Cogent diye tutturan tayfa nerede :D Cogent ile ilgisi olmadığını defalarca söyledim. Bu adamların işi DataCenter aga. VAE'de hizmet verme yahu. Layer 2'ye kadar Telekom taşıyor diye adamlar gidiyor 1 milyon TL ile ISS kuruyor.
Aklınızda olsun, saçma sapan şirketlerden hizmet almayın.
Harbiden millet günlerdir Cogent yüzünden diyorlardı. Nerede o tayfa bi göreyim bakalım ya. Korkmayın bi konuşcaz sadece. :D

Katılıyorum, internet hizmetini direkt altyapı sahibinden almak daha sağlıklı.
Altyapı sahibi + kurumsal firmalardan almak en sağlıklısı olacaktır. Bu adamlar kurumsallıktan çok uzaklardı. Sözleşmelerinde sosyal medyada vs. eleştiri bile yapıldığında hat kapamaya gidebildikleri yazıyordu bir maddede.

Dediğinden hiçbir şey anlamadım ama bence haklısın. Ben de Gıbır kullanıyorum. Yıllık ödedim, kapatmasınlar duuuuurun. :D
Bahsettiğim durum şu. TTN (Trafik teslim noktası) dediğimiz il müdürlüğü, santral vs. bölgelerde Telekomun SSG (Ip seviyesine çıkaran cihaz)'da Alternatif işletmeciler T.T'den SSG kapasitesi kiralarlar. Telekomun ise kendisine ait SSG'si vardır. Trafiği Alternatif ISS olunca da, T.T'nin kendisi taşıyor. İş, Layer 3'e gelince değişiyor. Bunu bilen ISS'ler 1 Milyon TL verip ISS kuruyor.

images.webp

İyi olmuş. En ufak bir eleştiride müşterilerinin aboneliğini iptal edip mağdur bırakan, son olaylarda hizmet iptali isteyen abonelerine iptal et paranı vermeyiz diyen dandik bir firma. Türk Telekom fiber için geçen sene başvurmuştum, başvuru sürecinde bile kendilerine ulaşmak mümkün değil. Ulaşamadığım için iptal etme kararı aldım, 2-3 gün sürdü ama kurulum ücretimi kurtardım :)

İyi ki yol yakınken iptal etmişim. Türk Telekom'a 2 sene taahhüt verin yine de bu tarz firmalardan hizmet almayın.

Sürekli öven ve eleştiren takipçilerine ölümüne bu firmayı savunan YouTuber arkadaş ne diyor bu duruma acaba?
En son "her firmada olabilir böyle sorunlar, telafi edilecektir" diyordu. xD

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi olmuş. En ufak bir eleştiride müşterilerinin aboneliğini iptal edip mağdur bırakan, son olaylarda hizmet iptali isteyen abonelerine iptal et paranı vermeyiz diyen dandik bir firma. Türk Telekom fiber için geçen sene başvurmuştum, başvuru sürecinde bile kendilerine ulaşmak mümkün değil. Ulaşamadığım için iptal etme kararı aldım, 2-3 gün sürdü ama kurulum ücretimi kurtardım :)

İyi ki yol yakınken iptal etmişim. Türk Telekom'a 2 sene taahhüt verin yine de bu tarz firmalardan hizmet almayın.

Sürekli öven ve eleştiren takipçilerine ölümüne bu firmayı savunan YouTuber arkadaş ne diyor bu duruma acaba?
En son "her firmada olabilir böyle sorunlar, telafi edilecektir" diyordu. xD
Aklıma tek gelen isim : b*rdcatcher ☠️ . (Bu dediğimi anlayan gerçekten best'tir.)

Şimdi bunlar belki sözleşme yaptıkları, sözleşme yapmasalar bile (geri ödeyecek olsalar dahi) parasını aldıkları insanları yolda bırakıp kapattık diyor değil mi? Ben yanlış anlamıyorum yani.

Bazen keşke diktatörlük olsa da böyle şerefli davranışları sergileyenleri sallandırsalar diyorum. Bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

Bu arada bu internet hizmeti nasıl 11.12.2024 tarihinde sonlandırılıyor? İnsanlar adamların 8-10 gündür hizmet vermediğini söylüyor. Gider ayak yalan söylüyorlar.

Şimdi bunlar belki sözleşme yaptıkları, sözleşme yapmasalar bile (geri ödeyecek olsalar dahi) parasını aldıkları insanları yolda bırakıp kapattık diyor değil mi? Ben yanlış anlamıyorum yani.

Bazen keşke diktatörlük olsa da böyle şerefli davranışları sergileyenleri sallandırsalar diyorum. Bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

Bu arada bu internet hizmeti nasıl 11.12.2024 tarihinde sonlandırılıyor? İnsanlar adamların 8-10 gündür hizmet vermediğini söylüyor. Gider ayak yalan söylüyorlar.

Toplu dava açsa tüketici haklı.

Genellikle anlaşmalı İSS'lere aktarılır fakat durum Comnet için bu şekilde değil, abonelik fesih oluyor gibi gözüküyor.