Normal degil yahu, benim 10 yillik bilgisayarimda bile ancak %5 artiyor. Islemcisi sizin telefonunuzdaki kadardir guc olarak. :)
Bu çok değişebilen bir durum. Bu bakış açısıyla bakmanız çok yanlış. Benim işlemcim 10 yıllık benimki bile %5 artıyor demek pek doğru değil. O anki bir sürü faktöre bağlı olarak değişebilir. Tamamen normal. Herhangi bir sorun olduğunu göstermiyor bu durum.

Bilmiyorum son 3 gündür Mouse'un da hantal hareket ettiğini düşünüyorum. 5 farklı antivirüs ile tarama yaptım sonuç ise virüs yok. BIOS güncellemesine falan hiç bakmadım anlamıyorum onlardan.
Bu arada hic program yuklediniz mi bilgisayara? Yapmadiysaniz sistem geri yukleme cozum olablir. Suradaki rehbere goz atin isterseniz.

Bu çok değişebilen bir durum. Bu bakış açısıyla bakmanız çok yanlış. Benim işlemcim 10 yıllık benimki bile %5 artıyor demek pek doğru değil. O anki bir sürü faktöre bağlı olarak değişebilir. Tamamen normal. Herhangi bir sorun olduğunu göstermiyor bu durum.
Arkada yapilan bir islem yokken masaustunde bu kadar islemci gucu kullanmaz fare hareketi. "Benimkinde de yapiyor" diyorsaniz sizin bilgisayarda da bir sorun olmasi muhtemel.

Arkada yapilan bir islem yokken masaustunde bu kadar islemci gucu kullanmaz fare hareketi. "Benimkinde de yapiyor" diyorsaniz sizin bilgisayarda da bir sorun olmasi muhtemel.
Henüz 3-4 gün önce format attım. Sistem sıfırlama değil, tamamen temiz kurulum yaptım. Yine aynı durum :) Anlık bir kullanım diyoruz, anlık bir kullanımda her zaman anlam aramak manasız. Sen o zaman anlık kullanım artması gibi her şeye takılacaksan ohoo, kanser olursun bu uğurda. Bilgisayarın tadını çıkaramazsın ki. Bu kadar takılmayın yahu, bilgisayar bu sonuçta.

Henüz 3-4 gün önce format attım. Sistem sıfırlama değil, tamamen temiz kurulum yaptım. Yine aynı durum :) Anlık bir kullanım diyoruz, anlık bir kullanımda her zaman anlam aramak manasız. Sen o zaman anlık kullanım artması gibi her şeye takılacaksan ohoo, kanser olursun bu uğurda. Bilgisayarın tadını çıkaramazsın ki. Bu kadar takılmayın yahu, bilgisayar bu sonuçta.
"Anlik" diyen sensin de konuyu acan boyle bir sey soylemiyor ki.. Fareyi hareket ettirirken %2 olan kullanim %20 oluyor diyor.
Bilmiyorum son 3 gündür Mouse'un da hantal hareket ettiğini düşünüyorum. 5 farklı antivirüs ile tarama yaptım sonuç ise virüs yok. BIOS güncellemesine falan hiç bakmadım anlamıyorum onlardan.
Adam fare hantal hareket ediyor diyor. Anlik birseyden bahsetmiyor.

@3613 Sistem geri yüklemeye başladım ancak en son 80 GB’lık oyunumu silmiştim. O da geri gelirse bu işlem uzun sürer mi?

@3613, "hantal" hareketten kasıt ne burada? Fare imlecinin yavaş hareket etmesi illa bir sorun olduğu anlamına gelmiyor ki. Belki de DPI değeri düşüktür ve bu sebeple imleç yavaş hareket ediyordur. Ya da farenin kendi DPI ayarı yüksekte ayarlı olsa bile Windows fare ayarlarında imleç hızı düşük olabilir.

Konu kategorisi Windows 11'e açılmış. Arkadaş sanırım Windows 11 kullanıyor. Sizin profilinizde ise Windows 10 kullandığınız yazıyor. İşletim sisteminiz tamamen farklı ve bu durumda kıyaslama yapmanız mantıksız olur. Bu dediğim gibi illa bir soruna işaret demek değil. Ancak Windows 11 optimizasyon sorunlarıyla meşhur, Microsoft'un kullanıcıları resmen tester yerine koyduğu, explorer'ın bile doğru düzgün çalışmadığı, telemetri ile doldurulmuş hantal bir işletim sistemi.

Tabii Windows 11 kullanıyor mu emin değilim. Konu kategorisi Windows 11 olduğu için bu şekilde varsaydım. @3613

Son düzenleme: