5800X3D de Ryzen Master çalışmaz bir şey yapamazsın overclock kapalı bu işlemcinin.
Ben tekrar sorayım işlemci soğutucunuz nedir? Yeterli mi? Sıcaklık değerlerine baktınız mı?
PPT ve diğerlerine dokunmanıza gerek yoktu onları Auto da bırakın
Tek yapmanız gereken negative -30 yapmak.
Bu alttaki fotoğraf ASUS anakartın MSI da hazır bulamadım ama isimler aynıdır.
Precision Boost OverDrive'a girip burada mutlaka Advanced yapıyorsunuz ve PBO limits de motherboard olacak
Scalar kısmı göreceli 10X de kullandım ama 1X veya Auto da bırakabilirsiniz
Ve Curve Optimizer'a girip - 30 negative all Core yapmanız yeterli
Diğer alttaki Max CPU yok. Zaten
Thermal throttle limit ise ne kadar Max ısıda işlemci kendini kıssın diye giriyorsunuz burada adam 255 derece girmiş Max olması için
Ama bunu 85 ya da 90 yapabilirsiniz zaten oyunlarda bu dereceleri görmeyecek.
Bunları düzgün yaptıysanız işlem tamam. Ama PPT ve diğer değerleri girmeyin Auto bırakın limit koyuyorsunuz işlemciye. Bizim amacımız performans vermesi

Eki Görüntüle 204881
MSİ mag coreliquid 360R v2 sıvı soğutucu var genel olarak yeterli geliyor hocam. Cinebench 10 dakika testte daha boruların ısındığını görmedim. Diğer ayarları bilgisayarın başına geçince gene yapacağım hocam.

Bu dediğiniz ayarlarda işlemciye limit koymuyor sadece sıcaklığa mı limit koyuyoruz ? Yani performansı kısmıyor ama 90 dereceye gelirse kendisini kısmasını mı söylüyoruz ?

MSI MAG CoreLiquid 360R V2 sıvı soğutucu var genel olarak yeterli geliyor hocam. Cinebench 10 dakika testte daha boruların ısındığını görmedim. Diğer ayarları bilgisayarın başına geçince gene yapacağım hocam.

Bu dediğiniz ayarlarda işlemciye limit koymuyor sadece sıcaklığa mı limit koyuyoruz? Yani performansı kısmıyor ama 90 dereceye gelirse kendisini kısmasını mı söylüyoruz?

Evet aynen öyle yani 90'a veya kaça koyarsan o seviyeye gelince Boost'u durduruyor ve o derece de kalmasını sağlıyor.

5800X3D de Ryzen Master çalışmaz bir şey yapamazsın overclock kapalı bu işlemcinin.
Ben tekrar sorayım işlemci soğutucunuz nedir? Yeterli mi? Sıcaklık değerlerine baktınız mı?
PPT ve diğerlerine dokunmanıza gerek yoktu onları Auto da bırakın.
Tek yapmanız gereken negative -30 yapmak.
Bu alttaki fotoğraf ASUS anakartın MSI da hazır bulamadım ama isimler aynıdır.
Precision Boost OverDrive'a girip burada mutlaka Advanced yapıyorsunuz ve PBO limits de motherboard olacak.
Scalar kısmı göreceli 10X de kullandım ama 1X veya Auto da bırakabilirsiniz.
Ve Curve Optimizer'a girip - 30 negative all Core yapmanız yeterli.
Diğer alttaki Max CPU yok. Zaten.
Thermal throttle limit ise ne kadar Max ısıda işlemci kendini kıssın diye giriyorsunuz burada adam 255 derece girmiş Max olması için.
Ama bunu 85 ya da 90 yapabilirsiniz zaten oyunlarda bu dereceleri görmeyecek.
Bunları düzgün yaptıysanız işlem tamam. Ama PPT ve diğer değerleri girmeyin Auto bırakın limit koyuyorsunuz işlemciye. Bizim amacımız performans vermesi.

Eki Görüntüle 204881

Dediğiniz gibi yaptım hocam, throttle limit ile sıcaklğı 90 derece yaptım fakat tuhaftır önceden 90 derecelere dayanan işlemci şu an en fazla çekirdek sıcaklığı 82 oldu. HWMonitor cputın sıcaklığı ise en fazla 79 derecede kaldı.

Bayağı işe yaradı Cinebench'te 13600'dü puan şu an 14063 oldu.

League of Legends'ta en fazla 300 FPS iken şu an 650-750 FPS arasında geziyorum. Alakası var mı bilmiyorum ama öncesinde ping 30 üstüydü şu an 20'lere düşmüş durumda.

Şu an tam istediğim gibi oldu. Teşekkürler. Belki ilerleyen süreçte throttle limiti 80'e kısarım.

Dediğiniz gibi yaptım hocam, throttle limit ile sıcaklğı 90 derece yaptım fakat tuhaftır önceden 90 derecelere dayanan işlemci şu an en fazla çekirdek sıcaklığı 82 oldu. HWMonitor cputın sıcaklığı ise en fazla 79 derecede kaldı.

Bayağı işe yaradı Cinebench'te 13600'dü puan şu an 14063 oldu.

League of Legends'ta en fazla 300 FPS iken şu an 650-750 FPS arasında geziyorum. Alakası var mı bilmiyorum ama öncesinde ping 30 üstüydü şu an 20'lere düşmüş durumda.

Şu an tam istediğim gibi oldu. Teşekkürler. Belki ilerleyen süreçte throttle limiti 80'e kısarım.

İşte olay şu şu an yaptığımız şey işlemcinin gereksiz fazla çektiği voltajı azaltmış olduk bunu bir eğri gibi düşün.

Daha az voltaj ile daha az ısınıyor ama eskiden misal tüm çekirdekler 4200'e kadar Boost oluyorsa veya daha az şimdi 4450 veya 4500'e çıkıyordur. Kısaca Max kullanmış oluyorsun. Daha az ısınma da cabası.

İşte olay şu şu an yaptığımız şey işlemcinin gereksiz fazla çektiği voltajı azaltmış olduk bunu bir eğri gibi düşün.

Daha az voltaj ile daha az ısınıyor ama eskiden misal tüm çekirdekler 4200'e kadar Boost oluyorsa veya daha az şimdi 4450 veya 4500'e çıkıyordur. Kısaca Max kullanmış oluyorsun. Daha az ısınma da cabası.
Peki bu Curve Optimizer'ı -30 değilde -40 -50 yapsak performans artışı olur mu :) Yada -20 hangi tarafa doğru artıyorsa artık