Reddit de bir konuya denk geldim. ASRock temsilcisinden gelen bir Mail'i buraya bırakıyorum.
"Regarding your inquiry, the maximum operating temperature for the Memory on the RX 9070 XT 16 GB OC is 108°c, with a hotspot temperature limit of 110°c.
If the temperatures remain below their threshold even under heavy workloads, the Card is functioning within normal parameters."

Hayatımda ilk kez bu kadar sıcak bir kart görüyorum. Kasaddaki temperli Cam'ın ekran kartına yakın olan kısmı bile ısınıyor o derece :)
NVIDIA'dan 15 yıl sonra AMD'ye geçince benim yeni fobim yüklendi sanırım :D temperli camı söküp o şekilde kullanasım var.

Öyleyse sınıra 30 40 derece daha var :D. Sizin için fobi olmasına gerek yok. Şu an arkadaşımda -50mv bellek hızlı zamanlama 2650 MHz -%25 güç ile hotspot 70 derecelerde seyrediyor (kasası Lian Li lancool 2 mesh PSU Shroud'da ekran kartına üfleyen 2 fan var).

Sanırım RX 9000 serisinin geneli böyle, bellekleri sıcak çalışıyor. PowerColor Red Devil modeli kullanıyorum bende de rahatlıkla 90 dereceye ulaşıyor, normal yani. Tehlikeli olacağını sanmam.

Öyleyse sınıra 30 40 derece daha var :D. Sizin için fobi olmasına gerek yok. Şu an arkadaşımda -50mv bellek hızlı zamanlama 2650 MHz -%25 güç ile hotspot 70 derecelerde seyrediyor (kasası Lian Li lancool 2 mesh PSU Shroud'da ekran kartına üfleyen 2 fan var).
Bende Couger Mx660 mesh kasa kullanıyorum 6 + 1 fan var kasada (alttaki fan’i 90 derece görünce taktım) 🤣

Dün gece 2 saat GTA oynadım ve bir anda oyundan attı ve AMD Radeon hata verdi (GPU degerleri sanırım) Tekrar bir optimize etmem lazım. Verdiğiniz değerleri stabil hale getirmem gerekiyor gibi 🫶

+ Kasamın camını oğlum ıslak mendille silmiş şimdi fark ediyorum kirli kalmış :D

Dosya Ekleri

• IMG_1667.webp
    IMG_1667.webp
    206 KB · Görüntüleme: 71
Bende couger MX660 mesh kasa kullanıyorum 6 + 1 fan var kasada (alttaki Fan'i 90 derece görünce taktım) 🤣

Dün gece 2 saat GTA oynadım ve bir anda oyundan attı ve AMD Radeon hata verdi (GPU degerleri sanırım) tekrar bir optimize etmem lazım. Verdiğiniz değerleri stabil hale getirmem gerekiyor gibi 🫶

+ Kasamın camını oğlum ıslak mendille silmiş şimdi fark ediyorum kirli kalmış :D

Attığım ayarlar en stabil olanlar. Voltajda 50 üstüne çıkma VRAM'de de 2700'e yanaşma :D. Bir de ekran kartı altındaki fan eğer reverse değilse ters takmışsınız. Önden giren havayı direk aşağıya üflüyor :).

Attığım ayarlar en stabil olanlar. Voltajda 50 üstüne çıkma VRAM'de de 2700'e yanaşma :D. Bir de ekran kartı altındaki fan eğer reverse değilse ters takmışsınız. Önden giren havayı direk aşağıya üflüyor :).
2600vram
-50 voltaj
-20 PL
olarak ayarlı şuan.

Fan'ı kontrol ettim karta doğru üflüyor hocam :)

2650'ye çıkabilirsin stabil. Fanı sen yine de bir kontrol et tipi Rampage'in eski fanlarına benziyor genelde onlarda reverse fan olmaz :D.
2650 de dediğim gibi hata aldım bilemedim ondan mı acaba :)
Aynen fan eski kasadan kalma Rampage'in helal :) Fan dışardan havayı gpu'a üflesin istiyorum ama tersimi olması lazım?

2650 de dediğim gibi hata aldım bilemedim ondan mı acaba?

2650 de hızlı zamanlama kapalıysa açık dene açıksa kapalı dene bir süre eğer yine çökmeler yaşarsan o zaman 2600'e düşebilirsin.

Fan dışarıdan havayı GPU'a üflesin istiyorum ama tersimi olması lazım?

Kasa önündeki fanların gibi olacak yapraklar ekran kartına bakacak. Şu anki pozisyonunu ters çevirirsen tamamdır.

2650 de hızlı zamanlama kapalıysa açık dene açıksa kapalı dene bir süre eğer yine çökmeler yaşarsan o zaman 2600'e düşebilirsin.
Tamamdır o şekilde deneyeceğim yine gtav ile aynı sorunu yaşarmıyım diye test edeceğim.

Kasa önündeki fanların gibi olacak yapraklar ekran kartına bakacak. Şu anki pozisyonunu ters çevirirsen tamamdır.
Fan'ı ters çevirip o şekilde kullanmaya başladım :)