Ben anlamadım, şu an ileride bulunması şart mı demek istiyorsunuz acaba yoksa misal Dual channel yapacaksam onun için mi şart demek istediniz? Ben şu an uzun bir süre 32 ile giderim, devamına gerek olmaz diye düşünüyorum.

Bu arada benim anakart 4 RAM slotuna sahip. Elimde ayrıyeten Kingston 5600 MHz CL36 var. Onları B kanalına, bu 32 GB planı da A kanalına taksam stabil olurlar mı, birbirlerine arıza vermesine sebep olur mu?

Kardeşim 16 GB RAM fiyatına 32 GB RAM bulmuşsun Dual olsa ne olmasa ne 300 FPS yerine 320 FPS alınca ne olacak al gitsin.

Avg:

CS2:

Kardeşim 16 GB RAM fiyatına 32 GB RAM bulmuşsun Dual olsa ne olmasa ne 300 FPS yerine 320 FPS alınca ne olacak al gitsin.

AVG:

CS2:

Öncelikle uslubunu düzelt, ben ben burada herhangi bir gereksinim demedim zaten. Sorun olur mu dedim, mavi ekran tarzı bir sorun teşkil eder mi dedim.

Şart demedim, ileride gerekirse Dual kit yaparsın anlamında demiştim. Yapmasanda olur. Kingston'ı da denersin sorun çıkarmazsa devam edersin.

Teşekkür ederim hocam. Peki sorun çıkarıp çıkarmayacağını bahsettiğiniz Memory uygulaması belirtir mi uyumunu vs?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle uslubunu düzelt ben ben burada herhangi bir gereksinim demedim zaten sorun olur mu dedim mavi ekran tarzı bir sorun teşkil eder mi dedim okuduğun şeyi anla sonra yorum yap.

Teşekkür ederim hocam peki sorun çıkarıp çıkarmayacağını bahsettiğiniz Memory uygulaması belirtir mi uyumunu vs.

Evet, o program sınırları zorlar mavi ekran, kilitlenme vs şeklinde kendini belli eder. Ama belki oynadığım oyunda hiç sorun yaşamayabilirsinde. Deneyeceksin yani.

000evet, o program sınırları zorlar mavi ekran, kilitlenme vs şeklinde kendini belli eder. Ama belki oynadığım oyunda hiç sorun yaşamayabilirsinde. Deneyeceksin yani.

Peki hocam size son bir soru daha soracağım daha fazla rahatsızlık vermeyeceğim bu RAM uygulaması zorladığında RAM'leri bozma ihtimali olan bir şey mi bunun hakkında bilginiz var mı?

Peki hocam size son bir soru daha soracağım daha fazla rahatsızlık vermeyeceğim bu RAM uygulaması zorladığında RAM'leri bozma ihtimali olan bir şey mi bunun hakkında bilginiz var mı?

Düşükte olsa o ihtimal var. Siz en iyisi Kingston'ı da takın kullanım esnasında kilitlenme, mavi ekran, takılma vs yaşarsanız sökün RAM'i ve satın.

Paketin arkasında veya RAM üzerinde 3.43, 4.43, 5.43 gibi versiyon numaraları olur. Hangi çip olduğunu oradan anlayabilirsin. Bende geçtiğimiz aylarda corsair vengeance 2x16 ram i online olarak aldım. Bana gelen 3.43 versiyonu çıktı yani micron çip. Fakat ona rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Beklediğimden daha fazla FPS artışı aldım. Expo açık şekilde sorunsuz oynuyorum bir kere bile mavi ekran almadım. Aklına takılan anakart uyumluluk sorularını sahip olduğun anakart markasının sayfasından kontrol edebilirsin. Bin bir çeşit RAM modeline çipine kadar belirtiliyor. Aynı zamanda Ram micron mu samsung mu yoksa hynix mi oradan da görebilirsin.

Paketin arkasında veya RAM üzerinde 3.43, 4.43, 5.43 gibi versiyon numaraları olur. Hangi çip olduğunu oradan anlayabilirsin. Bende geçtiğimiz aylarda Corsair Vengeance 2x16 RAM'i online olarak aldım. Bana gelen 3.43 versiyonu çıktı yani Micron çip. Fakat ona rağmen hiçbir sorun yaşamadım. Beklediğimden daha fazla FPS artışı aldım. EXPO açık şekilde sorunsuz oynuyorum bir kere bile mavi ekran almadım. Aklına takılan anakart uyumluluk sorularını sahip olduğun anakart markasının sayfasından kontrol edebilirsin. Bin bir çeşit RAM modeline çipine kadar belirtiliyor. Aynı zamanda RAM Micron mu Samsung mu yoksa Hynix mi oradan da görebilirsin.

Hocam Samsung çıktı da iyi mi kötü mü bilemiyorum o bunun dışında anakartım bunun 16 GB olanını destekliyor aynı kod aynı sürüm 32 GB olanıı da var ama bu 64 GB 32x2 bence bu da destekleniyordur @drpakers

Hocam Samsung çıktı da iyi mi kötü mü bilemiyorum o bunun dışında anakartım bunun 16 GB olanını destekliyor aynı kod aynı sürüm 32 GB olanıı da var ama bu 64 GB 32x2 bence bu da destekleniyordur @drpakers
Sıralma şu şekilde Hynix>Samsung>Micron. Samsung ile bir problem yaşamazsın merak etme. Bana gelen Micron çıktı fakat iadeyle uğraşmak istemediğimden ve fiyatlar zamlanacağı için iade etmemiştim. Herhangi bir sorunda yaşamadım EXPO açık şekilde kullanıyorum. İyi ki iade etmemişim 1 2 hafta sonra fiyatlar uçtu zaten.

Son düzenleyen: Moderatör: