Comnet veda ediyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Growss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 74
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    2024 comnet
Datacenter dışında hizmet vermeselerdi keşke fena çuvalladılar. Normalde DC tarafına Core Router, Interconnect Router'leri çok sağlam. Hatta diğer şirketleri dahi tokatlar. Zaten aktif olarak hizmet veriyorlar. Datacenter işinde kalsalardı sevilirlerdi esasında. Onların hatası.

Birilerin 10 Gbps internettide gidecek gibi…
Mert denen elemandan mı bahsediyorsun?

Son düzenleme:
Acaba Datacenter tarafları çok sağlam diye mi müşterilerine bu kadar kötü davrandılar dersin? Nasılsa DC kısmı sağlam ve güzel paralar kazanıyorlardır eminim ki. Orada işler sağlam olduğu için VAE müşterilerine böyle davranıyorlardır kim bilir. Kendim adına yanaşmadığıma mutluyum. Duyduğum kadarıyla Homepass adında fiber çekeceklermiş de aslı astarı var mı hiç bilmiyorum.

Mert denen elemandan mı bahsediyorsun?
Muhtemelen ona özel metro hat gibi bir şey çekerler. Çok içli dışlıydı o.

Dediğinden hiçbir şey anlamadım ama bence haklısın. Ben de Gıbır kullanıyorum. Yıllık ödedim, kapatmasınlar duuuuurun.
Turk Telekom'a ve Turkcell'e olan borçlarını ödemeyen şirketlerin ISP'lik lisansları ve hizmetleri BTK tarafından sonlandırılır. Buna Turknet, Millenicom ve diğer tüm operatörler dahildir. Yıllık ödemekte sorun yokta altyapısal problem çıktığında o operatöre bağlı kalmamak için yıllık ödemelerden kaçınmak gerekiyor. Gibirnet'in her zaman olduğu kadar gibi politikası yıllık periyotlarla devam eder. Bazı operatörlerin de kendi altyapısı olduğu için DSL tarafını umursamadıkları için en sağlam zamları yaparlar.

Datacenter hosting olarak hizmetide çöp, bir ara deneme amaçlı sunucu barındırdım, 4 Core 2 CPU eski Pentium tadında throttling var. İnternet hizmetini bilmiyorum tabii.

GIBIRNet bana göre iyi benim istediğim hızı veriyor. Sadece bir 10 15 dakika bekletiyor telefonda.

Datacenter hosting olarak hizmetide çöp, bir ara deneme amaçlı sunucu barındırdım, 4 Core 2 CPU eski Pentium tadında throttling var. İnternet hizmetini bilmiyorum tabii.
DC'den hosting TWF alınmaz. Benim bahsettiğim olay başka. Core ve Edge Router'ler, İnterconnect, Acsses Router'lar L2 ile L3 sistemler. Buradaki cihazlar yani transmisyon tarafı sağlam. Misal Telekom tarafında da L3 sistemler çok iyi. Nokia XRS, IXR. Acsses tarafında Nokia MF kullanıyorlar. Yani, Nokia transmisyon altında. Kullanıcı tarafına AAA işlemi yapan L2 cihazlar ise, onlar kötü mesela. Bu cihazlar ZTE Çin malı. Normalde 2 santral'e koydukları ZTE ZXR10 BNG'ler 2 milyon kişiye hizmet verebildi. Öncden kullandıkları Ericcson SSR'lar ile 100 bin kişi internete çıkış yapılabiliyordu. Ancak, bu ZTE'lerin yazılımlarının ileride çançinçon'a dönmemesi için sebep yok. Eğer bu tarz sıkıntılar olursa internet'e çıkış dahi olmaz.

Ben de comnet mağduru oldum, dün millenicom'a geçiş yaptım hızlı geçtim şükür. Şimdilik her şey iyi, umarım memnun kalırım hiç değiştirmem sonrasında. En nefret ettiğim şey iss değiştirmek

İstanbul'daki veri merkezinde hosting hizmetleride bulunuyor o yüzden.
İnternet kısmı hakkında bilgim yok fakat bir ara sunucuyada gelen interneti kesmişlerdi cihaz kaliteli fakat hizmet politikaları kötü.
Uptime,performans berbat.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…