Son düzenleyen: Moderatör:
@ggbye @Ayhan Dönmez

Gece 03.30 olduğu için yarıda kestim işteyim. Eve geçince deneyeceğim voltaj ayarlarını.
Fakat voltaj vermeden önce Valorantı açıp 1 el oyun oynayıp test ettim sürekli crash yedim.
Voltaj ayarlarından sonra duruma bakacağım onu da akşama inşallah.

@Ayhan Dönmez
@ggbye

Testi yaptım ama 2 hata buldu. Verdiğin tüm ayarları yaptım sonra manuel voltaj verdim test sonucu bu.

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

@Ayhan Dönmez
@ggbye

Testi yaptım ama 2 hata buldu. Verdiğin tüm ayarları yaptım sonra manuel voltaj verdim test sonucu bu.

Eki Görüntüle 222428

Eki Görüntüle 222429

6400 MT/s muhtemelen açamayacaksın. 6200 MT/s ayarlamak uygun olur sana. Dediğim BIOS güncelleseydin daha rahat olurdu. 1.2.7.0 AGESA çok iyi değil.

Sorun 6400 MT/s 1:1 mod açamıyor AM5'te işlemcilerin çoğu. 6200 MT/s ayarlanması lazım. @AKINCILAR

1769624376831.webp

@AKINCILAR Diğer tüm ayarlar aynı kalmak kaydıyla, Bu Timing'leri geçirtip 6200 MT/s 1:1 mod açar mısın? O kadar Timing ilettim ama hiçbirini girmemişsin. AI Tweaker-DRAM Timings kısmından tek tek girmen lazım bu değiştiklerimi. Memory Context Restore ve Power Down Disabled kalsın. UCLK=MCLK olmak zorunda. Nitro kısmını zaten yapmışsın. FCLK VDCI Mode ayarı Predict olsun. Test sonucunu bekliyorum bu attığım profilin. 6200 MT/s CL28 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO olarak değiştir EXPO voltajlarını.

iGPU-Integrated Graphics ve Fast Boot kapalı kalacak, POST Delay Time 1 saniye olarak değişirsin.

PBO Auto al, test anında Auto kalsın. PBO için Y-Cruncher VT3 testi yapman lazım, onu iletmiştim PBO ayarları ile beraber. İlk RAM hatasız geçecek, sonra PBO için VT3 testi yapılması lazım 7200 saniye.

Son düzenleme: