Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sisteme geçiş yaptım. Eskiden bu çözünürlüğü kullanıyordum ve böyle bir sorunum yoktu. Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 Ti 16 GB sistemim var. 1024x768 çözünürlükte oyun içinde adamların isimleri pixel şeklinde veya bulanık gözüküyor. Mesela DM'de adam beni vuruyor, sağ üstte isimleri pixel şeklinde gözüküyor. NVIDIA 3D ayarlarına baktım ama bir şey bulamadım. Bu sorunla karşılaşan var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
8xMSAA açabilirsin ama inanılmaz fark olmaz. 1440x1080 deneyebilirsin o da 4:3.
Bu ayarla ilgili değil. Benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok yabancı oyuncuda var.8xMSAA açabilirsin ama inanılmaz fark olmaz. 1440x1080 deneyebilirsin o da 4:3.
SunseTTime
Uzman
Forumlarda "Tek çözüm çözünürlük arttırmak, zamanla gözün alışıyor" tarzı ifadelerde bulunmuşlar. Mantıken zaten çözünürlüğü düşürdüğün için görüntüde kötüleşme bulanıklaşma oluyor. Bundan ödün vermek istemiyorsan çözünürlüğü arttır.
2017'den beri bu çözünürlükte oynuyorum. Çok garip bir sorun.Forumlarda "Tek çözüm çözünürlük arttırmak, zamanla gözün alışıyor" tarzı ifadelerde bulunmuşlar. Mantıken zaten çözünürlüğü düşürdüğün için görüntüde kötüleşme bulanıklaşma olur. Bundan ödün vermek istemiyorsan çözünürlük arttırman lazım.
SunseTTime
Uzman
Konudan bağımsız bende de 7600x 5060 Ti var, CS2 native çözünürlükte bile oyun oynanamaz halde. Yani sen bulanıklığı dile getirmişsin, benim gözlemlediğim esas sorun frametime'ın sürekli dalgalı olması ve dönüşlerin asla akıcı olmamasıydı. Sadece bu oyun böyle. Kaç tane oyun denedim hiçbirinde böyle bir sorun yoktu. Optimizasyonu sorunlu. Herkes aynı şeyi söylüyor.2017'den beri bu çözünürlükte oynuyorum. Çok garip bir sorun.
Valla bulursan güzel olurBi ayar vardı, karıncalanmayı azaltıyordu. Ayarın tam adı aklımda değil ama onu yükseltince karıncalanma farkedilemeyecek kadar azalmıştı.
Monitörün yerel çözünürlüğü dışındaki bütün çözünürlükler bulanık olacaktr. Burada ekstra bir durum mu var?
Bu bahsettiğim şey normal çözünürlükteki bulanıklık değil. Tabii ki çözünürlük düşünce bulanıklık zaten olacak. Benim bahsettiğim olay CS2'deki blur görüntü ve yazıların pixel pixel olması.Monitörün yerel çözünürlüğü dışındaki bütün çözünürlükler bulanık olacaktr. Burada ekstra bir durum mu var?