Yeni laptop aldım bir hafta önceye kadar işlemci boşta hiç düşük frekansta çalışmıyor kullanımı yüzde 0 oluyor ama acaba AMD işlemcisi de böyle bir şey yok mu?
Dediğin şeyi düzgün ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazar mısın? Yazdığından zerre bir şey anlayamadım

İyi geceler Techolat ailesi <3

1-CPU GHz'si arttırma.
CPU GHz'si arttırılmaz. Fakat örneğin 3,40GHz'lik işlemciniz 1,56GHz de çalışıyorsa bu işlemcinin boşta olduğunu gösteriniz. işlemciyi yoracak bir uygulama açıp tekrar deneyiniz. Veyahut güç seçeneklerinden Yüksek performans'ı seçebilirsiniz. Eğer MSCONFIG'den işlemcinizin çekirdeğini açın diyen dangalaklar olursa inanmayın. Çünkü MSCONFIG'den böyle bir ayar yapılmaz. İşlemci Sayısını aktif edip oradaki sayıyı sona çekerseniz işlemcinizi performansı ARTMAZ. Çünkü o ayar geliştiriciler için işlemciyi kısıltama ayarıdır. O özelliği açmadan öncede işlemcinizin bütün çekirdekleri aktifti zaten. Eğer MSCONFIG'den işlemci boostu yapılır diyen birisi olursa uzak durun o kişiden.
İşlemcilerdeki turbo boost özelliği bayıldı. Mesela benim laptopta i7 10750H işlemci var, normal çalışma frekansı 2.59GHz ama turbo boostla 4.5GHzlere kadar çıkıyor ancak performanslı olsa da ısınıyor ben de 3.3GHz'de çalışacak şekilde sınırladım öyle kullanıyorum, madem artırılmaz nasıl yapabiliyorum bunu :D?

Yeni laptop aldım bir hafta önceye kadar işlemci boşta hiç düşük frekansta çalışmıyor kullanımı yüzde 0 oluyor ama acaba AMD işlemcisi de böyle bir şey yok mu?
Görev yöneticisi frekansı yanlış alabiliyor. Bende Ryzen Master çok düşük frekans gösteriyor boşta, görev yöneticisi sabit 4.8GHz diyor.