mertbgc

Çalışkan

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Sistemim:
Selamlar arkadaşlar,

CS2’de uzun zamandır yaşadığım bir problemi artık sizlere danışmak istiyorum.

Sistemim:

• CPU: Ryzen 7 7800X3D (PBO açık)
  • Anakart: MSI PRO B650M-B
  • GPU: MSI RTX 5070 SHADOW 2X OC
  • RAM: XPG Lancer 16GB DDR5 6000MHz (tek modül)
  • SSD: MSI M.2 NVMe
  • PSU: MSI A650BN 650W
  • Soğutucu: Cooler Master ML240L
  • Windows: Windows 11 Home

CS2’ye ilk girdiğimde oyun çok akıcı:

• input lag yok
  • mouse tepkisi hızlı
  • FPS stabil

Ama 2–3 maç sonra oyun ağırlaşmaya başlıyor:

• input lag artıyor
  • mouse gecikmeli geliyor
  • oyun çamur gibi hissediliyor
  • oyunu kapatıp açınca düzeliyor

FPS düşmüyor ama akıcılık ve latency bozuluyor.

Şu anda CoreTemp işlemciyi 8 değil 7 çekirdek olarak gösteriyor.
Neden olduğunu çözemedim.

PSU’dan şüphelenip FurMark + CPU testi aynı anda çalıştırdım, sistem çökmedi.

• CS2 ilk maçlarda akıcı → birkaç maç sonra ağırlaşıyor
  • Input lag artıyor
  • Mouse gecikiyor
  • Oyun kapatıp açınca düzeliyor
  • İşlemci şu an 7 çekirdek görünüyor
  • PSU testte sorun çıkarmadı
  • RAM tek modül (single channel)

Benzer durumu yaşayan veya çözüm önerebilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• sss.webp
    sss.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,

CS2'de uzun zamandır yaşadığım bir problemi artık sizlere danışmak istiyorum.

sistemim:

• CPU: Ryzen 7 7800X3D (PBO açık)
  • anakart: MSI Pro B650M-B
  • GPU: MSI RTX 5070 Shadow 2X OC.
  • RAM: XPG Lancer 16 GB DDR5 6000MHz (tek modül)
  • SSD: MSI M.2 NVMe.
  • PSU: MSI A650bn 650W.
  • soğutucu: Cooler Master ML240L.
  • Windows: Windows 11 Home.

CS2'ye ilk girdiğimde oyun çok akıcı:

• İnput lag yok.
  • Mouse tepkisi hızlı.
  • FPS stabil.

Ama 2–3 maç sonra oyun ağırlaşmaya başlıyor:

• İnput lag artıyor.
  • Mouse gecikmeli geliyor.
  • Oyun çamur gibi hissediliyor.
  • Oyunu kapatıp açınca düzeliyor.

FPS düşmüyor ama akıcılık ve latency bozuluyor.

şu anda Core Temp işlemciyi 8 değil 7 çekirdek olarak gösteriyor.
Neden olduğunu çözemedim.

PSU'dan şüphelenip FurMark + CPU testi aynı anda çalıştırdım, sistem çökmedi.

• CS2 ilk maçlarda akıcı → birkaç maç sonra ağırlaşıyor.
  • Input lag artıyor.
  • Mouse gecikiyor.
  • Oyun kapatıp açınca düzeliyor.
  • İşlemci şu an 7 çekirdek görünüyor.
  • PSU testte sorun çıkarmadı.
  • RAM tek modül (Single channel)

Benzer durumu yaşayan veya çözüm önerebilecek arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Teşekkürler.

Oyunda stabilite ve optimizasyon sorunu var çıktığından beri, oyuna çık gir yaparak bir miktar da olsa düzeltebilirsiniz bu sorunu yapılabilecek bir şey yok bu oyun adına maalesef.

Oyunda stabilite ve optimizasyon sorunu var çıktığından beri, oyuna çık gir yaparak bir miktar da olsa düzeltebilirsiniz bu sorunu yapılabilecek bir şey yok bu oyun adına maalesef.
psu mu yetmiyor diye düşünüyorum bazen arkadaslarımda aynı sistem var onlarda böyle bi problem yok bende oluyor sadece anlamadım

PSU mu yetmiyor diye düşünüyorum bazen arkadaslarımda aynı sistem var onlarda böyle bir problem yok bende oluyor sadece anlamadım.

PSU kaynaklı olsa, sistem yüksek güç tüketiminde gücü kesebilirdi input lag gibi sorunların yaşanacağını sanmıyorum. Yani bu benim görüşüm. Diğer oyunlarda durum nasıl ?.

psu mu yetmiyor diye düşünüyorum bazen arkadaslarımda aynı sistem var onlarda böyle bi problem yok bende oluyor sadece anlamadım
Çıktığından beridir optimizasyon sorunları var bu doğru hatta adamlar her güncelleme de bir hatayı giderirken başka hataları tetikliyor. Lakin bu oyunun 2-3 maçta ağırlaşması son gelen güncelleme ile başladı. Bende de ilk başlarda yoktu, işte "oyuncu arama" kısmında tanımadığım insanlarda yaşanıyordu bu sorun. Sonra bende de birdenbire bu sorun ortaya çıktı. Yani cidden sistemle alakalı değil tamamen oyunla alakalı. O yüzden gerekirse maç ortasında, mola alarak, çıkıp girmek lazım. O zaman bir miktar değil de tamamen düzeliyordu bende açıkçası. Yani çoğu ayrıntısına bakıyorum oyunun, sistemim orta segment olsa dahi eskisi kadar iyi oluyor çık-gir yapınca.

Çıktığından beridir optimizasyon sorunları var bu doğru hatta adamlar her güncelleme de bir hatayı giderirken başka hataları tetikliyor. Lakin bu oyunun 2-3 maçta ağırlaşması son gelen güncelleme ile başladı. Bende de ilk başlarda yoktu, işte "oyuncu arama" kısmında tanımadığım insanlarda yaşanıyordu bu sorun. Sonra bende de birdenbire bu sorun ortaya çıktı. Yani cidden sistemle alakalı değil tamamen oyunla alakalı. O yüzden gerekirse maç ortasında, mola alarak, çıkıp girmek lazım. O zaman bir miktar değil de tamamen düzeliyordu bende açıkçası. Yani çoğu ayrıntısına bakıyorum oyunun, sistemim orta segment olsa dahi eskisi kadar iyi oluyor çık-gir yapınca.
Katılıyorum bende de aynı durum.

Oyunun içinde bazen Tab'a bastığında kapatsan bile Tab tuşu basılı kalabiliyor ekran görmüyorsun ama FPS düşüşünde bunu direkt gözlemleyebiliyorsun. Bu durumda ekrana Tab basılı değilken 2 - 3 kere sağ click yaparsan düzeliyor.