Kumardan hiçbir farkı yok bu işin, 500k bağlasam yine aynısı olmazsa bir şey bilmiyorum

dediğim mevzuyu yapacaksın, şanslı kişiye 100k verceksin 400K'ya toplıcaksın. Benim elim değdiği an yine böyle olur.
Sanırım all in One cable kullanmıssın, 3 ayrı kablo olacak şekilde takıp denemelisin, yine kar etmezse pompa ölmüştür beklemekten, geçmiş olsun, çünkü aynısı başıma geldi
@behramabi 3 ayrı kablo ile Pump'ı Pump'a, CPU Fan'a radyatorleri, CPU OPT'ya da SYS_FAN'a VRM Fan'ı bağlayıp dene
@behramabi kar etmezse, kaçınılmaz son seni de bulmuş gibi duruyor. Kimse kaderinden kaçamaz, bizim kaderimiz bu dünyada bunlarla uğraşmak, öteki tarafta kim bilir ne.
@behramabi 3 ayrı kablo olarak dediğim gibi bağlayıp son çare olarak denemen lazım, bir de ekstra remount et, bu AiO biraz sıkıntılı montajı biliyorsun, söven sövene. Kaçınılmaz son seni de bulmuş olabilir, beni bu AiO mevzusunda da buldu aylar önce ve garantilik olduk yine

dediklerim kar etmezse Phantom çekip kullancaksın 1 ay ya da ömürlük sen bilirsin

bu islemci fazlasını hak etmiyor, nalet olsun 3D'sine.
Yıl olmus 2026 adamlar hala 8 cekirdek gaming CPU satıyor, biz de aldık ne yapalım, sıfır bilgi ile sistem toplarsan böyle olur, bize yol gösteren olmadı ki zamanında
Biri büyü falan yapmıs olabilir, bir ara cinci hocaya uğramak lazım, bir o kaldı denemedigim hayırlısıyla.
@behramabi
Sen şimdi BIOS'u falan boş ver de, 3'lü kabloyu tam olarak ayrı ayrı taktın mı, buradan tek kablo kullanmışsın gibi görünüyor. Bence makineyi kapatıp 3'ünü doğru yerlere tak, bir de remount dene son çare. Olmazsa garanti ile ugrascan yine 1 ay.
@behramabi
@behramabi beni de bak bu RAM'ler şaşırtıyor, 150 ns tRFC stabil gibi görünüyor ama aylar önce değildi. Anlayamadım gitti, test ede ede RAM'ler imana mı geliyor ne oluyor anlamadım. 160 altı hata verıyordu eskıden, şu an ne olmuş olabilir yani. M-die'de zaten 150ns altı imkansız da bazıları 150 yapabiliyor böyle işte.
@behramabi Phantom her türlü köşede duracak, bir zararı yok bedava zaten o paraya böyle bir sogutma sistemi. Değişim isteceksin tabii ki, iade saçma olur 4-5K'lık sogutucuya. 4K 5k para degil su anda, Arctic için de bedava o para. Yeni modeli çıktı P12 Pro fanları var, o fanlar çok iyi, şu anki senin kullandığın AiO fanları maalesef dandik biraz, statik basıncı az, Pro fanlar ile yük altında en az 3-5 derece daha düşüyor.
@behramabi garantiye göndremeden önce, all in One cable kullanma, ayrı ayrı tak bağlantıları, nereye bağlayacağını söyledim. Yine kar etmezse benim başıma gelen sana gelmiştir, garanti gönderceksin, pompanın ölmeden önceki son çıkardığı ses O, Air buble falan degil.
Pump failure yani öyle diyeyim, arat görürsün. Bizim gibi şanssızların başına geliyor.
@11115 gdm disable için bence hemen vazgeçme, dediklerim biraz geride kaldı ama ayların tecrübesini aktardım sana, denemende fayda var. 2-3 Dual rank ile uğraştım, gdm disable timing, voltaj, 1-2-0, vddp hepsi etkiliyor. 1-2-1 dene ilk etapta olmazsa dediklerimi yaparsan stabil kullanabilirsin.
Her şey direkt olarak sıcaklık değil yani, her türlü sıcaklık ile kötü etkileniyor ama tek sebep o değil. Kışın sadece daha rahat ve kolay oluyor her şey ama voltaj-timing-Nitro-vddp falan tarzı bir sıkıntı varsa sıcak soğuk da fark etmiyor, random failliyor. Uğraşmak lazım biraz, akıl sağlığı için bence 1-2-1 + gdm off kullanılmalı, 1-2-0 çok zorluyor ben çok denedim.
@11115
Gdm off + 1-2-0 için adam 1.25 SoC 0.95 Vddp'den sırf 1-2-1'i 1-2-0 yaptı diye, 1.3 SoC ve 1.15 vddp çıktığında stabilite sağlayabilmiş, uğraşmaya değer mi sen karar vermen lazım.
Yazın mantıklı değil zaten, corruptlar bir şeyleri farkına varmadan sıkıntı yaşarsın, 1-2-1 + gdm off kullan, kışın 1-2-0 denemeleri yap, şu an mantıklı değil. Benim sistemin içinden geçti.
Karhu'ya bak 2133 fclk ile 248 veriyor hızı, 2200 yapınca 254'ü geçiyor, tamamen saçmalık

150 ns nasıl hata vermıyor bir de, çok ilginç. Karhu bozuk. İade et, 10 dolar 10 dolardır
@behramabi
Eki Görüntüle 162473
@11115 @behramabi bu gerçekten Apex mi?
Eki Görüntüle 162477
Sad. 2200 6 MB eklemesi absürtlüğü başka bir şey değil.
Bir de 2200 fclk stabilite gidiyor olabilir, gdm disable iken Nitro 1-2-1 SoC 1.25 dener misin? SCL'leri 8-8 yap SD-dd'leri de öyle yap, primary 37 RCD RP 32 yap, ben Pass alacağını düşünüyorum. 2067 kalsın bence fclk bunları denerken, ilk karhu ile test et, ilk 30dk majör bir şey varsa hata vermeme şansı yok, benim canıma okuyordu major hatalarda
@11115
Vdd geçici olarak 1.6 yap gdm off iken. Mümkünatı yok yani fail olmasının. Bir hal çaresi bulunur. Çok denediğini varsayıyorum da sorunun kaynağı ne onu bulmak lazım. Tek başına sıcaklık olmayabilir. Vddp de büyük problem yaratıyor, 1.15 verip düşerek dene bence. Ben 1.15 kullandım 3-4 ay problem olmadı.
@11115 Max safe limit 1.15, adamlar 1.2 kullanıyor da ne kadar mantıklı onu bılmıyorum.
tRCD ve tRP sorun cıkarabilir dediğim gibi gdm Off'ta, garantisi yok çünkü. Bende mesela Primary'ler olmuyor gdm Off'ta, gevşetmem gerekiyor. Vdd de bir miktar fazla vermek bence göz çıkarmaz, en azından stabilite için. Sıcaklığı zaten minimal artırıyor.
Dual rank ekstra sıkıntı, sen bir de sıkı kullanıyorsun, iyice gevşetmen lazım Primary'ler dahil aslında, sorunun ana kaynağı ancak öyle bulunur. Ben 2-3 saat uğraşarak sorunu çözdüm, twtrl ve SD-dd'ler sorun cıkarıyordu 6400 C32 XPG kitte mesela 2x32'lik. Seninkiyle aynı model sanırım, beyaz olanlar. Vddp falan çok hassas, fazlası azı sıkıntı yaratıyor iyi ayarlamak lazım, ben hep 50mv azaltıp artırarak ilerliyorum, ara değerler çok sevmiyorum.
Ben başaracağını düşünüyorum bunları ekstra denersen, sabaha kadar uğraştığına göre zaten çoğunu denemiş olman lazım. Fclk bile instabilite yaratıyor olabilir, garantisi yok 1.2 SoC üzerinde maalesef 2200'ün. 1.25'ten sonra sıkıntı yaratma potansiyeli var.
İşlemciyi de stoka çekmen lazım, ben +100 -10 gdm enable iken kullanabiliyordum, gdm disable yaptığımda hardware failure veriyordu linpack

gdm Disable'nin affı yok, her şey tam tamına doğru olmak zorunda kısaca.
Senın zaten pyprime absürt şekilde çok iyi, Dual rank gerçekten bu kdar fark ediyor mu, ya da seninki çip ise bizimki ne

m-die diye mi acaba bilmiyorum ki, aramızda aynı ayarlarda 0.2 ns olması hiç mantıklı gelmiyor ama büyük ihtimal Dual rank + a-die avantajı bu.
@11115
Ben gdm Off'ta Primary'leri gdm Enable'deki gibi sıkı kullanamıyorum, bir üste atıyor gdm hep. Test etmiştim hatta geçen. Karhu Read'den de o yüzden kısıyor 3-5 MB, tRCD + tRP 37-38 gdm off iken gerçek değerleri bunlar 6400'de kitin yapabildiği, gdm enable iken 37-37 yapıyorsun gdm yuvarlıyor mevzu bu. Ama tRCD- tRP 36 kurtarmıyor yuvarlamıyor onu, tek çift sayı muhabbeti var, AGESA'lara göre de değişiyormuş, o kadar teknik detay bilmek mümkün değil. Zt DC'sinde de okuduğuma göre kit gdm disable sevmiyor diyor kimileri, kimileri de daha fazla vdd vermem gerekti 1:1'de diyor ama bu adamlar 8400 C32 falan uğraşıyor, gdm disable ekstra zor o kanatta, vdd mi vddp mi neyi fazla istiyor çözmeleri zor. O yüzden 8000 C38 kitler ile oynuyorlar 8000+'da.
@11115 bir deneyim bakalım 6400 1-2-0 gdm off, patlayacak mı

2133 bandwith görelim bir napacak. 37-37 olsaydı keske ikisi de. Kit yapamıyor.
Eyvah, SCL'leri 5-5 yapmayı unuttum
Bu 2133'te harbiden bir şey var, verse verse 249 verecek bu da gibi duruyor. Diğeri 248'de durdu işte. Şunu 250 vermesi lazımdı aslında. Ufak tefek timingler de etkiliyor da ilginç yani.
Eki Görüntüle 162513
Kitten 6.5 alıyorken bizim eşgal
@behramabi iner misin çıkar mısın behram.
Daha ne yapayım abi, RAM'ı a-die o kadar benzetmeye çalıştım ki, zaman içinde a zannetmeye başladı kendini, bugünlük a olarak davranıyor. Her an M'ye geri dönebilir. tRP 37 + tRFC 480 ne kadar dayanacak meçhul.
@behramabi B650M HDV- M.2 ve X870e taichi/lite dışında alınmaz. Şu üçünden birini alsan belki Kitten'i yakalayacaktın. Ben beceremedim. 6400 C26 2233 fclk anca Kitten'i geçer, bir de 5.6 GHz all Core yaparsam.
Derdim kimseyi geçmek değil aslında, sadece ve sadece birazcık da alsa yanaşmak ama mümkünatı yok görüldüğü üzere

bize bozuk çip satmışlar behram
@behramabi
Taichi ucuzmuş da ya aslında, işlemciyi yakmayacağından emin olsa alınırdı.
@behramabi hangi BIOS yakıyordu tam olarak 3D'leri, hangi AGESA, bilgin var mı
@behramabi
249 görecek gibi bu profil. Keşke 250'yi geçseydi. 2200 yapmak zorunda mıyız arkadaş ya, anlamadım ki. tRP 37 + tRFC 480 de stabil olma şansı %0 normalde, bu kite ne oldu anlayamadım, kafam durdu artık. Demek ki C28 stabil olsa 250'ye yaklaşacak ama clam Bench'te düşük veriyor ns bir tık daha.
Bir de Nitro 1-2-0, 1-2-1'e göre en az 1 MB fazla veriyor. Gel de şimdi gdm disabled + 1-2-0 kullan 40 derece Ambient'te.
tRP çok gıcık timing, en az 6 saat gerekecek bunu patlatmak için. Senin için yapıyorum behram, haberin olsun. Yine saldın beni, çok yalnız hissetmeye başladım. Halledebildin mi 3 ayrı kablo ile döşeme yapınca
@behramabi