Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selam. Bu hafta aldığım yeni sistemde genelde oyuna girerken ve oyundayken kendini yeniden başlatıyordu. Bayağı bir test yapıp uğraştıktan sonra BIOS menüsünden CPB'yi kapatınca yeniden başlama düzeldi. Ama CPB'yi tekrar Auto'ya aldığımda oyundayken işlemci 70-75 derece, 40W güç tüketimine ulaştığında yeniden başlatıyor. Stok soğutucu kullanıyorum. Sorunun neden olduğunu hala anlayamadım. Bu ısınma problemi midir yoksa PSU ile alakalı voltaj problemi midir? Ona göre teknik servise yollamayı düşünüyorum.
Sistem ve yeniden başlatılmasından önce aldığım son değerler bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250328_003250_Brave.webp
    Screenshot_20250328_003250_Brave.webp
    213,2 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_20250404_133835_Gallery.webp
    Screenshot_20250404_133835_Gallery.webp
    358,3 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Çözüm
Yardım edemediğim için kusura bakmayın. Prime95 ve FurMark testleriyle zaten birçok olasılığı eledik. Yani PSU'dan başka bir şey görünmüyor. PSU ve anakartı doğrudan incelememiz pek mümkün değil, veri alamıyoruz doğrudan.

Yok canım ne kusuru. Zaten çok ilginç bir hata olduğu için PSU değişimi, işlemci değişimi yapılmadan sorunu çözmek mümkün değil sanırım. Değişimden geldiğinde bilgilendireceğim.

Bilgisayarı anca test etme fırsatım oldu. Teknik serviste işlemciyi değiştirmişler ve şu anda 1 gündür test ediyorum sanırım sorun çözüldü. Teşekkürler.
Power testi çok güvenilir değil maalesef. PSU'yu deneyebileceğimiz veya içinden bilgi alabilmemizin bir yolu yok. Belki minidump dosyasıyla bakılabilir, onun haricinde ne tetikler bilmiyorum.

Minidump klasörüm yoktu. Hiç mavi ekran almadığım için herhalde. Bugün değişime yollayacağım artık, bakalım. Teşekkür ederim yardımın için.

Yardım edemediğim için kusura bakmayın. Prime95 ve Furmark testleriyle zaten birçok olasılığı eledik. Yani PSU'dan başka bir şey görünmüyor. PSU ve anakartı doğrudan incelememiz pek mümkün değil, veri alamıyoruz doğrudan.

Yardım edemediğim için kusura bakmayın. Prime95 ve FurMark testleriyle zaten birçok olasılığı eledik. Yani PSU'dan başka bir şey görünmüyor. PSU ve anakartı doğrudan incelememiz pek mümkün değil, veri alamıyoruz doğrudan.

Yok canım ne kusuru. Zaten çok ilginç bir hata olduğu için PSU değişimi, işlemci değişimi yapılmadan sorunu çözmek mümkün değil sanırım. Değişimden geldiğinde bilgilendireceğim.

Bilgisayarı anca test etme fırsatım oldu. Teknik serviste işlemciyi değiştirmişler ve şu anda 1 gündür test ediyorum sanırım sorun çözüldü. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm