emilbreivik

Uzman
CS oynarken sağa sola veya arkaya ani dönüş yapmak istediğimde fareyi hızlıca çevirmek istiyorum ama dönmüyor. Ama yavaşça sürükleyerek döndürünce takılmadan hızlıca dönüyor. Kullandığım fareden dolayı mı yoksa oyun ayarlarından dolayı mı böyle? Nasıl çözebilirim bu mouse dönmeme olayını.

Mouse: SteelSeries Rival 3

Sistem özellikleriniz nedir?

Fare tarafında uygulamasını yükleyin. Firmware vb. güncellemeleri yapın, hatta sıfırlama vb. varsa yapın.

Sonrasında uygulamasını kaldırın. SS uygulamalasını donanımı olmadan bazı özellikler için kullandım. Bir tane uygulama çakışma hatası verdiğinden kaldırdım. Bu tarz uygulamalar gereksiz şekilde oyun, uygulama vb. ile çakışıp saçma sorunlara yol açabiliyor. O yüzden kaldırın.

Steam'ın yeni gelen performans ayarlarını açın. Oyun esnasında bu sorunu yaşarken sol üst(siz nereye eklerseniz) takip edin. Sistem kaynakları anormal şekilde değişiyorsa bunları belirtin.

2025-07-04_02-27.webp

Oyun kaynaklı da olabilir. BF2042 mesela CPU tüketimini azaltan config geçenlerde gelen güncelleme sonrası çalışmıyordu. Ben 5700X ile BF2042 config olmadan oynayamıyorum. Maalesef oyun %80 CPU tüketiyor ve yer yer %100 oluyor. O esnada fare bahsettiğiniz gibi takılıyordu.

Sistem özelliklerini bilmediğimizden, sorunun Cpu'dan yahut stabilite sorunundan kaynaklandığını düşünerek klasik çözümlerden birisi olarak mouse raporlama hızını 1.000 Hz'de ise 500 Hz'e yahut 125 Hz'e düşürmenizi önereceğim. 500'de farkı hissetmeniz zordur, 125'te göze bir nebze batabilir.

Çokça şeyden kaynaklanabilir. Mousepad kalitesiz olabilir, mouse arızalı olabilir. Çok ihtimal var. Hangi mousepadi kullanıyorsunuz?

Klassegear kullanıyorum. Mouse da SS Rival 3.

Sistem özelliklerini bilmediğimizden, sorunun Cpu'dan yahut stabilite sorunundan kaynaklandığını düşünerek klasik çözümlerden birisi olarak mouse raporlama hızını 1.000 Hz'de ise 500 Hz'e yahut 125 Hz'e düşürmenizi önereceğim. 500'de farkı hissetmeniz zordur, 125'te göze bir nebze batabilir.

CPU : Ryzen 5 3600
GPU : Asus RTX 2060 Evo
Anakart : Asus Prime B450M-K II
SSD : Kingston SNVS500G
Ram : Kingson HyperX 8x2 3200 MHz

SS Engine uygulamasında Polling Rate 1000, DPI 2500.

1751622196313.webp

Son düzenleyen: Moderatör: