syuraa

Çalışkan
Daha bugün aldım, soğutucuyu araştırdım bayağı bir yerden uyumlu mu değil mi diye fakat içimde bir korku var hala. Geldiği gibi montaj da yapamam, teker teker topluyorum sistemi uyumlu mudur? Anakartım MSI Pro B850-S WI-FI6E ve RAM'ler Goodram IRDM 2x16 32gb CL32 6400MHz. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Uyumludur, endişe etmeyin. Anakart ve RAM konumu da montaj için engel olmaz.
Tamamdır teşekkürler.

Uyumludur, endişe etmeyin. Anakart ve RAM konumu da montaj için engel olmaz.

İyi günler tekrardan rahatsız ediyorum ama kargom geldi boş kasaya takmaya çalıştım girmedi boruya takılıyor tam görselini attığım yerde sıkışıp kalıyor yoksa üst tarafi komple mi çıkartmam lazım?

Tamamdır teşekkürler.

İyi günler tekrardan rahatsız ediyorum ama kargom geldi boş kasaya takmaya çalıştım girmedi boruya takılıyor tam görselini attığım yerde sıkışıp kalıyor yoksa üst tarafi komple mi çıkartmam lazım?
Üst kısmı söktüm hala borular takılıyor tam yerine oturmuyolar üst kapağın vidaları.

Dosya Ekleri

• 17840248808976278031231281290636.webp
    17840248808976278031231281290636.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 19
  • 17840273077855164547017570713545.webp
    17840273077855164547017570713545.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Üst kısmı söktüm hala borular takılıyor tam yerine oturmuyolar üst kapağın vidaları.
Öncelikle kasanın üst paneli direkt çıkıyor olmalı. Üst paneli kasadan ayırın, radyatöre montajlayın ve birlikte kasaya yerleştirin. Montajı bu şekilde daha kolay yapabilirsiniz. Radyatör bloğunu en arkaya denk gelecek şekilde vidalayın. Kasanın önüne doğru gelmesin.

1.webp

Radyatör tamamen arkaya yaslı olmasına rağmen borular çıkıntıya denk geliyorsa Arctic diğer bloklardan daha kalın, burada da sorun yaratacaktır. Alternatif kasa önüne bu şekilde montajlanabilir.

2.webp

Son düzenleme:
Öncelikle kasanın üst paneli direkt çıkıyor olmalı. Üst paneli kasadan ayırın, radyatöre montajlayın ve birlikte kasaya yerleştirin. Montajı bu şekilde daha kolay yapabilirsiniz. Radyatör bloğunu en arkaya denk gelecek şekilde vidalayın. Kasanın önüne doğru gelmesin.

Eki Görüntüle 265519

Radyatör tamamen arkaya yaslı olmasına rağmen borular çıkıntıya denk geliyorsa Arctic diğer bloklardan daha kalın, burada da sorun yaratacaktır. Alternatif kasa önüne bu şekilde montajlanabilir.

Eki Görüntüle 265520

Üst paneli söktüm aynı dediğinizi yaptim aynı şekilde o sıkışıklık oldu zaten fotoğrafı atmıştım ön panele de çok yakıştıramadım güzel durduğunu düşünmüyorum büyük ihtimalle iade edeceğim çok iyi düşüncelerim vardı fakat kasa el vermedi artık can sağlığı diyelim başka bir soğutucu almayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Üst paneli söktüm aynı dediğinizi yaptim aynı şekilde o sıkışıklık oldu zaten fotoğrafı atmıştım ön panele de çok yakıştıramadım güzel durduğunu düşünmüyorum büyük ihtimalle iade edeceğim çok iyi düşüncelerim vardı fakat kasa el vermedi artık can sağlığı diyelim Enermax Liqmaxflo 360 almayı planlıyorum.
Arctic Liquid Freezer gayet iyi bir soğutucu, sizi üzmez. Ancak radyatör bloğu diğer soğutuculara göre daha kalın oluyor. Radyatör bloğu bu sebeple çoğu kasada RAM'lere temas etmesi yüzünden engel oluyordu. Sizin kasada da ön parça oldu. Verilerine göre gayet standartlar içinde.

Arctic Liquid Freezer gayet iyi bir soğutucu, sizi üzmez. Ancak radyatör bloku diğer soğutuculara göre daha kalın oluyor. Radyatör bloku bu sebeple çoğu kasada RAM'lere temas etmesi yüzünden engel oluyordu. Sizin kasada da ön parça oldu. Verilerine göre gayet standartlar içinde.

Çok araştırdım bakmadığım site kalmadı uyumlu mu değil mi diye her yerde uyumlu diye yazıyorlardı bende güvenip aldım radyatör çok kalın geldi normalde sıvı soğutmadan filan anlamam forumlarda dolaşıp karar veriyorum bende sizin öneriniz varsa ona da açığım Arctic çok kalın geldi daha ince olan modeller varsa önerebilir misiniz?