Core 2 Duo E6550'li Halk Kütüphanesi bilgisayarları iyi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pars
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 87
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
@Oreki daha iyi sistemle bile Google açtığında donuyor. Bununla 1 saatte Chrome açarsın.
Bırak kardeşim yorma yazma elini parmağını yormaya değmez. Kendileri son sistem PC'lerde dolanıyorlar öğrencilere geldimi iş yeterli düzeyde derler adaletli olun biraz be arkadaş en insaf.

Tamam bu sistemin aynısını sen al kullan. Tepkini de bizlere aktar ama yalansız ve dolansız.

Ofiste iki tane PC var. Birisinde E8400, diğerinde İ5 4460 var. İkisini de değişimli olarak kullanıyorum. İki bilgisayarın içinde de Ekran kartı yok.
Bakın tekrar ediyorum ekran kartı yok, arkadaş şunu demiş ya:

256MB VRAM ile ne yapacaksın?

Arkadaşın ekran kartı var yani harici, E8400 olan kullandığım sistemde ekran kartı bile yok. Hatta işlemcinin içinde GPU bile yok, yonga setinin içinde bulunuyor. 32 MB mı neydi, onu da sistem belleğinden alıyor zaten.

Yonga setinin 64 bit desteği yok. Tekrar yazayım, yonga setinin 64 bit desteği yok. 4 GB ram taktım ama en fazla 3 GB kullanabiliyorum.
PC'nin kasasından motor gibi ses çıkıyor PSU fanından kaynaklı olarak. Tekme atıyorum öyle düzeliyor ve her açılışta bunu yapıyorum.

Tamam bu sistemin aynısını sen al kullan.

10 yıl annem kullandı, son 4-5 yıldır da ben kullanıyorum. Bilgisayarı yaklaşık 15 sene önce aldık. Çünkü gereksiz masraf yapmayı sevmiyoruz. İşimizi görüyor. Bu zamanda para kolay kazanılmıyor.

Ayrıca bu sistemi savunan arkadaşların bu sistemi hiçbir hayatında kullanmadıklarını son sistem PC'ler kullandıklarını düşünüyorum. Ben bu sistemin benzerini kullandım ve YouTube dona dona video izlemeler Google zor açmak sinir bozucu. Bu öğrenci gençlerin ders çalışmasındaki hayal kırıklığını düşünemiyorum bile orada çalışacak öğrenciler çoktan gidip kendine bir PC almıştır zar zor yazık gençlerimize verilen bu değere.

Ülke yönetiminden ötürü demedim, basit düşünün. O kütüphanenin bir yönetim kurulu var sonuçta...

Başta yine ülke yönetimi üzerinden yorum yapacaktım (çünkü bağlantılı olduğuna inanıyorum) fakat sağlıklı olmayacağını hissettim, dediğiniz gibi kütüphanenin yönetim kuruluna göre yorum yapayım. Halka, bu tahminimce oldukça yavaş çalışan kütüphane bilgisayarlarının layık görülmesinin sebebi söz konusu yönetim kurulunun bilinçsizliği ve önemsemezliği fikrimce. Ha, gerçekten yeterince hızlı çalışıyorlarsa lafım yok, tahminlerim üzerinden konuşuyorum. Üniversitemdeki bilgisayarları düşününce bu sistem bir hayli daha yavaş olur gibi geldi. Deneme fırsatım olsa da daha sağlıklı yorum yapsam keşke.

Hızın üzerinde bu kadar fazla durdum çünkü önemli bir deneyim ve kalite farkı yaratabilir.

@Oreki bu sistemde 2 GB ram var, 1.5GB RAM kullanılabilir.

Önceden 1 GB RAM vardı. Annem başına bir şey gelecek korkusu ile 2-3 yıl hiç elletmedi kasayı. 2-3 yıl 1 GB RAM ile kullandım. En son ikna edip güncelleme yapıp 4 GB RAM taktım. 3 GB kullanılabiliyor en fazla.

Diğer RAM de evde duruyor tozlu raflarda.

Yalansız dolansız dedim. Yalanınla dolanın'la gerçekleri tek tük söylemişsin işte. Ne demiş büyüklerimiz yalancının mumu yatsıya kadar. Bu gençler bu öğrenciler 2 GB RAM'la idare ediyor. Hadi onu geçtim draugr arkadaşın dediği gibi 1.5 GB kullanılabilir RAM sen 4 GB takmışsın bu sistemle bir mi tutuyorsun o ofis PC'ni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…