ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba, ASRock taichi RX 9070XT AMD ekran kartı kullanıyorum ve AMD'de yeni bir kullanıcıyım. Stok ayarlarda (OC-UV) yapmadan oyuna girdiğimde sıcaklık değerleri gözümü korkutuyor. RTX 2060 Super kullanırken bu kadar hotspot değerlerini görmemiştim.

Sizce bu normal mi bu kart özelinde?

IMG_1656.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ASRock taichi RX 9070XT AMD ekran kartı kullanıyorum ve AMD'de yeni bir kullanıcıyım. Stok ayarlarda (OC-UV) yapmadan oyuna girdiğimde sıcaklık değerleri gözümü korkutuyor. RTX 2060 Super kullanırken bu kadar hotspot değerlerini görmemiştim.

Sizce bu normal mi bu kart özelinde?

Eki Görüntüle 156025
2060 Super'in 330w çekmiyordu çünkü, değerler normal.

Hocam kart değerleri normal. AMD tarafında hotspot ve VRAM sıcaklıkları her zaman yüksektir. Aldığımız kart 9070XT'nin tepe noktası. Bulunduğunuz il de sıcak diye düşünüyorum. Kasa hava sirkülasyonunu da kontrol edin. Dediğim ayarları uygulayın kart daha serin daha sessiz çalışacak ve %2-3 daha iyi performans alırsınız (çökmeler yaşanırsa düzenleme yaparız).
  • Frekans = stok mv=-65 (çökme yaşanırsa -50)
  • VRAM= hızlı zamanlama bellek MHz 2750 (çökme durumunda 2650)
  • Fan= açık Max fan hızı %100 (ince ayarları açma)
  • Power= -%20 (sıcaklık ya da FPS durumuna göre %25 çekebilirsin).
Çökme durumunda ilk önce hızlı zamanlamayı defaulta çek, aynı ayarlarla dene. Eğer yine çökerse parantez içindeki değerleri uygula. VRAM'i hızlı zamanlama yap. VRAM ve hotspot 15-20 derece düşecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa havalandırması oldukça iyi hocam full mesh olduğu için o tarafta içim rahat. Kartı daha serin hale getirebilirsem tadından yenmez.

Söylediğiniz ayarlarda bu değerleri gördüm.
1750409979460.webp

Sanki biraz daha agresifleştirebiliriz gibi kartı? Bu kartta HotSpot ve Bellek Sıcaklık sınırının ne olduğunu biliyor musunuz peki?

Hocam kart değerleri normal. AMD tarafında hotspot ve VRAM sıcaklıkları her zaman yüksektir. Aldığımız kart 9070XT'nin tepe noktası. Bulunduğunuz il de sıcak diye düşünüyorum. Kasa hava sirkülasyonunu da kontrol edin. Dediğim ayarları uygulayın kart daha serin daha sessiz çalışacak ve %2-3 daha iyi performans alırsınız (çökmeler yaşanırsa düzenleme yaparız).
  • Frekans = stok mv=-65 (çökme yaşanırsa -50)
  • VRAM= hızlı zamanlama bellek MHz 2750 (çökme durumunda 2650)
  • Fan= açık Max fan hızı %100 (ince ayarları açma)
  • Power= -%20 (sıcaklık ya da FPS durumuna göre %25 çekebilirsin).
Çökme durumunda ilk önce hızlı zamanlamayı defaulta çek, aynı ayarlarla dene. Eğer yine çökerse parantez içindeki değerleri uygula. VRAM'i hızlı zamanlama yap. VRAM ve hotspot 15-20 derece düşecektir.

Dosya Ekleri

• 1750409715193.webp
    1750409715193.webp
    236,6 KB · Görüntüleme: 156
Kartla bir deneyimim yok ama VRAM'ler GPU cipi genel sicakligina gore yuksek gorundu gozume cekirdek sicakligiyla arada genelde 10-15 derece fark olmasi lazim ama sende biraz fazla gibi. Hotspotun yuksek olmasi arkadaslarin da dedigi gibi AMD'lerde sikca gorulen bir durum tam seebini anlayabilmis degilim. Genel olarak AMD GPU'lar sıcak calisiyorlar.