Çözüldü Custom RAM ayarları sonrası Windows takılıp donuyor, hiçbir şey yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jezoo

Becerikli

Bilgisayarımda EXPO açtığımda bilgisayar açılmadan kapanıyor, hiçbir şey yapamıyordum. Ayhan hocam sağ olsun RAM'ler için bana bir ayar önermişti, bugüne kadar kullandım fakat bugün o ayarlarla birlikte bilgisayarı açtığımda bilgisayar donuyor, hiçbir şey yapamıyorum. Fareyi istediğim gibi hareket ettiriyordum fakat hiçbir şekilde etkileşim alamıyorum.

@Ayhan Dönmez hocam tekrardan yardımcı olur musunuz?

Uygulamayı 1.35 sürümünde açtım fakat sağ taraftakiler görünmüyor ondan kaynaklı mı acaba?

Son düzenleme:
Çözüm
Attığım ZenTimings fotoğrafı açılmıyor galiba tekrardan atıyorum hocam.

@Jezoo Bu şekilde durum nedir, bir bakar mısın? Bank Refresh Mode Normal alınacak, Integrated Graphics kapatılacak. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın. Fast Boot Disabled, POST Delay Time 1s kalsın. SOC Voltage Manuel Mode 1.3 girin, VDDP 1.1, VDDG CCD/IOD 1050 mV girin. DRAM VDD-VDDQ 1.4 girin, VDDIO da 1.4 kalsın. Özet ekranı iletirseniz kontrol edeceğim. Nitro menüsüne geçiş yapın. Orada Nitro Enabled dedikten sonra Robust Enabled, RX-2, TX-3, Control Line-1, RX-TX Burst Length 1X-1X bırakın. UCLK=MCLK, FCLK=2000 kalsın. EXPO1 üzerine bunları uygulayın, başka ek ayara gerek yok ilk etapta.

Yapmam gereken bir ayar var mı hocam.

Eki Görüntüle 238862

Yapmam gereken bir ayar var mı hocam.

Başlat menüsü vs. kısayol oluşturmasın, direkt optimize et demen yeterli. Ek ayar gerekli değil, sonrasında RTP başlat görselde ilettiğim gibi. PBO ayarı Auto kalsın. 1x-1x Burst hata verirse 8x-8x çekip tekrar teste al. Oyunda Drop oluyorsa da ona yapılabilecek bir şey yok, Micron'da olabiliyor bu durum.

Senin sistem tamam şu an başka ayara gerek yok, sadece Windows'ta arkada gereksiz çalışan program varsa onları kapatırsın tamam, @Ayhan Dönmez hocamızın ellerine sağlık.

Winutil ile Debloat'layin bence. Drop olayları çok mantıklı gelmiyor bana, tek ortak nokta bu Drop olan sistemlerde hep Micron olması. AM5'te son tercih o yüzden. Manuel de ayarlanma şansı yok.

İfadeler: X99
PBO otomatiğe aldım burst testten sonra 8X e çekeceğim şu an 1X de testi başlattım.

Dosya Ekleri

• IMG_20260405_182746.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 21
Eğer testi sorunsuz tamamlarsa oyunda drop yaşamaman lazım. @X99 ile genel ayarları bir gözden geçirin tekrar. 1X hata verirse burst 8X denersin.

Tweak menüyü voltaj kısmını mı gözden geçirelim hocam? Bir de biraz başka bir Intel ASUS anakarta baktım yine Valorant için Secure Boot açmak istedim, önceden BIOS menüde gözküyordu clear CMOS'dan sonra; önce CSM disabled yaptım sonra install default Secure Boot keys yaptım kısıtlı menüler bu ayardan sonra açıldı bir de Secure Boot modu standart yapmadan işlem yaptırtmadı, bu hep böyle miydi ki benim gözümden mi kaçtı acaba yoksa son BIOS güncellemeleri hep böyle mi ASUS'ta kafam karıştı hocam @Ayhan Dönmez.

Ben hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye dek, ASUS'ta bu menülerde hiç sorun yoktu normalde. BIOS ayarları olarak PBO Auto ve Burst 1X test ediyor. Sorun olacağını sanmam. Drop sorunu olursa bir işletim sistemi ya da Debloat vs. bakılması gerekebilir. Drop çok mantıklı gelmiyor bana, Micron sistemlerde hep denk geliyoruz zaten çoğunlukla. Hynix RAM geçmek bir kısmında çözüyordu. Kesin neden ya da çözüm belli değil ama. Deneme-yanılma.

Manuel Tuning izin vermiyor zaten Micron DDR5'te.

Tamamdır hocam arkadaş drop yerse işletim sistemini daha temiz hale getirmeye çalışırız.

Test tamamlandı bu şekilde görünüyor logları atmama gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…