Yer
Cintra
Cyberpunk Phantom: Liberty

Karakterler:

Kurt Hansen: Bu "Kurt Hansen" adlı abimiz BARGHEST adlı askeri birliklerin Albay'ıdır ve YABD'ın en büyük düşmanlarından biridir. "Bu abimiz neden bu kadar iktidarçılık oynadı?" derseniz? Adam ismi gibi kurt! Mesela bu videoda kendisiyle ilk kez konuştuğumuz sahne bulunmakta. Adam bizimle konuşmakta usta ve asker olduğunu tavrın açıkça belli ediyor. Tabii Reed'e yardımcı olursak Kurt Hansen'ı alıyoruz aşağı.

d411f6da2d07ef22ed5bc4c9800394a7.webp

Songbird: Kısaca, bu So Mi ablamız Kara Duvar adlı bir alem ile iletişim kurabilen bir Netrunner. Bu "alem" dediğim ortamda evcilleştirilmemiş yapay zekalara So Mi ablamız kontrol etmeye çalışıyor. Ancak o da bunun asla olmayacağının farkında. Ayrıca oyunda So Mi'nin kaderini de siz belirtiyorsunuz. Onu öldürüp özgür bırakmayı mı? Yoksa Myers'ın köpeği olarak bırakmayı mı isterseniz? Bu seçim sizin.

Ekran Görüntüsü (143).webp

Reed: Reed, Ciddi manada güvenilmez birisi gibi dururken güvenebileceğiniz tek adamdır. Sizinle beraber çalışır ve sizi adeta bir öğretmen misali gözetir. Alex karakterinden farklı olarak somurtkandır ve eğlenceye değil görevine ve düşüncelerine odaklanır. SongbirdYABD için özel ajan olarak çalışmasını sağladığı için pişman ve pişmanlığında haklı. Oyunu bitirdiğinizde Reed sizi bir daha aramaz veya sormaz. Bodyguard olmaya devam ediyordur kesin!

22d1a1d92e47fc7971fe16b56c35c79c.webp

EL:
Cyberpunk'ın yan görevlerinden hatırlayacağınız bir İşbitirici kendisi. Black Sapphire adlı binaya girmemiz için bize epey bir yardımcı olmuştu. Fakat Arasaka ile ilişkileri yüzünden V ile araları bozuk.

Ekran Görüntüsü (77).webp

Alex:

Kendisi eski bir ajan. 7 sene evvel Reed, YABD'ın emriyle beraber kendisini terk etti ve İtyaka bölgesinde mecburen yaşamak zorunda kaldı. Reed, bu sebeple kendine çok kızgın. Ayrıca Alex, Reed'in ilk kez yalan söyleyip terk ettiği görev arkadaşıdır.

78beeb61e3d0a514c0c7e1002cc1742c.webp

Ek karakter:

Jonny Silverhand:

Sevgili Anarşistimiz ve Rockerboy'umuz bu DLC paketinde empati kurmayı öğrenmiş gibi. Bu DLC'IDE gözümüze çarpan şey Reed ve Jonny'nin kendilerine bu kadar benzeyip bir o kadar da benzememeleri olabilir. Jonny, şirket savaşlarını tanık olmuş ve savaşmış bir karakterdir ancak kendisi it sürüsü gibi öldürüleceğini anladığı an şirketlere ve çoğu devlet düzenine karşı çıkmıştır. Bu ayrım hiç yaşanmamış olsaydı Jonny büyük ihtimalle Reed'e benzer bir karakter olurdu.

8f9fef99423f80ea657cf9d1fda92911.webp

Hikaye:

Hikayemiz V'yi Songbird'ün aramasıyla başlar. Songbird bizim V'nin tam bir m*. Ehem! Görev adamı olduğunu görünce arar ve der ki; "Sana yardım edeceğim. Amma bir isteğim vardır. YABD'ın Belediyebaşkanı uçakla gelirken düşürüldü. Git onu bul ve kurtar." der. Bizim gariban V ne etsin? Düşüyor yollara bir için! Dere, tepe, inşiat alanı eğrik gidince görüyor ki; "La Bargast askerleri gelmiş." diyor. Ve Jonny oradan çıkagelip diyor ki; "V msın sen." diyor. Sonra bizim V; "Jonny adam ol! Ben Samurai'ım. Samurai!" diye bağrıyor ve Bargast askerleri altına kaçıra kaçıra kaçıyor. Sonra bizim V başkanı kurtarıyor amma görsen ne kurtarma! Hikayenin sonu terk edilmiş bir binada bitiyor. Tabii bizim V diyor ki; "Ulan karıyı aldık yanımıza. Terk edilmiş bir binadayızda. LAN!" diye bağırıyor ama hevesi hızlı sönüyor. Bu Myers geliyor çöpçü kıyafetiyle. Tabii Bizim V'de bu durumu görünce bozuluyor. Tripler falan işte. Neyse ondan sonra Fit ajanı olup Reed'i çağırmaya gidiyoruz. Tabii Reed abi bizim V gibi avel mi? Adam o cüsseye rağmen ses çıkartmadan direkt V'yi basketbol sahasında buluyor. Jonny'de bu duruma diyor ki; "Adam seni arkadan peşpeşlere anlamasın ha!" diye bağırıyor ve V yine aşağılanıyor. He tabii Makstak'i aşağı alınca "Ben senin kadar kollarına, kaslarına kurban olurum!" demeyi biliyor. Ya Jonny yancı mı? Anlamadım. Ama kafa adamdır. Neyse bizim Reed'i başkanın yanına götürüyoruz. Ondan sonra ne olsun? Reed trip atıyor. "Ben senin yüzünden öldüm!" diye bağırıyor. Meğer Myers bunu Arasaka ile barış yapmak için satmış. Bu sebeple çok kızgın. İşte biraz konuştan sonra "So Mi tehlikede." diyor Myers ve Reed So Mi'yi kurtarmak için yardımcı olmaya başlıyor. Sonra biz yerimizde dururmuyuz? Apış aramızda kurt var bir kere. Gidiyoruz bu Bargastların lideri olan Kurt Hansen'dan Songbird'ü kaçırmaya. Ancak bir bakıyoruz ki o da ne! So Mi bildiğin metal yığını la! V tabii yine üzgün. "Gariban ne etsin!" diye bağırıyor. Tabii orada bulunan kalabalık diyor ki; "Biz bu avelleri istemeyiz! İstemeyiz!" V'de şeytan tüyü olduğu için kalabalığı yatıştırıyor ve V kumar oynamaya gidiyor. Alex'te garibim diyor ki; "Bak V oyna ama bizi zarara uğratma sakın." diyor. Kısaca, az oyna bize tutturmasınlar diyor. Ama biz ne yapıyoruz. Tabii Ki itlik! Aurore diye Fransız bir hanımefendi ile tanışıyoruz. Bi' V iş atıyor Aurore iş atıyor. OFF! Tabii bu iş atmalar uzun sürmüyor ve Hansen geliyor. O da diyor ki; "Ben senin Fit ajanı arkadaşını buldum ve attım. Sıra sende. He bu arada sizin kuş bana kendi isteğiyle Myers'tan kaçmak için geldi diyor." ve bize s***** çekiyor. Tabii V kızgın! "Hansen!" diye bağırıyor. Aurore ile ilişkisini bozdu adam. Tabii ondan sonra So Mi bizimle konuşuyor falan. "Yok ben sizi kandırmıyorum. Hansen'a Myers'tan kurtulmak için gittiğim doğru ama eksik. Ben her ikisinide istemiyorum." diyerek Myers'a düşmanlığını belli ediyor. Neyse biz yine bunu kurtarmaya gidiyoruz. Aurore'yi ve abisini öldürüyoruz. Ondan sonra binaya girip taklitlerini yapıyoruz. Ta ki Reed'e yardım etmeyi seçene kadar. So Mi'yi o hapisten çıkartacam derken kadın siber sayko olu veriyor. Tabii biz dururmuyuz? Hayır! Hansen'ı ve adamlarını Alex'i öldürdüğü için bir güzel şişleyip ondan sonra Makstak'ten So Mi'yi kurtarmaya gidiyoruz. Tabii kurtarıyoruz ama So Mi; "Sen m**sın diyor ben sana gelmem." diyor ve aramaya başlıyoruz. Buluyoruz ama bir ne görelim? Uzay canavarı olu vermiş So Mi. Korku filmi çekecekmiş. Tabii bizim V durmuyor ve uzaylıdan kaçarak So Mi'yi Kara Duvar'dan kurtarmaya gidiyor ve onun yaşadıklarını anlayarak serbest bırakıyor.. (So Mi GG.)