CyHaN_Atalay

Uzman
Rainbow Six: Siege X düşünüyorum lakin düzgün bir ekibim yok. Yani hardcore Valorant ve CS kasmak arasında gelip gidiyorduk şimdi çoktandır Valorant'yu saldık ve 2 ay önce yine CS başladık. Lakin YKS sınavından sonra şöyle sağlam yeni bir tane daha rekabetçi oyuna daha başlamak isterim. Rainbow Six: Siege X'e yine de başlamayı düşünmeli miyim? Apex Legends'e mi yöneleyim? Sizlerin çok daha başka önerisi var mıdır?

Hocam 8 yılımı verdim rainbow’a konsolda oynarken rahattı. Bende 4-5 ay önce bilgisayara geçtim ve R6 oynanamaz durumda gibi bir şey. Hileler çok fazla ddos atanlar var. Hepsini tek tek reportlayım deseniz bile ubisoft destek çalışanları cevap vermeden talebinizi kapatıyor, ısrarla yazdığınızda ise bizim böyle bir yetkimiz yok diyip geçiyor. Sezonlar öncesinde reportladığım hileci hala ban yemedi. Oyun ayrıca eskiden keyifliydi güzeldi, artık tadı tuzu kalmadı gelen karakterler vesaire oyunun gerçekliğini yitiriyor her geçen gün. Yeni silah map eklemeyide bıraktılar gibi bir şey. Eskiden her sezon yeni silah, map, karakter gelirdi şimdi bazı sezonlar karakter bile getirmiyorlar eski karakterleri rework ediyolar. Denenebilir genele baktığınızda güzel ama aklınızda rank kasmak gibi bir düşünce varsa özelliklede sıfırdan başlayan birisi olarak bence akıl sağlığınızı bozmaktan başka bir şey olmaz. Hileciler gerçekten çok fazla benim girdiğim her maç en az 1 hileci çıkıyor. Konsolda oynuyorsanız oyunu öğrenip ekip bulduktan sonra kasabilirsiniz orası ayrı. 8 yılımı verdiğim bu oyunu ne yazık ki bıraktığım için üzgünüm oynucak oyun bulmakta zorlanıyorum, ama şunu farkettim ki oyunu bıraktığımdan beride daha sakin birisiyim :D

BF6'nın bir çok modu olduğu söyleniyor ben hiç oynamadım ama belki sizin hoşunuza gider bi bakın isterseniz.

@shruux Hile her oyunda olduğu kadar var, bir tık abartıyorsunuz. Klasik FPS oyunlarına göre de oldukça güzel bir deneyim sunuyor. Kolay bir oyun değil fakat günün sonunda emeğinin karşılığını alıyorsun. Genel olarak; R6, BF1 ve BF6'yı öneririm.

@shruux Hile her oyunda olduğu kadar var, bir tık abartıyorsunuz. Klasik FPS oyunlarına göre de oldukça güzel bir deneyim sunuyor. Kolay bir oyun değil fakat günün sonunda emeğinin karşılığını alıyorsun. Genel olarak; R6, BF1 ve BF6'yı öneririm.
Abartıyorum değil girdiğim her maç hile ya da ddos geliyor bir gün olsun bilgisayarda r6'yı rahat oynadığımı hatırlamıyorum. Bir aydır falan cs kasıyorum karşıma gelen hile max 3 falandır. Onun dışında hile olduğundan şüphelendiğim kimseyle karşılaşmadım. Ayrıca isterseniz konsolda oynayın R6 kesinlikle emeğin karşılığını veren bir oyun değil, akıl sağlığınızdan olursunuz. Şanslıysanız günü güzel bir artıyla kapatırsınız ancak o şekilde. O da benim oynadığım kadar oynuyorsanız pek mümkün olmuyor. Kumar oynamak gibi 2 kazanır 4 kaybedersiniz tarzında.

BF6'nın bir çok modu olduğu söyleniyor ben hiç oynamadım ama belki sizin hoşunuza gider bi bakın isterseniz.
Betasını çok beğenip oyunu da geçen gün aldım. O özlediğim gerçekçi savaş ortamını yansıtıyor olması özlenen bir şey. Ne yazık ki çoğu oyunda karşımıza çıkmaya başlayan fortnite skinleri epey keyif kaçırıcı bir hal almıştı. Bir çok mod var evet ben breakthrough ve conquest modların da takılıyorum genellikle. Şu sıralar gayet güzel sarıyor, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.

Hocam 8 yılımı verdim rainbow’a konsolda oynarken rahattı. Bende 4-5 ay önce bilgisayara geçtim ve R6 oynanamaz durumda gibi bir şey. Hileler çok fazla ddos atanlar var. Hepsini tek tek reportlayım deseniz bile ubisoft destek çalışanları cevap vermeden talebinizi kapatıyor, ısrarla yazdığınızda ise bizim böyle bir yetkimiz yok diyip geçiyor. Sezonlar öncesinde reportladığım hileci hala ban yemedi. Oyun ayrıca eskiden keyifliydi güzeldi, artık tadı tuzu kalmadı gelen karakterler vesaire oyunun gerçekliğini yitiriyor her geçen gün. Yeni silah map eklemeyide bıraktılar gibi bir şey. Eskiden her sezon yeni silah, map, karakter gelirdi şimdi bazı sezonlar karakter bile getirmiyorlar eski karakterleri rework ediyolar. Denenebilir genele baktığınızda güzel ama aklınızda rank kasmak gibi bir düşünce varsa özelliklede sıfırdan başlayan birisi olarak bence akıl sağlığınızı bozmaktan başka bir şey olmaz. Hileciler gerçekten çok fazla benim girdiğim her maç en az 1 hileci çıkıyor. Konsolda oynuyorsanız oyunu öğrenip ekip bulduktan sonra kasabilirsiniz orası ayrı. 8 yılımı verdiğim bu oyunu ne yazık ki bıraktığım için üzgünüm oynucak oyun bulmakta zorlanıyorum, ama şunu farkettim ki oyunu bıraktığımdan beride daha sakin birisiyim :D
Başka bir forumda baya olumlu yorumlar vardı aslında. Hani hilecilere karşı yeni sistem vs... Ama bu safer senin gibi birisi hile var diyorsa sıkıntı. Başka öneriniz var mıdır?

BF serisi güzel seride oradaki kaos ortamı sarmamıştı beni. Battlefield 1 oynamıştım aşırı aksiyonluydu multiplayer tarafı. Teşekkür ederim sana da.

Tabii her oyunda illaki hile olacak lakin bazı oyunlarda aşırı fazla oluyor ki oynanamaz hale geliyor mu geliyor. Sonrası da keyif bile vermiyor artık. Tabii CS'de her ne kadar hile olduğu söylenilse de arka arkaya maçlar kazandığım günler oluyor. Mesela bu hafta hep öyleydi ama belli bir ranktan sonra hile de çoğalıyor diyorlar. Onun haricinde belki Rainbow Six Siege içinde öyle olabilir. Bu arada BF serisinin aksiyonu çok fazla geldiği için pek tercih ettiğim seri değil. Oradakilerde bide aşırı rastgele oynuyor. Direkt kaos ortamı var.

@adios konuya neden disslike attınız? Yazdıklarımdaki hatalardan dolayı mı? Gece geç saatte attığım için -şimdi fark ettim- çok gereksiz kelimeler kullanmışım.

Son düzenleme:
Tabii her oyunda illaki hile olacak lakin bazı oyunlarda aşırı fazla oluyor ki oynanamaz hale geliyor mu geliyor. Sonrası da keyif bile vermiyor artık. Tabii CS'de her ne kadar hile olduğu söylenilse de arka arkaya maçlar kazandığım günler oluyor. Mesela bu hafta hep öyleydi ama belli bir ranktan sonra hile de çoğalıyor diyorlar. Onun haricinde belki Rainbow Six Siege içinde öyle olabilir. Bu arada BF serisinin aksiyonu çok fazla geldiği için pek tercih ettiğim seri değil. Oradakilerde bide aşırı rastgele oynuyor. Direkt kaos ortamı var.
Geçen ay sadece R6 oynadım, solo ranked ile plattan emeralda çıktım. Yaklaşık 30-40 maçta sadece 2-3 kez +MMR geldi, yani rakipte hile tespit edilmiş. Benim de hile olduğundan şüphelendiğim 4-5 kişi vardı. Yani hileye denk gelme oranı sanıldığı kadar yüksek değil; görüldüğü gibi çoğu da zaten banlanıyor. Yüksek ranklarda bazen hile gibi oynayan oyuncular oluyor, arkadaş da muhtemelen onlara denk gelip hile sanıyor. Mesela Reembey var, adam gerçekten iyi oynuyor ama sürekli chatten “hile” diyorlar. Smurf hesabıyla da giriyor bazen, silver adam champ bilgisiyle oynayınca hile sanılıyor doğal olarak. Bu tarz durumlar çok sık oluyor. En yüksek ranklarda arkadaşın dediği kadar hile olamaz; o kadar yayıncı var, maç sonu videoyu izleyip desteğe atarlar, olay biter. Adam hileyle champion rankında iki sezon kalamaz, imkânsız.

Son düzenleme:
Geçen ay sadece R6 oynadım, solo ranked ile plattan emeralda çıktım. Yaklaşık 30-40 maçta sadece 2-3 kez +MMR geldi, yani rakipte hile tespit edilmiş. Benim de hile olduğundan şüphelendiğim 4-5 kişi vardı. Yani hileye denk gelme oranı sanıldığı kadar yüksek değil; görüldüğü gibi çoğu da zaten banlanıyor. Yüksek ranklarda bazen hile gibi oynayan oyuncular oluyor, arkadaş da muhtemelen onlara denk gelip hile sanıyor. Mesela Reembey var, adam gerçekten iyi oynuyor ama sürekli chatten “hile” diyorlar. Smurf hesabıyla da giriyor bazen, silver adam champ bilgisiyle oynayınca hile sanılıyor doğal olarak. Bu tarz durumlar çok sık oluyor. En yüksek ranklarda arkadaşın dediği kadar hile olamaz; o kadar yayıncı var, maç sonu videoyu izleyip desteğe atarlar, olay biter. Adam hileyle champion rankında iki sezon kalamaz, imkânsız.
Sıkıntı da bu. Düşük ranklarda düzgün kontrol yok yüksek ranklarda var ama 8 yıldır oyunu da oynayan birisinin rankı yüksek olması lazım 🤔

Başka bir forumda baya olumlu yorumlar vardı aslında. Hani hilecilere karşı yeni sistem vs... Ama bu safer senin gibi birisi hile var diyorsa sıkıntı. Başka öneriniz var mıdır?
Aslında oyun güzel bir oyun, oyunun fikri çok iyi. Ancak 8 yıl önceki tadının ve verdiği hissin kaldığını düşünmüyorum. Eskiden oyun gerçekçi bir swat operasyonunda gibi hissettirirken şimdi ise sanki valorant da olduğu gibi her karakterin kendi özelliği olan sıradan bir oyun gibi hissettiriyor. Skinler vesaire olarak da eskisiyle alakası yok çok renkli skinler getirmeye başladılar. Benim düşüncem bu yönde ama tabi ki oyunu 8 yıl boyunca hard kasmış biri olmamın da bir etkisi var. Bir süre sonra taktikler vesaire kalıp haline geliyor ve aylarca belki de yıl boyunca değişmiyor meta karakter veya silahtan ziyade meta taktikler var denilebilir.

Oyundaki hile konusuna gelirsek eğer siege x in çıkmasıyla beraber bir süreliğine hileler azalmıştı çünkü oyunun direkt çoğu şeyi değişmişti. Fakat hileciler rahat durmadığı için şu anda birçok kişi hala hile yapıyor. Hile yapmasa bile DDOS atanlar oluyor. Oyuna eskiye kıyasla çok daha sık güvenlik güncellemeleri gelse de ne yazık ki fark olmuyor pek. Daha geçen gün güvenlik güncellemesi sebebiyle oyunu tekrar başlatmamı istedi, bende yaptım. Girdiğim ilk maç karşı takımda hile vardı, ikinci maçta o hileler benim takımıma geldi ve karşı takımda kazanacağımız son round DDOS atarak herkesi maçtan düşürdü. Oyun maalesef bilgisayar tarafında böyle bir halde. Bende bu nedenle artık kasmıyorum. Daha çok cs tarafındayım daha çok maç kazanıyorum cs'de bu aralar. Birde bf6 betasını çok sevmiştim onu aldım geçen gün onu oynuyorum.

Özetle rainbow eskiden güzeldi, Hala seveni çok bende bıraktığım için üzülüyorum. Hile durumu bahsettiğim şekilde. Eğer sıfırdan başlayan biriyseniz bütün karakterleri, mapleri, taktikleri öğrenmek ne yazık ki çok zaman alacaktır. Akıl sağlığı kaybedecek noktaya gelebilirsiniz. Ama sizinle aynı derecede oynayan oyunu bilen arkadaşlarınız olduğu sürece maç kazanıp günü + elo ile kapatırsanız da bağımlılık yapacak bir oyun.

Oyuna 8 yıl vermiş top 300 e girmiş birisi olarak kimin hile olup olmadığını anlayabilecek durumdayım zaten killcam'e bakınca belli oluyor kimin ne yaptığı vesaire. Zaten maç başladığında önce karşı takımın analizini yapıp ona göre oynuyorum. Şüpheli birisi varsa ona ekstra dikkat ediyorum. Yüksek elo'da hile olamaz demişsin. Pc'de hilelerden dolayı keyfine oynamama rağmen maçlarım dia-champ arası değişiyor bahsettiğin yüksek eloların çoğu zaten hilecilerle boost yaptığı için yüksek eloda bu her oyunda böyledir. Hile yapan birinin düşük eloda olmasının bir mantığı yok. Amaçları ya hileyle hemen yükselip ego yapmak ya da milleti boostlayarak para kazanmak. Konsolda oynadığım dönem bile Avrupa genelinde çok yüksek rankı olup yayın açan insanlarla beraberdim onlar bile 1 sezonda en az 10 hesap boostluyordu. Bunu birde pcde hileler varken ne kadar kolay olur öyle düşün. Rainbow'un hile sistemi şu an gerçekten iyi çalışmıyor. eskiden çok daha iyiydi bunu benden önce pc tarafına geçip hala R6 kasan arkadaşlarımda söylüyor yanlış zamanda pc geçmişsin diye. plat elodan emerald lobiye çıkmaktan bahsetmişsin o elolarda zaten hile az oluyor. Ben solo giriyorum kafa dağıtmak için her sezon dia'ya kadar rahat çıkıyorum, diadan sonra hileler yüzünden champ göremeden bırakıyorum oynamayı. Desteğe atarlar demişsin o da bahsettiğim gibi desteğe bugüne kadar 20 tane ticket açmışımdır. Hepsinde de cevap vermeden kapatıyorlar ticket ı. Sonrasında taciz ediyorum her gün cevap verene kadar. En sonunda bizlerin manuel olarak kimseyi banlama yetkimiz yok diyerek olayı kapatıyorlar. mis gibide kalıyorlar champ eloda 2 sezon.

Son düzenleme: