Not: Bilgilendirme konusudur. Yanlış bildiklerimi düzeltiniz.

1-CPU GHz'si arttırma.
CPU GHz'si arttırılmaz. Fakat örneğin 3,40GHz'lik işlemciniz 1,56GHz de çalışıyorsa bu işlemcinin boşta olduğunu gösteriniz. işlemciyi yoracak bir uygulama açıp tekrar deneyiniz. Veyahut güç seçeneklerinden Yüksek performans'ı seçebilirsiniz. Eğer MSCONFIG'den işlemcinizin çekirdeğini açın diyen dangalaklar olursa inanmayın. Çünkü MSCONFIG'den böyle bir ayar yapılmaz. İşlemci Sayısını aktif edip oradaki sayıyı sona çekerseniz işlemcinizi performansı ARTMAZ. Çünkü o ayar geliştiriciler için işlemciyi kısıltama ayarıdır. O özelliği açmadan öncede işlemcinizin bütün çekirdekleri aktifti zaten. Eğer MSCONFIG'den işlemci boostu yapılır diyen birisi olursa uzak durun o kişiden.

2-CPU GHz'si takılı kaldı ve PC kasıyor.
Bunun için iki adet çözüm yolum var
•BIOS ayarlarını sıfırlayın. BIOS'da yaptığınız herhangi bir değişiklik işlemcinizi etkileyebilir.
https://www.geeks3d.com/dl/get/10060 bu sitede ki rar dosyasını indirip, içindeki REGEDIT dosyasını çalıştırın. Ve Güç Seçeneklerinden "Plan ayarlarını değiştir"e tıklayınız. Oradan ise "Gelişmiş Güç Ayarları"na geliniz. Oradan işlemci güç yönetiminden İşlemcinizin performansını arttırma modunu "ETKIN" olarak değiştirin (DİKKAT: Eğer İşlemcinizin performansını arttırma modunu "ETKIN" yaparsanız işlemciniz daha fazla ısınacaktır. Bilgisayarınızın işlemcisi fazla ısınıyorsa, yanma durumunda ben sorumlu değilim.)

3- "Nihai Performans Modu gerçek mi?"
Hayır! YouTube'da Nihai Performans kodunu aktif eden bir cmd kodu paylaşıyorklar. Ve Güç Seçeneklerine Nihai Performans ayarı geliyor. Fakat bu ayarın Normal Yüksek Performans'dan hiçbir farkı yok!

Tekrar söylüyorum. Yanlış bildiklerim varsa düzeltiniz. Ayrıca TurboBoost ayarında işlemcinizin fazla ısınması durumunda ayarı kapatın. İşlemcinizin yanma durumu gibi konularda ben sorumluluk üstlenmiyorum.
İyi sosyaller hocam.

Cekirdek acabilirsiniz. Yalan degil bu. AM3 platformu cekirdek acma olmasa ciktigi gun bitmisti.
İşlemci Sayısını açmadan öncede işlemciler tam çekirdekte çalışıyor zaten.
Örneğin işlemcin 12 çekirdekli. Sen o arayı açmadan öncede 12 çekirdeğin hepsi aktifdi zaten. Fakat sen ayarı açıp fulle alsan bir şey değişmeyecek. Ama sen 8 tanesini açarsan 12 çekirdeğin 8'ini kullanır. Umarım iyi bir şekilde anlatabilmişimdir. İyi Sosyaller hocam.

İşlemci sayısını açmadan öncede işlemciler tam çekirdekte çalışıyor zaten.
Örneğin işlemcin 12 çekirdekli. Sen o arayı açmadan öncede 12 çekirdeğin hepsi aktifdi zaten. Fakat sen ayarı açıp Full'e alsan bir şey değişmeyecek. Ama sen 8 tanesini açarsan 12 çekirdeğin 8'ini kullanır. Umarım iyi bir şekilde anlatabilmişimdir. İyi sosyaller hocam.

Zaten oyle hocam. Zamaninda AMD'nin UC cekirdek islemcileri vardi, kisitli dort cekirdeklerdi. Eger OC yapip MSConfig acarsaniz 3'ten 4'e cikiyordu. X3 720 be falan zamaninda cok satmisti. Haklisiniz ona bir şey demiyorum.

İşlemci sayısını açmadan öncede işlemciler tam çekirdekte çalışıyor zaten.
Örneğin işlemcin 12 çekirdekli. Sen o arayı açmadan öncede 12 çekirdeğin hepsi aktifdi zaten. Fakat sen ayarı açıp Full'e alsan bir şey değişmeyecek. Ama sen 8 tanesini açarsan 12 çekirdeğin 8'ini kullanır. Umarım iyi bir şekilde anlatabilmişimdir. İyi sosyaller hocam.

Sizin dediğiniz ayrı, Core unlocking işlemi ayrı. AMD'nin Athlon ve Phenom serisi eski işlemcilerde bazı çekirdekler fabrikasyon olarak devre dışı geliyordu, ancak bazı bu özelliği destekleyen anakartlarla overclock yapar gibi çekirdek arttırılabiliyordu, ondan bahsetmiş.

Sizin dediğiniz ayrı, Core unlocking işlemi ayrı. AMD'nin Athlon ve Phenom serisi eski işlemcilerde bazı çekirdekler fabrikasyon olarak devre dışı geliyordu, ancak bazı bu özelliği destekleyen anakartlarla overclock yapar gibi çekirdek arttırılabiliyordu, ondan bahsetmiş.
Anladım tamamdır.

Anakart bozulmasa simdi SS atardim da bozuldu. Kendim acmistim hatta. Phenom II candir ya.

Not: Bilgilendirme konusudur. Yanlış bildiklerimi düzeltiniz.

1-CPU GHz'si arttırma.
CPU GHz'si arttırılmaz. Fakat örneğin 3, 40GHz'lik işlemciniz 1, 56GHz de çalışıyorsa bu işlemcinin boşta olduğunu gösteriniz. İşlemciyi yoracak bir uygulama açıp tekrar deneyiniz. Veyahut güç seçeneklerinden yüksek Performans'ı seçebilirsiniz. Eğer MSConfig'den işlemcinizin çekirdeğini açın diyen dangalaklar olursa inanmayın. Çünkü MSConfig'den böyle bir ayar yapılmaz. İşlemci sayısını aktif edip oradaki sayıyı sona çekerseniz işlemcinizi performansı artmaz. Çünkü o ayar geliştiriciler için işlemciyi kısıltama ayarıdır. O özelliği açmadan öncede işlemcinizin bütün çekirdekleri aktifti zaten. Eğer MSConfig'den işlemci Boost'u yapılır diyen birisi olursa uzak durun o kişiden.

2-CPU GHz'si takılı kaldı ve PC kasıyor.
Bunun için iki adet çözüm yolum var.
•Bıos ayarlarını sıfırlayın. BIOS'da yaptığınız herhangi bir değişiklik işlemcinizi etkileyebilir.
https://www.geeks3d.com/dl/get/10060 bu sitede ki RAR dosyasını indirip, içindeki Regedit dosyasını çalıştırın. Ve güç seçeneklerinden "plan ayarlarını değiştir"e tıklayınız. Oradan ise "gelişmiş güç ayarları"na geliniz. Oradan işlemci güç yönetiminden işlemcinizin performansını arttırma modunu "etkın" olarak değiştirin (dikkat: Eğer işlemcinizin performansını arttırma modunu "etkın" yaparsanız işlemciniz daha fazla ısınacaktır. Bilgisayarınızın işlemcisi fazla ısınıyorsa, yanma durumunda ben sorumlu değilim.)

3- "nihai performans modu gerçek mi?"
Hayır! YouTube'da nihai performans kodunu aktif eden bir CMD kodu paylaşıyorklar. Ve güç seçeneklerine nihai performans ayarı geliyor. Fakat bu ayarın normal yüksek Performans'dan hiçbir farkı yok!

tekrar söylüyorum. Yanlış bildiklerim varsa düzeltiniz. Ayrıca Turbo Boost ayarında işlemcinizin fazla ısınması durumunda ayarı kapatın. İşlemcinizin yanma durumu gibi konularda ben sorumluluk üstlenmiyorum.
İyi sosyaller hocam.

Yeni laptop aldım bir hafta önceye kadar işlemci boşta hiç düşük frekansta çalışmıyor kullanımı yüzde 0 oluyor ama acaba AMD işlemcisi de böyle bir şey yok mu?