Selamlar, biliyorum bu kadar popüler olan ve incelemelerle desteklenen bir oyundur kendisi lakin size de sormak isterim.

1. Oyun oynamaya değer mi?
  2. Hikayesi uzun ve sarıyor mu?
  3. Yapay zekası nasıldır?
  4. Silah çeşitliliği nasıldır?
1. Evet, kesinlikle değer.
2. Gayet yeterli uzunlukta ve bana kalırsa oldukça güzel.
3. Fena değil, daha iyi olabilirdi.
4. Fazlasıyla yeterli ve çeşitli.

Ekstra olarak bu oyunu ve DLC’yi şiddetle tavsiye ederim. Pişman olmayacağını düşünüyorum.

IMG_2515.webp

Güzel oyun.

Yapay zekası ile ilgili yapılan yorumlara katılıyorum. Beni fazla tatmin etmedi, gerek yayalar olsun gerek araç trafiğindeki NPC'ler olsun, genel olarak size üst düzey bir açık dünya hissi vermiyor diyebilirim. NPC'lere karşı çatışmalar için de aynısını söyleyebilirim. Oyundaki RPG elementlerinden dolayı sanırım NPC'lere hasar verdiğiniz zaman bunu sayısal olarak görüyorsunuz. Headshot yapsanız NPC'yi öldürmek için birkaç kez daha kafadan vurmanız gerekiyor. Oyunu bu açıdan biraz tuhaf bulmuştum ama daha sonradan alıştım. Sonuçta herkes modifiyeli makine.

Ama beni büyüleyen bir nokta da nasıl başardılarsa, oyunu birinci şahıs oynadığınız için serbest geziş sırasında bir görev aldığınızda, serbest gezişten göreve geçiş konuşmalarını kusursuz yapmış olmaları diyebilirim. Sanki sinematik izliyormuşsunuz gibi. Konuştuğunuz karakterlerin yüz ifadeleri, mimikleri ve beden dilleri çok güzel işlenmiş birinci şahış perspektifinden. Ben oyunu modlarla 3. şahış bakış açışıyla da oynadım. Eğer 3. şahısa geçerseniz oyunun bütün büyüsü bozuluyor, 1. şahış kamera açısına göre geliştirdikleri için üzerinde bayağı uğraşmışlar, size bu deneyimi güzel bir şekilde aktarıyor oyun.

Bunun dışında eğer açık dünyasındaki yapay zekaya fazla aldırış etmezseniz ve sadece hikayeye odaklanırsanız size güzel bir deneyim sunacaktır. Ana hikayesi benim hoşuma gitti. Ana hikaye üzerinde ilerlerken yan görevleri de yapabildiğim kadar yapmaya çalışmıştım.

Ben ana oyunu bitirdikten sonra oyunun açık dünyasında modlar kullandım. Kendi karakterinizin ve NPC'lerin doku kalitesini artıran modlar, kendinizin ve NPC'lerin vücut fiziğini değiştiren modlar, Cyberpunk evrenindeki bazı sansürlü billboard reklamların sansürünü kaldıran modlar, fotorealistik modlar, hava durumu modları, ışıklandırma modları ve aklıma gelmeyen daha bir sürü mod ile kendi deneyiminizi kendiniz de belirleyebilirsiniz. NexusMods üzerinde aklınıza gelebilecek bir sürü mod mevcut. Vortex Mod Manager ile de modların çoğunu bu Mod Manager aracılığı ile yükleyebilirsiniz, bazı modlar elle kurulum gerektirebiliyor.

Phantom Liberty DLC'sini de aldım ama fazla ilerlemedim. Bir ara onu da bitireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör: