Kartla bir deneyimim yok ama VRAM'ler GPU cipi genel sicakligina gore yuksek gorundu gozume cekirdek sicakligiyla arada genelde 10-15 derece fark olmasi lazim ama sende biraz fazla gibi. Hotspotun yuksek olmasi arkadaslarin da dedigi gibi AMD'lerde sikca gorulen bir durum tam seebini anlayabilmis degilim. Genel olarak AMD GPU'lar sıcak calisiyorlar.
Kartta bir sıkıntı mı var acaba 🤔

Kasa havalandırması oldukça iyi hocam Full mesh olduğu için o tarafta içim rahat. Kartı daha serin hale getirebilirsem tadından yenmez.

Söylediğiniz ayarlarda bu değerleri gördüm.
Eki Görüntüle 156082

Sanki biraz daha agresifleştirebiliriz gibi kartı? Bu kartta hotspot ve bellek sıcaklık sınırının ne olduğunu biliyor musunuz peki?

Test programları üzerinden karttan tam sonuç alamazsın. -65 üzeri bizim kartlarda silikon şansına bağlı oluyor ki bence o bile stabil değil -50 tam stabilite 0 çökme (nebi AKG'ün videosundan yola çıktım ancak sadece fikir sahibi olabildim. Mantık doğru ancak uygulaması çok yanlış). Herhangi bir oyuna gir sonra duraklatıp Adrenalin'i aç. Ölçümlerde FPS değerin görünüyor. Örnek veriyorum ölçümdeki FPS değerin 200 ise mv değerini -5 -5 düşmeye başla taki FPS değişmeyene ya da düşene kadar (ama bunu oyun içerisinde yap test programları kartı yoramıyor ya da istemediğimiz bir bölüme yük uyguluyor anlamış değilim). Bu değişimlerde büyük bir ihtimalle kartında hiç çökme olmayacak. Daha sonra VRAM bölümünde ise aynısını yapıyoruz. Hızlı zamanlama açıyoruz (birçok yerde bu ayarı da çok stabil değil açıp açmamakta yerine göre 3-5 FPS fark eder çok da önemli değil). Sonrasında VRAM değerini 2650'den başlayarak 10'ar 10'ar arttırarak ilerleyin. Çok büyük bir ihtimalle 2700 ve üzerine çıkmaya başladığınızda çökmeler başlayacak (burada şunu fark ettim ki 2700 ve üzerinde çökmeler yaşanıyor ancak sadece ayarlama yaparken oluyor burada şu şekilde denemeler yaptım her resetlemesinde kaldığım yerden devam ettim benim kartımda en ideal ayarlar bu oldu. Ayarları bulduktan sonra uyguladığımda ise oyun içerisinde çökmeler söz konusu olmadı. Böyle bir şeyle de ilk defa karşılaşıyorum). Özetle siz burada sıcaklık kavramına takılı kalıyorsanız -UV de -100'e kadar yolunuz var (silikon kalitesine bağlı olarak ki -UV de kart o kadar sağlam ki çökemiyor FPS değerin düşüyor absürt -200'lere düşmedikçe tabii :). ) Ve gücü -%25'e kadar çekebilirsin 250W ayarında çalışıyor ve sessiz serin oluyor.

Sıcaklıklar oyundan oyuna değişiyor ama oyun benchmark testleri var steamde ücretsiz . ORdan aynı oyunlarla kıyaslayabiliriz.

Hell İs us oyunu demo indirip sıcaklık testi yapılabilir ama bu oyun kartı en fazla ısıtan oyun benim gördüğüm. Hotspotu 92-93 oluyor stok ayarlarda.

Diğer benchmarkta daha düşük.

Bu arada sizde Coil Whine var mı? Ben de biraz var. @ilkeryuksel

Test programları üzerinden karttan tam sonuç alamazsın. -65 üzeri bizim kartlarda silikon şansına bağlı oluyor ki bence o bile stabil değil -50 tam stabilite 0 çökme (nebi AKG'ün videosundan yola çıktım ancak sadece fikir sahibi olabildim. Mantık doğru ancak uygulaması çok yanlış). Herhangi bir oyuna gir sonra duraklatıp Adrenalin'i aç. Ölçümlerde FPS değerin görünüyor. Örnek veriyorum ölçümdeki FPS değerin 200 ise mv değerini -5 -5 düşmeye başla taki FPS değişmeyene ya da düşene kadar (ama bunu oyun içerisinde yap test programları kartı yoramıyor ya da istemediğimiz bir bölüme yük uyguluyor anlamış değilim). Bu değişimlerde büyük bir ihtimalle kartında hiç çökme olmayacak. Daha sonra VRAM bölümünde ise aynısını yapıyoruz. Hızlı zamanlama açıyoruz (birçok yerde bu ayarı da çok stabil değil açıp açmamakta yerine göre 3-5 FPS fark eder çok da önemli değil). Sonrasında VRAM değerini 2650'den başlayarak 10'ar 10'ar arttırarak ilerleyin. Çok büyük bir ihtimalle 2700 ve üzerine çıkmaya başladığınızda çökmeler başlayacak (burada şunu fark ettim ki 2700 ve üzerinde çökmeler yaşanıyor ancak sadece ayarlama yaparken oluyor burada şu şekilde denemeler yaptım her resetlemesinde kaldığım yerden devam ettim benim kartımda en ideal ayarlar bu oldu. Ayarları bulduktan sonra uyguladığımda ise oyun içerisinde çökmeler söz konusu olmadı. Böyle bir şeyle de ilk defa karşılaşıyorum). Özetle siz burada sıcaklık kavramına takılı kalıyorsanız -UV de -100'e kadar yolunuz var (silikon kalitesine bağlı olarak ki -UV de kart o kadar sağlam ki çökemiyor FPS değerin düşüyor absürt -200'lere düşmedikçe tabii :). ) Ve gücü -%25'e kadar çekebilirsin 250W ayarında çalışıyor ve sessiz serin oluyor.
Şuan bu ayarları kullanıyorum.. Gün içerisinde bir teste tabi tutacağım ve değerleri yine paylaşırım.
Çok sağol dostum - Kartdaşım :)

Eger VRAM GDDR7 ise karakteristikleri farkli olabilir seninle ayni modele sahip olan insanlarin degerleriyle karsilastir o zaman cikar gercek ortaya.
1750429406231.webp

GDDR6 kart gösteriyor.

Sıcaklıklar oyundan oyuna değişiyor ama oyun benchmark testleri var steamde ücretsiz . ORdan aynı oyunlarla kıyaslayabiliriz.

Hell İs us oyunu demo indirip sıcaklık testi yapılabilir ama bu oyun kartı en fazla ısıtan oyun benim gördüğüm. Hotspotu 92-93 oluyor stok ayarlarda.

Diğer benchmarkta daha düşük.

Bu arada sizde Coil Whine var mı? Ben de biraz var. @ilkeryuksel

Evet bugün olmaya başladı CW. Buna bir çözüm yok mu? Vsync açınca ses duyulmayacak kadar azaliyor. Ama tam bir çözüm değil. 4 günlük kart yani…

Reddit de bir konuya denk geldim.. Asrock temsilcisinden gelen bir mail'i buraya bırakıyorum.
"Regarding your inquiry, the maximum operating temperature for the memory on the RX 9070 XT 16GB OC is 108°C, with a hotspot temperature limit of 110°C.
If the temperatures remain below their threshold even under heavy workloads, the card is functioning within normal parameters."

Hayatımda ilk kez bu kadar sıcak bir kart görüyorum. Kasaddaki temperli cam'ın ekran kartına yakın olan kısmı bile ısınıyor o derece :)
NVDIA dan 15 yıl sonra AMD'ye geçince benim yeni fobim yüklendi sanırım :D Temperli camı söküp o şekilde kullanasım var.