jonBABA

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sisteme geçiş yaptım. Eskiden bu çözünürlüğü kullanıyordum ve böyle bir sorunum yoktu. Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 Ti 16 GB sistemim var. 1024x768 çözünürlükte oyun içinde adamların isimleri pixel şeklinde veya bulanık gözüküyor. Mesela DM'de adam beni vuruyor, sağ üstte isimleri pixel şeklinde gözüküyor. NVIDIA 3D ayarlarına baktım ama bir şey bulamadım. Bu sorunla karşılaşan var mı?

Oyunda ayar varsa çözülürde masaüstünde uygulamada bile böyle yapıyor. Onu genel kapatma yok mu?
Oyun içi böyle çözülüyor, masaüstünde de varsa bilmiyorum hocam.

Ama şunları deneyebilirsiniz;

Ayarlar --> Sistem --> Ekran --> %100 (Önerilen) olduğundan emin ol.

NVDIA denetim masasından Image Scaling kapalı olduğundan emin ol. Bu masaüstünde bulanıklık yapabilir.

Oyun içi de dediğim gibi Motion blur, film grain gibi özelliklerin kapatılması fayda sağlayabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sisteme geçiş yaptım. Eskiden bu çözünürlüğü kullanıyordum ve böyle bir sorunum yoktu. Ryzen 5 7500F ve RTX 5060 Ti 16 GB sistemim var. 1024x768 çözünürlükte oyun içinde adamların isimleri pixel şeklinde veya bulanık gözüküyor. Mesela DM'de adam beni vuruyor, sağ üstte isimleri pixel şeklinde gözüküyor. NVIDIA 3D ayarlarına baktım ama bir şey bulamadım. Bu sorunla karşılaşan var mı?
Ölçekleme ayarı gerekli sanırım, dene.
  • Sağ tık masaüstü NVIDIA Denetim Masası aç.
  • Ekran masaüstü boyut ve konum ayarla kısmına gir.
  • Ölçekleme modunu tam ekran yerine en-boy oranı yap.
  • GPU ile ölçekleme seçeneğini işaretle.
  • Oyunlar ve programlar tarafından ayarlanan ölçekleme modunu geçersiz kıl seçeneğini işaretle.
Bu sayede 1024x768 çözünürlük monitörüne düzgün ölçeklenir, yazılar bulanıklık yapmaz.

Ölçekleme ayarı gerekli sanırım, dene.
  • Sağ tık masaüstü NVIDIA Denetim Masası aç.
  • Ekran masaüstü boyut ve konum ayarla kısmına gir.
  • Ölçekleme modunu tam ekran yerine en-boy oranı yap.
  • GPU ile ölçekleme seçeneğini işaretle.
  • Oyunlar ve programlar tarafından ayarlanan ölçekleme modunu geçersiz kıl seçeneğini işaretle.
Bu sayede 1024x768 çözünürlük monitörüne düzgün ölçeklenir, yazılar bulanıklık yapmaz.
Maalesef aynı sorun devam ediyor :(

İlk aldığımdan beri sistem daha yeni dün geldi.
Masaüstünde bile böyle bir sorun yaşamanız normal değil. Hangi ekran kartı sürümü yüklü kontrol eder misiniz? Sistemimiz benzer 581.08/581.15 gayet düzgün çalışmalı. Yine de 577 gibi daha kararlı çalıştığı bilinen bir sürüme dönmeyi deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Masaüstünde bile böyle bir sorun yaşamanız normal değil. Hangi ekran kartı sürümü yüklü kontrol eder misiniz? Sistemimiz benzer 581.08/581.15 gayet düzgün çalışmalı. Yine de 577 gibi daha kararlı çalıştığı bilinen bir sürüme dönmeyi deneyebilirsiniz.
581.29 kanka driver. GPU 5060-Ti.

Şimdilik elleme son çare eski bir sürüm yüklemeyi deneyebilirsin. Ama 1920x1080'de böyle bir sorun yaşamayıp sadece çözünürlüğü düşürdüğünde oluyorsa bunun bu şekilde çözüleceğini hiç sanmıyorum.

Bir de senden ricam masaüstüdeyken ekran görüntüsü alır mısın? Eğer mouse imleci dışında oluşan bulanıklık ekran görüntüsünde yoksa, sorun monitör kaynaklı çıkacak. Eğer varsa, Windows/NVDIA yazılımında. Esas kaynağını böylece bir öğrenmiş oluruz.

Son düzenleme:
Şimdilik elleme son çare eski bir sürüm yüklemeyi deneyebilirsin. Ama 1920x1080'de böyle bir sorun yaşamayıp sadece çözünürlüğü düşürdüğünde oluyorsa bunun bu şekilde çözüleceğini hiç sanmıyorum.

Bir de senden ricam masaüstüdeyken ekran görüntüsü alır mısın? Eğer mouse imleci dışında oluşan bulanıklık ekran görüntüsünde yoksa, sorun monitör kaynaklı çıkacak. Eğer varsa, Windows/NVDIA yazılımında. Esas kaynağını böylece bir öğrenmiş oluruz.
Hocam yapay zeka ile bir şeyler yaptım. Bir önceki sayfada TS5'teki bulanıklaşmayı regeditten çözdüm. Ama oyundaki devam ediyor. LogPixels = 96 bu kod çözdü TS5'teki olayı.