Sorunumu şu şekilde sizlere açıklayayım: Anakartımın BIOS sürümü 3827 iken sorunsuz bir şekilde EXPO'yu kullanabiliyordum. Şimdi, 3 gün önce gelen güncelleme ile birlikte 3842 sürümüne güncelledim ve EXPO ayarını açtığım zaman sistem açılmadan restart, donma, hard reset sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorum. Şu anda ne yapmalıyım? Downgrade yapma şansım var mı?
Bilgisayarımda EXPO açtığımda bilgisayar açılmadan kapanıyor, hiçbir şey yapamıyordum. Ayhan hocam sağ olsun RAM'ler için bana bir ayar önermişti, bugüne kadar kullandım fakat bugün o ayarlarla birlikte bilgisayarı açtığımda bilgisayar donuyor, hiçbir şey yapamıyorum. Fareyi istediğim gibi hareket ettiriyordum fakat hiçbir şekilde etkileşim alamıyorum.
@Ayhan Dönmez hocam tekrardan yardımcı olur musunuz?
Uygulamayı 1.35 sürümünde açtım fakat sağ taraftakiler görünmüyor ondan kaynaklı mı acaba?
@Jezoo Bu şekilde durum nedir, bir bakar mısın? Bank Refresh Mode Normal alınacak, Integrated Graphics kapatılacak. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın. Fast Boot Disabled, POST Delay Time 1s kalsın. SOC Voltage Manuel Mode 1.3 girin, VDDP 1.1, VDDG CCD/IOD 1050 mV girin. DRAM VDD-VDDQ 1.4 girin, VDDIO da 1.4 kalsın. Özet ekranı iletirseniz kontrol edeceğim. Nitro menüsüne geçiş yapın. Orada Nitro Enabled dedikten sonra Robust Enabled, RX-2, TX-3, Control Line-1, RX-TX Burst Length 1X-1X bırakın. UCLK=MCLK, FCLK=2000 kalsın. EXPO1 üzerine bunları uygulayın, başka ek ayara gerek yok ilk etapta.
Merhaba hocalarım konuyu tekrardan hortlatıyorum ama tekrardan aynı sorunları yaşamaya başladım hard reset siyah ekran ve masaüstünde hiçbir şey yapamama ne yapmalıyım sunduğunuz ayarlara hiç dokunmadım.
Merhaba hocalarım konuyu tekrardan hortlatıyorum ama tekrardan aynı sorunları yaşamaya başladım hard reset siyah ekran ve masaüstünde hiçbir şey yapamama ne yapmalıyım sunduğunuz ayarlara hiç dokunmadım.
Hocam az önce tekrar denemek amaçlı bir daha çalıştırdım bilgisayarı şu anda en azından açabildim herhangi bir sorun yok fakat fabrika ayarlarındayım tekrar aynı ayarları mı uygulayayım bu böyle sonsuza kadar mı sürecek sonraki gelecek BIOS güncellemesi ile sorun sizce düzelir mi?
ASUS anakart CL46 RAM'le bile DOCP profile 1 de çalışıyor hocam, arkadaşın sistemi Windows kurulumundan başlayıp ele almak lazım, FAT32 NTFS ayarı yanlış olabilir, sıfırdan başlayıp denemek lazım, Windows kurulduktan sonra direk testlere geçecek bence. OCCT, 3DMark, CrystalDiskInfo, Memtest ile sonlandırıp ondan sonra profile 1 ayarında kullansın.
ASUS anakart CL46 RAM'le bile DOCP profile 1 de çalışıyor hocam, arkadaşın sistemi Windows kurulumundan başlayıp ele almak lazım, FAT32 NTFS ayarı yanlış olabilir, sıfırdan başlayıp denemek lazım, Windows kurulduktan sonra direk testlere geçecek bence. OCCT, 3DMark, CrystalDiskInfo, Memtest ile sonlandırıp ondan sonra profile 1 ayarında kullansın.
Micron RAM hep sorunsal AM5'te. Şansa kalıyor, 10 sistemden 5 tanesi sorunlu. Bir kere Boot eder, diğerinde etmez vs. gibi. Clear CMOS sonrası 1x16 denerdim ben EXPO1 profilde. Düzelirse kullanırdım. Micron için Dual kanal fazla.
Micron RAM hep sorunsal AM5'te. Şansa kalıyor, 10 sistemden 5 tanesi sorunlu. Bir kere boot eder, diğerinde etmez vs. gibi. Clear CMOS sonrası 1x16 denerdim ben EXPO1 profilde. Düzelirse kullanırdım. Micron için Dual kanal fazla.
Hocam ben sistemi aldığımdan beri bazen siyah ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum en başından beri ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum sorun RAM'de miymiş?
Hocam ben sistemi aldığımdan beri bazen siyah ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum en başından beri ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum sorun RAM'de miymiş?
Büyük ihtimal RAM kaynaklı, stabil çalışmadığı sürece takılma, donma görüntünün gidip gelmesi kaçınılmaz, ekran kartından şüphe ediyorsan başka kart ile denemeden bilemeyiz.