Yasin Alemdağ
Yetkin
Elimdeki RAM'i ikinci elde satıp 3200 MHz 2x8 RAM alsam. Yanına sıfır 5600 alsam nasıl olur peki? İkinci elde mevcut RAM satılır mı?
Bir mantığı yok elindeki son yükseltilebilir slotunu kaybetmiş olursun.
Elimdeki RAM'i ikinci elde satıp 3200 MHz 2x8 RAM alsam. Yanına sıfır 5600 alsam nasıl olur peki? İkinci elde mevcut RAM satılır mı?
5600 ve 2. el 6800XT.Merhaba,
Aşağıda sistem özelliklerini verdiğim bilgisayarda CS2'de FPS düşmesi olayını çok yaşıyorum. Özellikle parçacık detayı olan alanlarda bayağı bir can sıkıyor. Molotof, sis içinde bariz sıkıntılar yaşatıyor. Sistem üzerinde çok fazla yatırım yapamam yeni bilgisayar toplamayı da açıkçası düşünmüyorum. FPS düşmesi sorununu büyük ölçüde aşması için bir parça için değişiklik yapabilirim. Sizce hangi parçayı değiştirmeliyim? RAM tek slot olduğu için bariz bir fark olur diye düşünüyorum ama RAM fiyatları da uçtu. Tek bir parçayla çözülebilecek bir sorunsa çözmek istiyorum. Fazla bütçem yok. Tavsiyelerinizi alırım.
Sistem özellikleri:
- İşlemci: Ryzen 5 3600
- Anakart: Gigabyte B450M S2H
- RAM: Corsair Vengeance 1x16 GB 3000MHz
- Ekran kartı: Sapphire RX 5600 XT OC
- M.2 SSD: Kioxia Exceria G2
- SSD: Crucial 480 GB BX500
- PSU: Raijintek Cratos Lite 850W 80+ Gold
İkinci el kullandığım Ram den buldum malum sarı sitede fakat param güvende ile satış yapmıyorlar. Güvenilir mi bilemedim.Şu an yapamıyorsanız bile biraz daha idare edip 2x16 yükseltmeniz daha iyi olur bence. 16 GB yetmediği zaman tekrar al sat yapman gerekecek 2x8 yaparsan, boşa zaman ve para kaybı olur.
Corsair Vengeance 16 GB 3000MHz CL16Hocam kullandığınız modeli ve bütçenizi belirtir misiniz size bulayım.
Corsair Vengeance 16 GB 3000MHz CL16.
Fakat sıfırı çok pahalı. İkinci elde Max 3000₺ verebilirim.
Farklı markalarda çökme mavi ekran falan olur gibi bir şeyler okumuştum ama yinede bakayım teşekkürler.Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Elden de bakabiliriz.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...16-gb-3000-mhz-ddr4-cl16-ram-1291724283/detay MHz ve CL değeri aynı sorun çıkmadan kullanabilirsiniz, 2 farklı CL değeri olan 2x16 RAM'lerimle uzun süredir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum sizde büyük ihtimal sorun olmadan kullanırsınız.
Farklı markalarda çökme mavi ekran falan olur gibi bir şeyler okumuştum ama yine de bakayım teşekkürler.
İzmirde yaşıyorum.CL değeri farklı olmadığı sürece %99 ihtimalle sorun çıkmaz o %1 ise kalitesiz markalardan kaynaklanır, eğer yaşadığınız şehri de söylerseniz daha iyi RAM'ler bakabilirim.