İsmini vermem yasak mi bilmiyorum ama bir topluluk sunucusunda oynuyorum. Düello sunucusu. 1-2 el gectikten sonra oyun aşağıdaki videodaki gibi donuyor. Tekrardan giriş yapıyorum servera gene bir iki el sonra aynısı yaşanıyor. Sebebi ne olabilir?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- Oynadığınız oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini kontrol edin. Bilgisayarınızın bu gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol edin.
2.
Oyun ve Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Oyununuza en son güncellemelerin yüklü olup olmadığını kontrol edin. Geliştirici tarafından sağlanan yamaları ve güncellemeleri uyguladığınızdan emin olun.
3.
Grafik Ayarlarını Düşürün:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürerek deneme yapın. Detay seviyesi, çözünürlük ve diğer grafik ayarlarını kısarak oyunun performansını arttırmayı deneyin.
4.
Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatmayı deneyin. Bu şekilde bellek ve işlemci üzerindeki yükü azaltarak oyunun performansını arttırabilirsiniz.
5.
Sürücüleri Güncelleyin:
- Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Ekran kartı üreticinizin web sitesinden en son sürücüleri indirip kurabilirsiniz.
6.
Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- İnternet bağlantınızı kontrol edin. Bağlantınızda dalgalanmalar veya kopmalar yaşıyorsanız, modemi yeniden başlatmayı veya ağ kablosunu kontrol etmeyi deneyin.
7.
Oyun Dosyalarını Kontrol edin:
- Oyun istemcinizde dosya doğrulama seçeneğini kullanarak bozulmuş dosyaları onarın. Steam gibi platformlarda bu seçenek genellikle mevcuttur.
8.
Isınma Sorunlarını Giderin:
- Bilgisayarınızın aşırı ısınmadığını kontrol edin. Temizlik yaparak fanların ve hava deliklerinin açık olmasını sağlayın.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla teknik bilgi verebilmeniz için sisteminize dair detaylar (işlemci modeli, ekran kartı, RAM miktarı, işletim sistemi) sağlamanızı tavsiye ederim.