Inceleyeceğim ama bu insanların yaptığı şeyler zor değil. Aynı ekipman bende olsa ben de yaparım, uğraşırım. Gerekli ekipman var adamların elinde. Malum kişi yüzünden bizim bu ekipmanlara erişmemiz şu anda mümkün değil, hem ülkeye geç geliyor hem de dükkan kirasını da ödüyorsun aldığın firmanın.
İnsanların emeklerine lafım yok ama herkesin kendi tecrübesi ve herkese saygı duyulması kanaatindeyim. Onda öyle olan bende öyle olmayabilir. Mesela sende 0.95 direk crash'letmesi bende olan bir durum değil ve bunun birçok sebebi var.
Bu işe girdiysen öncelikle kendini küçük görmemen gerekiyor. O adamın yaptığı tek şey X870e Apex alıp, a-die bir bellek takıp, 9950X3D ile denemeler yapmak bu kadar basit. Senin ya da bu işten anlayan bir insanın yapamayacağı hiçbir muhabbet dönmüyor orada.
Gözde çok büyütülmemeli diyorum sadece yani, sen de yapabilirsin başkası da yapabilir az çok anlayan, sadece deneyim ve tecrübe istiyor. Bu adamlar hobiden ziyade bunu sapkınlık haline çevirmiş yani, tek fark o. Topluluğa ekstra info kazandırıyorlar orası ayrı, onların da yanlışları var doğruları olduğu kadar.
Nebi'ye de saygım var, sizlere de, zt DC'sindeki elemanlara da. Bilgi paylaşan herkese saygım var ama çoğu kişi o bununla alakalı değil bu bununla alakalı değil diyor. Ben kendim baktığımda alakalı olduğunu gördüm. Mesela SoC voltaj mı sadece Idle sıcaklığını etkiliyor, başka etkileyen hiçbir voltaj yok mu? Core voltajdan bahsetmiyorum, Idle sıcaklıgı ıod belirliyor şu anda, o en sıcak parça çünkü. Ya da 2200 fclk hiçbir şekilde ımc'ye ekstra yük bindirmiyor mu, vddg ya da Vddp'den hiçbir türlü etkilenmiyor mu? 1:1 mod zaten direkt Vddp'siz açamıyor bazı çipler, sen de deneyim etmişsin. PBO da bozuyor her şeyi. Bunlar birbirinden bağımsız demek büyük yanlış, aylardır bunlarla uğraşıyorum ben de.
Bak nebi yeni video yayınlamış mesela, keyifle izledim. Bildiğim şeyleri anlatmış orası ayrı ama bu adam dışında şu anda TR'de bunları anlatan hiç kimse yok, o bile tek başına yeter. Doğrusu ile yanlışı ile her neyse, bir şeyler anlatmaya çalışıyor adam en azından. Ama biraz egolu orası ayrı, negatif yoruma gelemiyor, onu da yaşına vereceksin. Ver Nebi'ye Apex'i, sok ZenTimings DC'sine mesela, yapamayacak mı oradakilerin yaptıklarını, bunu demeye çalışıyorum.
@11115
Eli armut mu toplayacak bu adamın, o da versin 1.75 vdd, vddq, vddıo, yazsın oraya 8400 gdm enable disable denesin 24 saat. Yeterli bilgiye, donanıma sahip bu adam mesela. Daha ülkeye bile girmedi o anakart. Başımızdan eksik etmesin ne diyelim bizim ömrümüzden alıp ona vermiş zaten yaradan, dükkan kirası ödemeye devam firmaların.