre eskiden iyiydi fakat son 1-2 yıldır Comnet'de bahsi geçen sorunların aynılarını yaşadım. Ve en son 2 hafta önce 1 haftadır İnternetsiz bıraktıkları için taahhüdü sonlandirip Superonline gecisimi sağladım. Benim bahsettiğim firmasında internette aratirsaniz çokça şikayeti mevcut aynı kategoride fakat internette böyle çok olay olmadığı için hala ellerini kollarını sağlayarak insanlardan vermedikleri hizmetin parasını alıyorlar. Artık bilindik şirketlerden 100 200 pahalı bile olsa şaşmam gerektiğini öğrendim. En azından kafam rahat oluyor. O son Q haftada saçlarımı yolucaktim neredeyse İnternete bağlı fakat 100KB geçmiyor ve yani siz düşünün süreci.
Gayet iyi olmuş. Zaten Comnet ve Netgsm vs bunları önermiyorduk. Fakat Netgsm de bile 'uCuz QaNKA Turkcell aLtYapıSını kUllAnıYOR ' diye linçliyorlardı. Ayrıca dinleyen yoktu. Şimdi hepsi suspus oldular
. Biri kapandı biri de yüklü miktarda zam yaptı. Artık dinlemeseler bile geçebilecekleri bir ISS kalmadı
.
Şahsen önümüzdeki sene geçmeyi düşündüğüm firmanın bu duruma gelmesi beni çok üzdü. Umarım toparlayıp geri dönebilirler. Türk Telekom'a borçları var mış galiba. Bu konuda hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Eki Görüntüle 106315
Kaynak
Comnet'ten Türknet'e geçişler başladı! bu arkadaşın konusunda güzel şeyler var Comnet'ten TurkNet'e geçenler için bir anlaşma yapmış.
EkmekArasiSSD
Uzman
Zaten değer veriyor olsalardı sosyal medya eleştirisini bile kişisel mesele haline getirip abonelik kapamazlardı. En başından beridir sakat, aksi ve geçilecek son firma bile değildi. İyi oldu kapandığı ama mağdur olan abonelere üzüldüm. Adamların dün interneti vardı bu gün pat diye kaldı. Üstüne 450+ günleri var içeride.Evet, O IP'ler DC IP'si idi. Spoof'a düşen IP'leri, son kullanıcı tarafına kakalıyorlardıVAE tarafındaki son kullanıcılara hiç bir zaman değer vermediler.
Hocam yapmayın etmeyin. Hani düşünün bir firma sırf daha fazla para verdin diye seni diğer kullanıcılarından ayırıyor. Cidden saçma bir sistemdi. Kapanması yerinde oldu. Umarım bunlar gibisi de bir daha türemez.
Zaten değer veriyor olsalardı sosyal medya eleştirisini bile kişisel mesele haline getirip abonelik kapamazlardı. En başından beridir sakat, aksi ve geçilecek son firma bile değildi. İyi oldu kapandığı ama mağdur olan abonelere üzüldüm. Adamların dün interneti vardı bugün pat diye kaldı. Üstüne 450+ günleri var içeride.
Hocam yapmayın etmeyin. Hani düşünün bir firma sırf daha fazla para verdin diye seni diğer kullanıcılarından ayırıyor. Cidden saçma bir sistemdi. Kapanması yerinde oldu. Umarım bunlar gibisi de bir daha türemez.
Vallah bende orta malı oldum hocam TurkNet, Türk Telekom, Millenicom bu 3'ünde gezdim hep son olarak evime zorla Türk Telekom'a fiber cektirdik 1000 Mbps alıyorum simdi Comnet'te ucuz diye geçmeyi dusunuyordum ama patladı xd.
EkmekArasiSSD
Uzman
İyi ki patlamış. O fiberi Comnet ile kullanmak yerine Millenicom'dan 1000 Mbps alıp fersah fersah kullanırım daha iyi. Hakkını vermek gerek bu altyapının.Vallah bende orta malı oldum hocam TurkNet, Türk Telekom, Millenicom bu 3'ünde gezdim hep son olarak evime zorla Türk Telekom'a fiber cektirdik 1000 Mbps alıyorum simdi Comnet'te ucuz diye geçmeyi dusunuyordum ama patladı xd.
İyi ki patlamış. O fiberi Comnet ile kullanmak yerine Millenicom'dan 1000 Mbps alıp fersah fersah kullanırım daha iyi. Hakkını vermek gerek bu altyapının.
Hocam peki ben CS'den biraz yüksek ms alıyorum Milleni'den alsam 1000 Mbps ms düşer mi sence?
EkmekArasiSSD
Uzman
Her sağlayıcı'nın kullandığı routing yöntemleri farklıdır. Kesin şu iyidir diyemeyiz. Ama mevcutta abone olduğun sağlayıcıda hız yükseltme pinge etki etmiyor. Atıyorum Millenicom'da 100 Mbps'de CS2 pingin 34 ms. Kalkıp bu hızı 10 Gbps'de yapsan pingin 34 ms altına düşmez pek.Hocam peki ben CS'den biraz yüksek ms alıyorum Milleni'den alsam 1000 Mbps ms düşer mi sence?