Cyberpunk 2077'den ne beklenmeli?

Ata Tuğkan 112

Bilgin
Merhaba, hem bu türe biraz uzak olduğumdan, hem de bu oyunu yazın ortasında 40 derecede deneyip baydığım için ALT+F4 çektiğim bir oyun.

Havaların soğumasıyla bir kere daha deneyeyim dedim. Ben bu oyundan ne beklemeliyim? Olayımız nedir yani? İniyor şu an.

Bilim kurgu filmi gibi oyun yapmış adamlar, ilerleyince açılıyor. ACT2'ye daha yeni geçtim, Phantom Liberty vs görevleri de karıştı birbirine ama olayların çoğu da aynı zamanda birbirine ve hikayeye bağlı. Öyle tırışkadan bir DLC değil.

Ben de mesela çok aşırı fütüristik uzay temalı oyunlara gelemiyorum, biraz bizim dönemin de esintileri olmalı.

Örnek: Mass Effect Serisi, Dead Space Serisi, Doom vs.

Bence bazı noktalarda bir tık abartılmış bir oyun. Evet şu an açık dünya oyunu olarak dünyanın en iyi grafiklerine sahip olabilir ki bence GTA 6 bile bunu geçemeyecek ama bence oyunun en önemli ihtiyacı olan RPG elementleri çok eksik. Oyunun ilk fragmanlarında bize sunulan RPG öğelerinin çoğu oyuna eklenmedi-eklenemedi. Çok kaliteli open-world aksiyon-shooter olarak oynarsan çok eğlenirsin. Karakter ile bağ kuracağın bir oyun bekliyorsan da hayal kırıklığı yaşayabilirsin çünkü V aşırı silik bir karakter.

• Ekstrem bir hikaye ve hikaye sunumu bekleme.
  • Modların yardımıyla enfes bir combat yaşayabilirsin.
  • Joblar arası uçurum bir oynanış farkı bekleme.
  • Seçimlerinin hikayeyi çok fazla etkilemesini bekleme. Yalnızca Chippin'In görevinde yaptığın seçim gizli sonu açıyor.
  • Yan görevler hikayenin aksine sürükleyici ve bağlayıcı.
  • Oyunda maalesef yan görev - hikaye uyuşmazlığı var. Spoiler olmaması için söylemiyorum ama yan görevlere abanırsan hikayenin sana yansttığı duyguları %100 yaşayamazsın. Sadece hikayeden gitmek istersen oyunun %65'ini falan çöpe atıyorsun.

@Blackraven, evet mesela oyuna başlarken 3 tane Path seçeneğimiz var ama 3ünün de birbirinden hiçbir farkı yok neredeyse, bazı yerlerde A yerine B diyebilmenin dışında pek de bir şeyi yok.

Hiçbir şey beklemeden girdim ve 250 saat devirdim (modlarla beraber) , eğer ilk ftagmanından beri oyunu bekleseydim hiç bitiremeyebilirdim.

Mükemmel müzikler ve atmosfer bekleyebilirsin. Bunun dışında oyunu loreu çokta iyi temsil edemiyor bence. Transhumanizm eleştirisidir, kapitalizmin yıkıcı etkisidir aşırı iyi işlenmemiş ama benim oynadığım en iyi oyunlardan biridir kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…