Gece 03.30 olduğu için yarıda kestim işteyim. Eve geçince deneyeceğim voltaj ayarlarını.
Fakat voltaj vermeden önce Valorantı açıp 1 el oyun oynayıp test ettim sürekli crash yedim.
Voltaj ayarlarından sonra duruma bakacağım onu da akşama inşallah.
Gece 03.30 olduğu için yarıda kestim işteyim. Eve geçince deneyeceğim voltaj ayarlarını.
Fakat voltaj vermeden önce Valorant'ı açıp 1 el oyun oynayıp test ettim sürekli crash yedim.
Voltaj ayarlarından sonra duruma bakacağım onu da akşama inşallah.
6400 MT/s muhtemelen açamayacaksın. 6200 MT/s ayarlamak uygun olur sana. Dediğim BIOS güncelleseydin daha rahat olurdu. 1.2.7.0 AGESA çok iyi değil.
Sorun 6400 MT/s 1:1 mod açamıyor AM5'te işlemcilerin çoğu. 6200 MT/s ayarlanması lazım. @AKINCILAR
@AKINCILAR Diğer tüm ayarlar aynı kalmak kaydıyla, Bu Timing'leri geçirtip 6200 MT/s 1:1 mod açar mısın? O kadar Timing ilettim ama hiçbirini girmemişsin. AI Tweaker-DRAM Timings kısmından tek tek girmen lazım bu değiştiklerimi. Memory Context Restore ve Power Down Disabled kalsın. UCLK=MCLK olmak zorunda. Nitro kısmını zaten yapmışsın. FCLK VDCI Mode ayarı Predict olsun. Test sonucunu bekliyorum bu attığım profilin. 6200 MT/s CL28 1.5 VDD, 1.4 VDDQ, 1.4 VDD IO olarak değiştir EXPO voltajlarını.
iGPU-Integrated Graphics ve Fast Boot kapalı kalacak, POST Delay Time 1 saniye olarak değişirsin.
PBO Auto al, test anında Auto kalsın. PBO için Y-Cruncher VT3 testi yapman lazım, onu iletmiştim PBO ayarları ile beraber. İlk RAM hatasız geçecek, sonra PBO için VT3 testi yapılması lazım 7200 saniye.