Zor olması önemli değil ya, yavaş yavaş hallederim eğer mümkünse, deneyim olur hem.
Bu rehbere göz atmanızda fayda var.

Zor olması önemli değil ya, yavaş yavaş hallederim eğer mümkünse, deneyim olur hem.

Zor olsa ben de Xiaomi 13T'ye atardım, lakin 8300'e bile yokken 8400'e de doğal olarak yok. ROM'u geç, atmana yarayan TWRP bile yok, varsa da brick etme riskin var.

Bu rehbere göz atmanızda fayda var.

3 haftadır botu açık, hâlâ açamadım :D. Root atacağım ama bundan dolayı atamıyorum cihaza, çıldırmalık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu hafta açtım nedense tek denemede oldu bende problemsiz :D
Zor olsa ben de Xiaomi 13T'ye atardım, lakin 8300'e bile yokken 8400'e de doğal olarak yok. ROM'u geç, atmana yarayan TWRP bile yok, varsa da brick etme riskin var.

3 haftadır botu açık, hâlâ açamadım :D. Root atacağım ama bundan dolayı atamıyorum cihaza, çıldırmalık.
Atılıyor mu, atılmıyor mu? Kesin olarak onu söylerseniz, ona göre deneyeceğim.

Atılıyor mu, atılmıyor mu? Kesin olarak onu söylerseniz, ona göre deneyeceğim.

Atamazsın anca GSI atarsın (GSI telefona özel değil türlü türlü sorunu var) diyeceğim de TWRP bile yok işte. Üstelik cihazın MediaTek yani brick riski aşırı fazla uğraşmana değmez.

1- Custom ROM, bağımsız geliştiriciler veya topluluklar tarafından geliştirilmiş işletim sistemleridir. Bilinen çoğu Custom ROM'un arayüzü AOSP'tur ve Custom ROM'a uygun GApps olduğu için temel Google Servisleri dışında hiçbir gereksiz uygulama yüklü olmaz. Kendimden biliyorum, bazı Google uygulamalarını Play Store'dan bulup yüklüyordum.

2- Evet, geri dönebilirsiniz. Tam olarak Xiaomi'de nasıl dönüldüğünü bilmesem de Samsung'dan yola çıkarak geri dönebileceğinizi tahmin ediyorum.

3- Evet. Doğrudan işletim sistemi değişeceğiniz için verileriniz gider. Yedek almak çok kritik bu noktada.

Atılıyor ancak aşırı zor. Telefoncuya attırmak için çalışıp para kazanırsan daha az yorulursun öyle söyleyeyim.
Atamazsın anca GSI atarsın (GSI telefona özel değil türlü türlü sorunu var) diyeceğim de TWRP bile yok işte. Üstelik cihazın MediaTek yani brick riski aşırı fazla uğraşmana değmez.
Tatsız oldu biraz, denemek istemiştim gerçekten :/