Core 2 Duo E6550'li Halk Kütüphanesi bilgisayarları iyi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pars
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Yine de biraz fazla düşük gibi geldi sistemler. Kullanmadığım için yapabileceğim tek yorum bu. Sizce de öyle değil mi? Ülkemizin kütüphanesi gerçi, çok da şaşırmıyorum.
Çok haklısınız hocam. Anlatmak istediğim'de bu. Bende zamanında bu sistemlerde çalıştım o kadar ağır çalışıyordu ki Google bile zor açıyordu YouTube ders izlemek istese çocuk dona dona oynatır Video'yu arkadaşa söylediğimde oyun merkezi mi orası dedi şaka gibi. Çocuk ders çalıştıktan sonra stresini atması içinde oyun oynamalı tabii.

İnternete girer, ofis açar. Devamı yok yanına da CS1.6 falan.

Ne koyulsun hocam daha içine, yükseltilmesi mantıksız aksine.

Hepsine pardus kurup 5 sene daha kullanabilirsiniz.
Şaka gibi geldiğimiz olaya bak arkadaş bu sistem ne CS 1.6 açar ne Google öğrencilere bu değeri verenler suçlu aslında siz değilsiniz. Öğrencilere gördüğünüz değer bu heralde şasırmadık.

İsterse aslan isterse kaplan olsunlar senin PC'en böyle mi ki bu çocuklarada böyle pcleri layık görüyorsunuz yazık. Bu öğrencilerde bizim kardeşimiz çocuklarımız gençlerimiz ayıp ya.

Şaka gibi geldiğimiz olaya bak arkadaş

Sayenizde bu noktadayız.

senin PC'en böyle mi ki

Evet böyle? Çünkü işimi görüyor. Anlamadığınız nokta bu. Evimde oyun ve harici işlerim için kullandığım üst seviye bir sistemim var zaten. Ofiste fazlası ile işimi görüyor. SSD'yi bile çıkardım.

Önce kütüphane PC laboratuvarının işlevini öğrenin. Oyun da oynanacakmış, parçalar yeterli değilmiş. Ne bekliyordunuz acaba o bilgisayarlardan merak konusu.
Kardeşim bu çocuklarda bizim kardeşimiz bu çocuklarda bizim çocuklarımız şaka gibisin ya. Çocuk stresini atmak için oyunda oynamak ister. Hadi onu geçtim bu sistemde YouTube gir dona dona video izlersin ne anlatıyorsun sen. Savunduğun sistemi sen bile kullanmıyorsundur al evinde kullan bu sistemi sonra konuş.

Gençlere öğrencilere çocuklara bu sistemi uygun görüyorsanız diyecek bir şeyim yok. Sonra çocuk neden sınıfta kaldı neden çalışmadı neden notları düştü. Düşer tabii böyle çocuğa dona dona kasa kasa PC verirsen töbe eder çalışmaz.

O sistemlerin amacı eğlence ya da hızlı olmak değil. Basit işler yapmak, tekrar ediyorum. BASİT İŞLER YAPMAK. Basit işler için içine 10100F falan mı koysunlar? Tam olarak beklentiniz nedir acaba?

Evet o çocuklar bizim kardeşimiz ama bunun kardeşlikle bir ilgisi yok, sistemler bulundukları kurum için gayet de iş görüyor.

Sonra çocuk neden sınıfta kaldı neden çalışmadı neden notları düştü.

Sizinki de alakaya maydonoz şimdi kusura bakmayın, çalışmak isteyen öğrenci her türlü çalışır.

Gençlere öğrencilere çocuklara bu sistemi uygun görüyorsanız diyecek bir şeyim yok.

Onlara uygun gördüğüme dair bir cümlem yok. Sadece yeterliliği ve yetersizliği hakkında konuşuyorum ama konuyu sağ olun ki bu noktaya getiren zaten sizsiniz. "Onlara bu yakışır" türevi bir cümlemi gösterirseniz forumu bırakıyorum. Bekliyorum.

Bir şeyin yeterliliği veya yetersizliğini belirtmek, ilgili kullanıcıya bunu layık gördüğüm anlamını taşımaz. Cümleleri iyi okuyun biraz.

Önce kütüphane PC laboratuvarının işlevini öğrenin. Oyun da oynanacakmış, parçalar yeterli değilmiş. Ne bekliyordunuz acaba o bilgisayarlardan merak konusu.

Düşüncelerimi derli toplu belirteyim müsaadenizle:
  • Kütüphane bilgisayarının kullanım amaçları konusundaki düşüncelerinize katılıyorum. Oyun açmasına gerek yok, kütüphane oyun oynanacak yer değil.
  • Parçalar konusunda yeterli deneyime sahip değilim, yüzeysel bilgim var (RAM miktarı vb.). Tahminimce bilgisayar, uzaktan bakınca acayip yavaş çalışacakmış gibi geldi. Şayet bu parçalar yeterli düzeyde deneyim sunuyorsa (kütüphane işleri için yeterli hız, donma/kasma minimal seviyelerde) itirazım yok. Denemek lazım ve denemeden, varsayımlarla kötülemem doğru olmaz.
  • Yeterli bütçe ve imkan varken kamuya açık bilgisayarların gerek donanım gerek yazılım açısından yükseltilmesi ne tür bir dezavantaj oluşturabilir? Nelere bütçe varken bu tür bir yükseltmeye olmayacağına hiç inanamıyorum. Kaliteyi artıracak türden bir yatırım olur. Hız artar, akışkanlık olur sistemlerde. Bu hoş olmaz mı?

Yeterli bütçe ve imkan varken kamuya açık bilgisayarların gerek donanım gerek yazılım açısından yükseltilmesi ne tür bir dezavantaj oluşturabilir?

Çünkü buna gerek yok. Sistemler bulunduğu kurum için yeterli düzeyde.

Zaten hoş olur, biz de isteriz ki tüm sistemler güncel olsun ama realite ile yaklaşın olaya. Olmaz, güncellemezler çünkü umurlarında değil.

Zaten hoş olur, biz de isteriz ki tüm sistemler güncel olsun ama realite ile yaklaşın olaya. Olmaz, güncellemezler çünkü umurlarında değil.
Umursamazlar tabii sende böyle konuşursan onların yaptığı normal o zaman.

Çünkü buna gerek yok. Sistemler bulunduğu kurum için yeterli düzeyde.
Yeterli düzeydeymişte filanmış arkadaş bu çocuklar ders çalıştıktan sonra oyun ile stres atmak ister hadi madem oyun merkezi görmüyorsun hafif oyunlar kaldıracak sisteme güncelle çok mu zor? Hadi onları da geçtim bu çocuklar YouTube ders çalışcak videoları dona dona izler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…