Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jezoo

Becerikli

Bilgisayarımda EXPO açtığımda bilgisayar açılmadan kapanıyor, hiçbir şey yapamıyordum. Ayhan hocam sağ olsun RAM'ler için bana bir ayar önermişti, bugüne kadar kullandım fakat bugün o ayarlarla birlikte bilgisayarı açtığımda bilgisayar donuyor, hiçbir şey yapamıyorum. Fareyi istediğim gibi hareket ettiriyordum fakat hiçbir şekilde etkileşim alamıyorum.

@Ayhan Dönmez hocam tekrardan yardımcı olur musunuz?

1775386243238.webp

Uygulamayı 1.35 sürümünde açtım fakat sağ taraftakiler görünmüyor ondan kaynaklı mı acaba?

Son düzenleme:
Çözüm
Attığım ZenTimings fotoğrafı açılmıyor galiba tekrardan atıyorum hocam.

1775391654104.webp

@Jezoo Bu şekilde durum nedir, bir bakar mısın? Bank Refresh Mode Normal alınacak, Integrated Graphics kapatılacak. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın. Fast Boot Disabled, POST Delay Time 1s kalsın. SOC Voltage Manuel Mode 1.3 girin, VDDP 1.1, VDDG CCD/IOD 1050 mV girin. DRAM VDD-VDDQ 1.4 girin, VDDIO da 1.4 kalsın. Özet ekranı iletirseniz kontrol edeceğim. Nitro menüsüne geçiş yapın. Orada Nitro Enabled dedikten sonra Robust Enabled, RX-2, TX-3, Control Line-1, RX-TX Burst Length 1X-1X bırakın. UCLK=MCLK, FCLK=2000 kalsın. EXPO1 üzerine bunları uygulayın, başka ek ayara gerek yok ilk etapta.
Evet o ayarları elle düzeltmek gerekiyor. Default o şekilde geliyor. FACEIT AC için ben de o şekilde ayarlamıştım.

Bir sorun değil aslında ama elle düzeltmek gerekiyor. Dediğiniz gibi B650 çipsette böyle olabilir veya istisna vardır.

B850-X870 çok sistem ayarladım, B650'de böyle demek ki. X670 karta da bir bakacağım.

Merhaba hocalarım konuyu tekrardan hortlatıyorum ama tekrardan aynı sorunları yaşamaya başladım hard reset siyah ekran ve masaüstünde hiçbir şey yapamama ne yapmalıyım sunduğunuz ayarlara hiç dokunmadım.

Merhaba hocalarım konuyu tekrardan hortlatıyorum ama tekrardan aynı sorunları yaşamaya başladım hard reset siyah ekran ve masaüstünde hiçbir şey yapamama ne yapmalıyım sunduğunuz ayarlara hiç dokunmadım.

Modüller Micron muydu? Tekrarlayabilir, kesin çözüm Hynix.

Bu ayarlara ilaveten sadece frekansı 5600 yapıp tekrardan deneyin.

Modüller Micron muydu? Tekrarlayabilir, kesin çözüm Hynix.

Bu ayarlara ilaveten sadece frekansı 5600 yapıp tekrardan deneyin.

Şu anlık ayırabileceğim bir bütçem yok maalesef tekrardan çözme şansımız yoktur değil mi hocam.

Hocam BIOS'u sıfırladım tüm RAM ayarlarını normale çevirdim EXPO'yu kapattım hala aynı sorunu yaşıyorum şu anda bilgisayarı kullanamıyorum.

Son düzenleme:
Şu anlık ayırabileceğim bir bütçem yok maalesef tekrardan çözme şansımız yoktur değil mi hocam.

Hocam BIOS'u sıfırladım tüm RAM ayarlarını normale çevirdim EXPO'yu kapattım hala aynı sorunu yaşıyorum şu anda bilgisayarı kullanamıyorum.

1x16 dener misin ilk slotta? PC kapatıp 2. slottaki modülü iptal et.

Micron 1x16 açabilirsek dua edeceğiz.

Hocam az önce tekrar denemek amaçlı bir daha çalıştırdım bilgisayarı şu anda en azından açabildim herhangi bir sorun yok fakat fabrika ayarlarındayım tekrar aynı ayarları mı uygulayayım bu böyle sonsuza kadar mı sürecek sonraki gelecek BIOS güncellemesi ile sorun sizce düzelir mi?

ASUS anakart CL46 RAM'le bile DOCP profile 1 de çalışıyor hocam, arkadaşın sistemi Windows kurulumundan başlayıp ele almak lazım, FAT32 NTFS ayarı yanlış olabilir, sıfırdan başlayıp denemek lazım, Windows kurulduktan sonra direk testlere geçecek bence. OCCT, 3DMark, CrystalDiskInfo, Memtest ile sonlandırıp ondan sonra profile 1 ayarında kullansın.

ASUS anakart CL46 RAM'le bile DOCP profile 1 de çalışıyor hocam, arkadaşın sistemi Windows kurulumundan başlayıp ele almak lazım, FAT32 NTFS ayarı yanlış olabilir, sıfırdan başlayıp denemek lazım, Windows kurulduktan sonra direk testlere geçecek bence. OCCT, 3DMark, CrystalDiskInfo, Memtest ile sonlandırıp ondan sonra profile 1 ayarında kullansın.

Micron RAM hep sorunsal AM5'te. Şansa kalıyor, 10 sistemden 5 tanesi sorunlu. Bir kere Boot eder, diğerinde etmez vs. gibi. Clear CMOS sonrası 1x16 denerdim ben EXPO1 profilde. Düzelirse kullanırdım. Micron için Dual kanal fazla.

Micron RAM hep sorunsal AM5'te. Şansa kalıyor, 10 sistemden 5 tanesi sorunlu. Bir kere boot eder, diğerinde etmez vs. gibi. Clear CMOS sonrası 1x16 denerdim ben EXPO1 profilde. Düzelirse kullanırdım. Micron için Dual kanal fazla.

Hocam ben sistemi aldığımdan beri bazen siyah ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum en başından beri ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum sorun RAM'de miymiş?

Hocam ben sistemi aldığımdan beri bazen siyah ekran sorunlarıyla karşılaşıyordum en başından beri ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum sorun RAM'de miymiş?

Büyük ihtimal RAM kaynaklı, stabil çalışmadığı sürece takılma, donma görüntünün gidip gelmesi kaçınılmaz, ekran kartından şüphe ediyorsan başka kart ile denemeden bilemeyiz.