Cihazım için bir custom rom derlemek istiyorum. Bir yılı geçkin süredir çeşitli custom romlar gsi romlar kullandım kullanıyorum. Topluluk tarafından paylaşılan modüller araçlar kerneller kullandım kullanmaya devam ediyorum. Rom derlemeye yeni başlayacağımdan bilgim neredeyse hiç yok. Çeşitli yabancı kaynaklardan neyin nasıl yapılacağını ve nelere ihtiyacım olduğunu buldum ancak soracağım sorular spesifik olduğundan buraya da yazmak istedim.
- Rom listesinde resmi olarak desteklenmeyen bir cihaza derleme yaparken OTA güncellemeleri dahil ediliyor mu? Yoksa her seferinde en son security patch içeren sürümü her ay derlememiz mi gerekiyor?
- Rom derleme sürecinde cihaz ağacındaki kerneli farklı bir kernel ile nasıl değiştiririz?
- Bazı özel mülkiyet donanımlar custom romlarda çalışmıyor veya stabil değil bu zararı en aza nasıl indirgeriz ve çözümler için neler yapmamız gerekir?
- Custom kernel tabanı kullanacağımız rom tabanına göre de farklılık gösteriyor. OneUI veya AOSP. Açık kaynak çekirdeğin ismi aynı olmasına rağmen bu fark neden?
- Halihazırda derlenmiş bir sistemi tekrardan derlenebilir konuma getirmek nasıl oluyor?