Cooler Master MasterGel Maker R2 kullanılır mı?

MSİ mag coreliquid 360R v2 sıvı soğutucu var genel olarak yeterli geliyor hocam. Cinebench 10 dakika testte daha boruların ısındığını görmedim. Diğer ayarları bilgisayarın başına geçince gene yapacağım hocam.

Bu dediğiniz ayarlarda işlemciye limit koymuyor sadece sıcaklığa mı limit koyuyoruz ? Yani performansı kısmıyor ama 90 dereceye gelirse kendisini kısmasını mı söylüyoruz ?

Evet aynen öyle yani 90'a veya kaça koyarsan o seviyeye gelince Boost'u durduruyor ve o derece de kalmasını sağlıyor.

En mantıklı derece kaç peki sizce? 75-80 çok mu kısık olur?

Yani 85min yani ama ben 90 veriyordum

Sonuçta her gün stress testi yapmayacaksınız. Oyun oynayacaksınız. İşlemci zaten 65-75'lerde falan olur. O yüzden sorun olmaz.

Dediğiniz gibi yaptım hocam, throttle limit ile sıcaklğı 90 derece yaptım fakat tuhaftır önceden 90 derecelere dayanan işlemci şu an en fazla çekirdek sıcaklığı 82 oldu. HWMonitor cputın sıcaklığı ise en fazla 79 derecede kaldı.

Bayağı işe yaradı Cinebench'te 13600'dü puan şu an 14063 oldu.

League of Legends'ta en fazla 300 FPS iken şu an 650-750 FPS arasında geziyorum. Alakası var mı bilmiyorum ama öncesinde ping 30 üstüydü şu an 20'lere düşmüş durumda.

Şu an tam istediğim gibi oldu. Teşekkürler. Belki ilerleyen süreçte throttle limiti 80'e kısarım.

İşte olay şu şu an yaptığımız şey işlemcinin gereksiz fazla çektiği voltajı azaltmış olduk bunu bir eğri gibi düşün.

Daha az voltaj ile daha az ısınıyor ama eskiden misal tüm çekirdekler 4200'e kadar Boost oluyorsa veya daha az şimdi 4450 veya 4500'e çıkıyordur. Kısaca Max kullanmış oluyorsun. Daha az ısınma da cabası.

Peki bu Curve Optimizer'ı -30 değilde -40 -50 yapsak performans artışı olur mu Yada -20 hangi tarafa doğru artıyorsa artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…