LuxRuffy

Çalışkan
Merhaba,

Aşağıda sistem özelliklerini verdiğim bilgisayarda CS2'de FPS düşmesi olayını çok yaşıyorum. Özellikle parçacık detayı olan alanlarda bayağı bir can sıkıyor. Molotof, sis içinde bariz sıkıntılar yaşatıyor. Sistem üzerinde çok fazla yatırım yapamam yeni bilgisayar toplamayı da açıkçası düşünmüyorum. FPS düşmesi sorununu büyük ölçüde aşması için bir parça için değişiklik yapabilirim. Sizce hangi parçayı değiştirmeliyim? RAM tek slot olduğu için bariz bir fark olur diye düşünüyorum ama RAM fiyatları da uçtu. Tek bir parçayla çözülebilecek bir sorunsa çözmek istiyorum. Fazla bütçem yok. Tavsiyelerinizi alırım.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H
  • RAM: Corsair Vengeance 1x16 GB 3000MHz
  • Ekran kartı: Sapphire RX 5600 XT OC
  • M.2 SSD: Kioxia Exceria G2
  • SSD: Crucial 480 GB BX500
  • PSU: Raijintek Cratos Lite 850W 80+ Gold

Merhaba,

Aşağıda sistem özelliklerini verdiğim bilgisayarda CS2'de FPS düşmesi olayını çok yaşıyorum. Özellikle parçacık detayı olan alanlarda bayağı bir can sıkıyor. Molotof, sis içinde bariz sıkıntılar yaşatıyor. Sistem üzerinde çok fazla yatırım yapamam yeni bilgisayar toplamayı da açıkçası düşünmüyorum. FPS düşmesi sorununu büyük ölçüde aşması için bir parça için değişiklik yapabilirim. Sizce hangi parçayı değiştirmeliyim? RAM tek slot olduğu için bariz bir fark olur diye düşünüyorum ama RAM fiyatları da uçtu. Tek bir parçayla çözülebilecek bir sorunsa çözmek istiyorum. Fazla bütçem yok. Tavsiyelerinizi alırım.

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Ryzen 5 3600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H
  • RAM: Corsair Vengeance 1x16 GB 3000MHz
  • Ekran kartı: Sapphire RX 5600 XT OC
  • M.2 SSD: Kioxia Exceria G2
  • SSD: Crucial 480 GB BX500
  • PSU: Raijintek Cratos Lite 850W 80+ Gold
İşlemciyi 5600 yapıp 2x16 Dual Channel RAM sorunu çözer muhtemelen. Soğutucu da buna bağlı olarak eklenebilir.

İşlemci R5 5600 yapsan bile FPS çok fazla değişeceğini sanmıyorum. +30-40 FPS fark ettiriyor. Dual channel RAM kullanman gerekiyor. 6 GB VRAM CS2 için bence artık yeterli değil.

İşlemci R5 5600 yapsan bile FPS çok fazla değişeceğini sanmıyorum. +30-40 FPS fark ettiriyor. Dual channel RAM kullanman gerekiyor. 6 GB VRAM CS2 için bence artık yeterli değil.
CS2'de 5600 XT gayet yeterli şu an. İşlemcinin sıcaklığı ve tek kanal RAM'den dolayı oluyor muhtemelen.

CS2'de 5600 XT gayet yeterli şu an. İşlemcinin sıcaklığı ve tek kanal RAM'den dolayı oluyor muhtemelen.

%100 eminim yetmiyor. Low ayarlarda oynarsan evet yetiyor görünüyor fakat 1 saat sonra fiziksel RAM kullanımına bak oyunun ilk dakikalarına göre en az 2 GB fazla kullanımı artıyor, VRAM belleği yetmediği için fiziksel bellekten kullanıyor kesinlikle yetmiyor.

Kule tipi soğutucum var muhtemelen 5600'e yeter diye düşünüyorum. Mevcut RAM'i satıp sizce 2x8 mi alınmalı yoksa 1x16 daha mı alınmalı peki?

Merhaba,

Sistem özellikleri:
  • işlemci: Ryzen 5 3600.
  • anakart: Gigabyte B450M S2H.
  • RAM: Corsair Vengeance 1x16 GB 3000MHz.
  • ekran kartı: Sapphire RX 5600 XT OC.
  • M.2 SSD: Kioxia Exceria G2.
  • SSD: Crucial 480 GB BX500.
  • PSU: raijintek cratos Lite 850W 80+ Gold.

İşlemciyi 5000 serisi hatta yapabiliyorsan 7000 serisi yapsan bence yeter ekran kartına değil işlemci ve RAM yüklenen bir oyun bence CS ekran kartı yeterli RAM 16 bence CS için hala yeterli. Ben Ryzen 5 7600 ve AMD 6800 ile 380 FPS alıyorum. Tabii benim RAM 32 GB fark olur mu FPS o kadar bilemem.

Kule tipi soğutucum var muhtemelen 5600'e yeter diye düşünüyorum. Mevcut RAM'i satıp sizce 2x8 mi alınmalı yoksa 1x16 daha mı alınmalı peki?

5600 gayet yeterli gelecektir. 1x16 daha alınmalı.

%100 eminim yetmiyor. Low ayarlarda oynarsan evet yetiyor görünüyor fakat 1 saat sonra fiziksel RAM kullanımına bak oyunun ilk dakikalarına göre en az 2 GB fazla kullanımı artıyor, VRAM belleği yetmediği için fiziksel bellekten kullanıyor kesinlikle yetmiyor.

Bu ayardaki sistem %100 ihtimal ile 1080P'de kullanılıyor ki böyle bir ekran kartı ile gidip de CS2'yi Max da oynamıyordur. Zaten oynuyor ise FPS değerlerim düşük diye yakınmamalı. Low ayarlarda da 6 GB VRAM bence 1080P'de gayet yeterlidir. Zaten online tabanlı oyunların birçoğu işlemci yükü de fazla arkadaşın işlemci biraz geride kalmış.

5600 gayet yeterli gelecektir. 1x16 daha alınmalı.

Bu ayardaki sistem %100 ihtimal ile 1080P'de kullanılıyor ki böyle bir ekran kartı ile gidip de CS2'yi Max da oynamıyordur. Zaten oynuyor ise FPS değerlerim düşük diye yakınmamalı. Low ayarlarda da 6 GB VRAM bence 1080P'de gayet yeterlidir. Zaten online tabanlı oyunların birçoğu işlemci yükü de fazla arkadaşın işlemci biraz geride kalmış.
İşlemci olmadan ram ilavesi yapsam fark eder mi sizce? Yada sadece işlemcide bir yükseltme yapsam? İkisi için fazla bütçe ayıramıyorum çünkü ve RAM fiyatları da malum. Ben oyun kalitesiyle ilgilenmiyorum tamamen FPS odaklıyım. Zaten çamur gibi görüntüde oynuyorum oyunu da :)