Merhaba. Zamanında bir hata yapıp 5600 MHz CL46 RAM aldım. Ama artık değiştirmek mümkün değil. O yüzden elindekinden en iyi performansı almak istiyorum. Neler yapabilirim? (2x16)

CL değerini düşürmek veya MHz'yi arttırmak istiyorsan overclock yapman lazım. Overclock yapmak daima yanında biraz risk getirdiği için kendin değerlendirip karar vermen lazım. Ama RAM'leri overclock yapmak görece yaygın olduğundan rahatlıkla rehber bulursun muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
CL değerini düşürmek veya MHz'yi arttırmak istiyorsan overclock yapman lazım. Overclock yapmak daima yanında biraz risk getirdiği için kendin değerlendirip karar vermen lazım. Ama RAM'leri overclock yapmak görece yaygın olduğundan rahatlıkla rehber bulursun muhtemelen.

OC yaparım hocam sorun yok.

Micron Manuel ayarlanamıyor, sadece frekans artırmak mümkün. D-die mı? HWiNFO Tam Mod'dan bir bakın, RAM kısmını genişletip modülleri ayrı ayrı iletin. ZenTimings A2-B2 iletin.

Böyle bir video var izlemedim ama bu adam genelde iyi anlatıyor.

Samsung ve Hynix harici o da hazır ayar veremez, Micron ve Nanya'ya ayar çekilemiyor DDR5'te. Sadece frekans, o da hepsinde değil.

Micron manuel ayarlanamıyor, sadece frekans artırmak mümkün. D-die mı? HWiNFO tam Mod'dan bir bakın, RAM kısmını genişletip modülleri ayrı ayrı iletin. ZenTimings A2-B2 iletin.

Samsung ve Hynix harici o da hazır ayar veremez, Micron ve Nanya'ya ayar çekilemiyor DDR5'te. Sadece frekans, o da hepsinde değil.

Hocam Micron b 1.1v 5600 CL46'dan 1.3v 6000 MHz CL36 yaptım ama fan şart :D hata veriyor ısıdan dolayısı.

Hocam Micron b 1.1v 5600 CL46'dan 1.3v 6000 MHz CL36 yaptım ama fan şart :D hata veriyor ısıdan dolayısı.

Diğer Timing'ler nasıl? Birincilleri de 36-48-48 vs. mi yaptın? Micron için hazır Preset yok, Amca da veremez. Alıp uğraşan da yok. Hynix ile aynı para olduktan sonra kim niye alsın?

Diğer Timing'ler nasıl? Birincilleri de 36-48-48 vs. mi yaptın? Micron için hazır preset yok, amca da veremez. Alıp uğraşan da yok. Hynix ile aynı para olduktan sonra kim niye alsın?

Eski RAM'ler hocam kardeşime vermiştim deneyim dedim. @ggbye kır at dedi de zengin değilim :D biraz onayım dedim 32K tREFI CL 36 44 44 gibi bir şey yapmıştım 1.3v ile tREFI 700 800 gibi bir şey RTP 12 galiba girmiştim bir de tam bilgileri bulmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski RAM'ler hocam kardeşime vermiştim deneyim dedim. @ggbye kır at dedi de zengin değilim :D biraz onayım dedim 32K tREFI CL 36 44 44 gibi bir şey yapmıştım 1.3v ile tREFI 700 800 gibi bir şey RTP 12 galiba girmiştim bir de tam bilgileri bulmam lazım.

@ggbye Micron RAM'leri GPU tutucu olarak kullanıyor. İyi işe yarıyor o konuda.

Micron manuel ayarlanamıyor, sadece frekans artırmak mümkün. D-die mı? HWiNFO tam Mod'dan bir bakın, RAM kısmını genişletip modülleri ayrı ayrı iletin. ZenTimings A2-B2 iletin.

Evet hocam D-die ama zen timings error veriyor açamadım.

Ekran Görüntüsü (446).webp