Tr_by ISO dosyasını Rufus ile indirip yazıdırın. Kurulum bittikten sonra masaüstüne araçlar klosörü oluşturucak, içindeki reg dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın, etkinleştirmeyi o şekilde yaparsınız, sisteme bir kere reset atın, arka plandaki işlem sayısını düşürecektir, kurulum sürecinde yardımcı oluruz. @kcy34

7700 eşittir RAM. Uğraşman lazım. Aktif soğutma varsa 6000 CL26 dene. İşletim sistemini değiş, TR_by kur. @X99 @demjr RTX 3060 normalde çok etkilemez ama X3D olsaydı daha iyiydi tabii 7700 yerine. CS için @MAH0A @shiiw destek al, onlarda sıkıntı yok ayarlamalar sonrası...
Hocam bu konuda üstlerde sormuştum ama dönmediniz, görmediniz sanırım. FACEIT oynuyorum CS'de genellikle, TR_by ile FACEIT oynanıyor mu bir bilgi göremedim. Ayrıca RAM için ayrı soğutma benim sistemimde çok zor.

@X99

Oynanıyor. Secure Boot enabled, Secure Boot mode'u standart moda alırsın, sorun çıkartmaz.
Peki bu FPS dalgalanmasının sebebinin OS ile ilgili olma ihtimali var mı? BIOS güncellemesinden sonra oldu. Yeni bir ayar gelmiş benim önceki BIOS sürümümden sonra, onu aktif ettim. Ondan olabilir mi acaba? "Core Tuning Config for Gaming" gibi bir şeydi.

Sorunun cevabı basit, BIOS'u default moda alırsın, sadece EXPO açık/kapalı olarak denersin. Windows kaynaklı olup olmadığını da, Windows'u değiştirince anlarsın, işin sonucunda şu var, arka planda işlem sayısı ne kadar düşük olursa, sistem o kadar rahat çalışır, önerdiğimiz Windows güzel, ilk başta ön yargı ile bakanlar şimdi iyi ki onu kurmuşuz diyor. Eleye eleye sonuca gidilecek.